2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Archívum

tuzijatek1A Balatontipp.hu huszonhét balatoni településről gyűjtötte össze a hétvégére tervezett tűzijátékok időpontját, helyszínét és közvetlenül előttük, utánuk kezdődő szórakoztató rendezvények műsorát, hogy az ünnepi hétvégén kényelmesen lehessen válogatni a programok között.

gyermekvasutA Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál lehet, szombat este 19 és 21 óra között, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt. 

jazzMegnyitása óta a Müpa minden augusztus 20-án jazzmuzsikával köszönti az államalapítás ünnepét és egyúttal az új hangversenyévad indulását is. Egy szűk héttel az augusztust záró New Orleans Swingfesztivál előtt ezen a délutánon és estén – a tűzijáték mellett – a jazz veszi át a főszerepet.

skanzen punkosdNépi motívumoké a főszerep a Skanzen augusztus 20-i hétvégéjén. Két napon keresztül a hagyományos népi kultúrában felismerhető jelek, mintázatok, színek és ezek jelentése áll a programok középpontjában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Bakony, Balaton-felvidék tájegységében.

szamarAz első ízben 2012 nyarán megszervezett program sorozat középpontjában idén, hatodik alkalommal is a gyerekek, a család, a közös játék, és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt. Óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai.

gyerek2Idén ünnepli a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum fennállásának 55. évfordulóját. Ebből az alkalomból tortával, közös héliumos lufi felengedéssel egybekötött fotózással, Irigy Hónaljmirigy fellépéssel, Minimax Családi nappal, Frisss FM kitelepüléssel és értékes ajándékokkal várnak minden kedves érdeklődőt augusztus 19-én Bükfürdőn.

grillA Magyar Ízek Utcájának Védegylete idén nyolcadik alkalommal szervezi meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye. Évről-évre itt kerül bemutatásra Magyarország Tortája és a Szent István napi kenyér valamint számtalan gasztronómiai különlegesség.

uszas2017. augusztus 12-én rendezik meg a Duna átúszást Dunabogdányban. A rendezvény célja: az úszás népszerűsítése, a 10 éves Dunabogdányi Tanuszoda eredményességének bemutatása, lehetőség biztosítása fizikai és szellemi kihívás leküzdésére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak - tudta meg az Esemény Menedzser.

huszarA nagyszabású, ingyenesen látogatható rendezvény 2017. augusztus 12-én, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Igalon, a fürdő melletti fesztivál parkban. A délután folyamán lovasbemutatók, csikós párbaj és huszárfelvonulás színesíti majd a programot. Hadijátékok szerelmeseinek érdemes tehát "nyeregbepattanni", és ellátogatni Igalra.