2017. június 28., szerda - Levente, Irén

Hírek, elemzések

nyarVégre itt a várva várt szünidő – izzítsd magad a nyári kalandok játékos kavalkádjára a Nickelodeon egész nyarat átfogó eseménysorozatával! A tavalyi nagysikerű Strandolimpia után idén, június 25-én a harkányi strandon „kapcsol be” a NyárON NickelodeON rendezvénysorozat. A road-show az ország számos pontján feltűnik majd.

scanfil 170Eladásra került a Rozália Parkban található Scanfil épülete, az új tulajdonos a Reál élelmiszer üzletlánc. A tranzakció során az eladót a Colliers International ipari ingatlan üzletága képviselte - értesült az Üzleti Hírszerzés portál a nemzetközi ingatlanügynökség közleményéből.

hungaroring„Munka, munka és munka: megéri folyamatosan lendületben lenni, hiszen az elmúlt hatból az ötödik évet zárja nyereséggel a Hungaroring” – mondta el az igazgató, aki bekerült 2016 legbefolyásosabb turisztikai személyei közé. A világ egyik legismertebb magyar cégét Gyulay Zsolt hatodik éve igazgatja sikerrel.

nemeztivagtaA Nemzeti Vágta tizedik születésnapja alkalmából óriási vigadalom készül szeptember 15. és 17. között a Hősök terén és környékén. A 72 település lovasainak megmérettetésén túl, győri és mongol trükklovasok bemutatójával és az egész városon huszárokkal és lovakkal átvonuló, több száz fős seregszemlével is készülnek a szervezők.

omekSzeptemberben öt napon keresztül vonulnak fel a Kárpát-medence minőségi élelmiszerei, valamint a mezőgazdasági iparágak teljes vertikuma a Hungexpo területén és a Kincsem Parkban. Először tartanak szakmai napot, szeptember 19-én, a díszvendég az idén Japán lesz, amely Magyarország egyik legfontosabb élelmiszeripari exportpartnere.

bujtorBujtor István 75 címmel nagyszabású műsorral emlékeznek a pályatársak – köztük Kern András, Aradszky László, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Eperjes Károly – a színészlegendára születésnapja alkalmából Tihanyban és Budapesten. Az est szervezői, Bujtor Judit és Bujtor Balázs lapunknak beszélt először az esemény előkészületeinek kulisszatitkairól.

fina5A júliusi FINA vizes világbajnokság és Red Bull Air Race, valamint ezek előkészítési és bontási munkálatai miatt  június 16-ától várhatóan két hónapra lezárják a Bem rakpartot a Batthyány tér környékén, forgalmát az ideiglenesen kétirányúsított Fő utcára terelik - közölte a BKK. A munkák a villamos- és buszforgalmat július 9-én érintik.

coffeeIdén Budapesten kerül megrendezésre Európa legnagyobb kávés eseménye a World of Coffee. Méltóan lehetünk büszkék, mivel fővárosunk lesz az első Közép-Kelet európai város ahová a rendezvény ellátogat. Az esemény helyszínét a Hungexpo biztosítja. A különleges eseményen interaktív kiállítás, és több, mint 200 kiállító várja a látogatókat.

fina3A 2017-es FINA Világbajnokság alkalmából az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank – olvasható az MNB holnapján. A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba, közülük 12 ezer érme díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), 7000 különleges, tükörfényes veret pedig a 2017-es forgalmi sor részeként.

  • 1
  • 2
  • 3