2017. december 11., hétfő - Árpád

Hírek, elemzések

ajiAz utóbbi évek karácsonyai egyre inkább a digitális ajándékokról szóltak, amelyekbe lassan azok virtuális változatai is bekapcsolódnak. Az idei ünnep slágerajándékait például már e-kártya formában is kereshetjük. Több mint tíz éve jelent meg hazánkban az a cég, amely elsőként kínált ajándékba adható élményeket Feldobox utalványok formájában, egy ideje azonban már feltölthető kártyákban is utazik.

karacsony vasarEgy magyar cég szánkóból készült karácsonyfái állnak a fő helyen olyan ikonikus helyszíneken, mint a londoni Királyi Botanikus Kertek (Kew Gardens) és a karácsonyi vásár legpompásabb színhelye, a bécsi Belvedere kastély parkja. Magyarországon Óbudán, Kőbányán és Kecskeméten tekinthetők meg a különleges karácsonyfák.

prowein logoÖnálló bemutatkozási lehetőséget kapnak a következő ProWein szakvásáron a kézműves szeszes italok, sörök és ciderek? A kézműves készítésű szeszes italok, a kézműves sörök és a kézműves almabor felkapott kínálatát 2018. március 18-a és 20-a között, a következő ProWein szakvásáron kiemelten rivaldafénybe állítják.

hankookIdén ünnepli 5. születésnapját a Hankook Tire Magyarország Dolgozói Önkéntes Programja, amely mostanra megtriplázta mind a megvalósított projektek, mind a résztvevő önkéntesek számát. Az elmúlt öt évben a program keretén belül összesen 11 940 munkaórát dolgoztak az önkéntesek, ami 1 492 munkanapnak felel meg.

beton ajandekKarácsonyi ajándékként csomagolt betontömbök a Bochum belvárosában nyíló karácsonyi vásár körül. Németország-szerte több helyen betonkockákkal zárják le az ünnepi időszakra a karácsonyi vásárok és kiemelt bevásárlóutcák környékét. Óvintézkedés a tavalyi berlini terrortámadás után.

miklosa2Újfajta szerepvállalásba kezd Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőnk. Miklósa Erika énekes karrierje mellettfutott már New York-i maratont, vett részt fogathajtásban is, de most igazi újdonságként lóháton játssza el a szenvedélyes Carmen szerepét a Papp László Budapest Sportarénában.

cegesbuliEgyre több cég dönt úgy, hogy idén nem rendez karácsonyi bulit a dolgozók számára, de még azok is, akik az éves rendezvény megtartása mellett döntenek, az alkoholt valószínűleg kihúzzák a listáról. Teljes gőzzel dolgoznak a HR szakemberek szerte a világon és a legtöbb helyen arra a következtetésre jutottak, hogy ha nincs buli, nincs zaklatás.

karacsony orszagfajaIdén Tökölről érkezik az ország karácsonyfája, amit pénteken állítanak fel Budapesten, a Kossuth téren. A mintegy 20 méter magas, 63 centiméteres törzsátmérőjű, több tonnás ezüstfenyőt egy nyugdíjas házaspár ajánlotta fel - közölte az országház sajtóirodája az MTI-vel. Az ország karácsonyfája Adventtől Vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret.

kalvin squareEgyedülálló művészeti esemény színhelye volt október végén a Kálvin Square irodaház: az épület homlokzatán, mint rendhagyó, függőleges színpadon, köteleken a levegőben függeszkedő táncosok mutattak be egy vertikális táncelőadást a 26. Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

  • 1
  • 2
  • 3