2017. október 19., csütörtök - Nándor

Hírek, elemzések

vajdahunyadvarA HVG csütörtöki száma azt írja, hogy a Vajdahunyad várának egy részét elfoglaló Mezőgazdasági Múzeum egy látogatóközpontot akarna építtetni a Vajdahunyad vára és a jégpálya közé. Azt írják, több tucat fát kéne kivágni hozzá, és persze megváltozna a "város egyik meghatározó műemlékének közvetlen környezete".

MF City EntranceA frankfurti vásárok rendezésük 777. évében is töretlenül a siker útját járják.  A Messe Frankfurt vásártársaság a 2017-es üzleti évben is folyamatosan növeli eredményét. Amennyiben a körülmények változatlanul kedvező irányban hatnak, a vállalat 650 millió euró feletti árbevételre számít

proturizmoSeszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Guller Zoltán MTÜ vezérigazgató adták át az idei Pro Turismo díjakat a Turizmus Summit hivatalos programjának záróakkordjaként. Az október 16-án, szó szerint reggeltől estig tartó rendezvényen a délutáni programban szerepelt dunai hajókirándulás, divatbemutató, könnyűzenei műsor és néptánc bemutató...

csabaparkA CsabaPark rendezvényközpont további fejlesztésére nyert el 739 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből Békéscsaba. A forrásból felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben. Csabai kolbász tematikájú élményparkot, 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat...

evhonlapjaBár idén rövidített nevezési időszakkal zajlik a pályázat, a szervezők nem szeretnék, ha bárki lemaradna… ezért mostantól meghosszabbított határidővel, október 31-ig lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra! A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 16 éve életre hívott digitális megmérettetés díjátadójára novemberben kerül sor!

font34 év után mától nem lehet fizetni a régi, egyfontos érmékkel Nagy-Britanniában. A kerek érme lecserélésére azért volt szükség, mert egyre több hamisítvány került forgalomba. Az új érme tizenkét szögletű, és a hátlapját egy 15 éves fiú álmodta meg. Nagy-Britanniában folyamatosan zajlik a készpénzek cseréje.

sportSport és szabadidő központ lehet a Déli pályaudvar területének egy részén, legalábbis a közbeszerzési tervpályázat szerint. Olyan új épületekkel gazdagodhat a terület, mint , például jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya.

vallaltvezetoA FIVOSZ kilencedik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2017. november 12-ig.

epiteszetibinaleA hazai hagyományoknak megfelelően a Velencei Biennále nemzeti biztosa, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója idén is nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a magyar pavilon kurátorát és kiállítását. A nemzeti biztos a pályázatot a korábbi évek gyakorlatához képest jóval korábban meghirdette, hogy minél több idő jusson a sikeres szerepléshez való felkészülésre.

  • 1
  • 2
  • 3