2018. augusztus 18., szombat - Ilona

Hírek, elemzések

idegenvezetoA hajléktalan idegenvezetők már nem kuriózumnak, hanem inkább a hivatalos guidok komoly konkurenciájának számítanak az osztrák nagyvárosokban. Olyannyira, hogy immáron több nagy osztrák utazási ügynökség is frissítette kínálatát az „Obdachlosen” túrákkal.

tuzifaAz előző években érezhető volt a fűtéshez használt tűzifa, fabrikett és brikettszén árának jelentős emelkedése. Mi várható idén az áraknál, hogyan alakul a beszerzési piac, és milyen kormányzati segítség várható – ennek jártunk utána. A tűzifaár-körkép készítésében a Turai Fatelep tulajdonosa, Mészáros Attila volt segítségünkre.

bulinegyedNem kell sokáig a Nagykörúton sétálni ahhoz, hogy saját szemünkkel lássuk, miként alakult át Budapest egyik legforgalmasabb útja a város új bulinegyedévé. Az egykori üzletek helyét egyre inkább a különböző stílusú és minőségű vendéglátóipari egységek veszik át annak pozitív és negatív hatásaival együtt.

colliersA közép-kelet-európai kereskedelmi ingatlanbefektetési volumen 4%-kal nőtt 2018 első félévében az előző év hasonló időszakában mért eredményhez képes. Elsősorban az erős lengyel aktivitásnak köszönhető a régió első féléves jó eredménye. Szlovákiában a befektetések méretében növekedés volt látható.

colliers anyagA Colliers International bejelentette, hogy megállapodott csehországi üzleti tevékenységének a THREESIXTY ügynökséggel való összevonásában, elhozva a Colliers-nek megegyezéseik, kapcsolataik és sikeres eredményeik átfogó sorát.

futo obudaSok futó megdöbben, hogy akár tízezer forintba is kerülhet, ha egy budapesti utcai versenyen szeretne lefutni egy félmaratont. Pedig Bécsben és Prágában is jóval borsosabb áron lehet csak rajvonalhoz állni, mint itthon. Utánanéztünk, hogy mit fedez pontosan a nevezési díj, és milyen rejtett költségei vannak egy verseny megszervezésének.

f1Jövőre már egyhetes lehet a Forma 1-es Magyar Nagydíj, 2019 és 2020 pedig komoly fejlesztések várhatók a Hungaroringen. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtját megelőzően találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Media képviselőjével, akivel a magyar futam jövőjéről is tárgyaltak.

karacsony5Bár Európa nagy része hőségtől tikkad, Londonban már megnyílt a Selfridges karácsonyi vására. A világhírű áruház 145 nappal az ünnepek előtt ötszáz darabos „kapszulakollekció” árusítását kezdte meg Oxford Street-i üzletében, szeptember 4-től pedig már 3800 termékből válogathatnak a világ minden tájáról érkező vevők.

nemzetimuzeumÉrdemes tudni, hogy az állami ünnepnapokon egy sor állami múzeum állandó és saját szervezésű időszaki kiállításokat ingyenesen nézhetjük meg. Kormány 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján továbbra is díjtalanul látogathatja a múzeumok állandó kiállításait.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!