Sokan tartják gasztronómiai különcködésnek, pedig Magyarországon is sok évszázados hagyománya van a szarvasgombának. Aki pedig e különleges étket vadássza, triflásznak hívják: Hárságyi Balázs palkonyai szarvasgombásszal beszélgettünk a trifla kultúrtörténetéről –…
Az otthon készített méregtelenítő italok pillanatok alatt népszerűvé váltak az elmúlt években és egyre többen fogyasztják őket a reggeli mellé. Ugyan elsőre valamilyen mesterséges, vitaminokkal dúsított ital jut eszünkbe, a…
Az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb teret hódít, noha sokan az alternatív alapanyagok otthoni felhasználását még mindig a fogyókúrával, esetleg egy hangzatos diétával hozzák összefüggésbe, ami lemondásokkal, vagy egyenesen önsanyargató életmóddal…
Rengeteg ember küzd a pályaválasztás nehézségeivel, csak kevesen tudják már gyerekkorukban, hogy milyen szakmát űznének szívesen. Mindenki olyan szakmáról álmodozik, amelyben kiteljesedhet. De hogyan találhatjuk meg a hozzánk leginkább illő…
Az épülő Néprajzi Múzeumban önálló gyermek- és ifjúsági kiállítótér nyílik, amelynek létrehozásába a fiatal közönséget is bevonják. Decemberben egy bekerülő tárgy történetét várják, de a név és a kabalafigura megtalálásában…