2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Hírek, elemzések

gozosAz augusztus 18-i Magyar Közlönyben láttak napvilágot a kormány, kormányhatározatban leírt elképzelései a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztései térséggel kapcsolatban. A 2017–2030 közötti fejlesztési programra 69,81 milliárd hazai forrású forint jut.

catcafe3A Forbes összeszedte Európa legjobb macskás kávézóit és a válogatásba bekerült a budapesti Cat Café is. Ezek azok a kávézók, ahol úgy lehet teázgatni, beszélgetni vagy akár vacsorázni, hogy közben macskák verekednek az ember lába előtt, vagy éppen megpróbálják lelopni az ételeket az asztalról, de persze dögönyözni is lehet őket mértékkel.

csopaBezár a Csodák Palotája a Camponában, ahonnan szeptemberben Óbudára költözik, az ottani Playbar alatti területre. A két különböző profil egyesülésével Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Kolosy térhez közeli üzletközpontban - írta meg a Világgazdaság.

dunapartÖsszesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében - mondta Aradszki András országgyűlési képviselő hétfőn. Az energiaügyekért felelős államtitkári posztot is betöltő politikus kiemelte: a kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, fő célja a vidék eősítése.

kreativiparipark „Családi otthon, munkahely és értékteremtés!” mottóval folytatódik a Kreatív és Kulturális Park megvalósítása az M7 autópálya Velencei pihenőhelynél, a Balaton felé haladó irányban. 125 ezer m2-en 1000–2000 m2-es összközműves építési telkekre, illetve a 60–70%-os készültségben megépült 21 társasházi lakásba első sorban kreatív és kulturális iparból várják a vevőket.

varosligetA közúti forgalomtól mentes, csendesebb, jobb levegőjű Városliget érdekében négy hétvégére lezárják a gépkocsik elől a Kós Károly sétányt. A Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében az augusztus 5-6-i, 12-13-i, 26-27-i és a szeptember 2-3-i hétvégéken szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Városligetet átszelő sétányt.

szallodaszobaA modortalan, kedvetlen személyzet, az elvárásoknak nem megfelelő színvonal és a munkával kapcsolatos telefonhívások a legzavaróbbak nyaralás alatt – derült ki az Év Szállása verseny indulása alkalmából készített friss Szallas.hu felmérésből. az idén immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen ezért is kap nagy hangsúlyt a vendégek véleménye.

vadasznapA kormány a következő években 387,5 millió forintot fordít a 2021-es vadászati világkiállítás megrendezésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke tavaly februárban jelentette be, hogy - 1971 után - Magyarország 2021-ben ismét vadászati világkiállítást rendez.

magyarA 2020-as Dubaji Világkiállításon történő magyar részvételről döntött a kormány; a szervezési és lebonyolítási feladatok ellátásáról a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) gondoskodik. A hétfői Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat szerint a külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy jelezze Magyarország részvételi szándékát a Dubaji Világkiállításra.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3