2018. április 20., péntek - Konrád, Tivadar

Archívum

hulloJön az egzotikus állatkiállítás és vásár, mely nem csak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és egy életforma is egyben. Száz válogatott nemzetközi kiállító és többezer látogató emeli a TerraPlaza-t Magyarország piacvezető kisállat expójává.

etteremTégy gasztronómiai körutazást a Magyar Ízek világába és egy kötetlen, lazulós péntek esti program keretében kóstold meg velünk Magyarországot, 2018. április 13-án, 18 órától a Várkert Bazár fedett rendezvénycsarnokában! A jóízű beszélgetések mellé jóízű falatok is dukálnak.

gyerekekCsörgőkígyó. Bagoly. Varjú. Egy szeszélyes kapcsolat kezdete. Mi lehet a közös bennük? Milyen utat járhatnak be együtt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Máray Mariann illusztrációi alapján. Művészetpedagógiai foglalkozás, az Ez kit érdekel? Képzettársítások az iskoláról című tárlaton. A foglalkozást, Máray Mariann képzőművész és Detvay Lili vezeti.

falusihazA paraszti élet a természet és az ember szimbólumaként jelenik meg a vásárhelyi iskola alkotásain. A foglalkozás során megismerkedünk a kiállítás anyagával, megfigyeljük, milyen kapcsolatban vannak az ábrázolt szereplők környezetükkel, a tájképeken hogyan jelennek meg az évszakok, színek és formák, a természeti jelenségek. 

gitarA Szeged IGF | International Guitar Festival a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon, mely a gitár kiváló művészeit és színes programokat hoz el a világ minden tájáról. A 2018. április 12-15. között, Szegeden és annak régiójában tartott fesztivál négy rendezvény kategóriában nyújt kikapcsolódás, izgalmat vagy épp hasznos információt.

csillaghullasAz ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Irány a Hold! Ezen a robotikafoglalkozáson a gyerekek a WeDo Robotics 2.0 készlet segítségével létrehozhatnak és programozhatnak egy holdjárót...

piknik1Balatonlelle ismét összefog, ezúttal a Kishegyet szeretnénk Nektek közelebbről bemutatni. Az ott működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel karöltve várják vendégeiket egész nap. Ezen kívül vezetett gyalog és kerékpár túrákkal, kézműves vásárral, zenével, tánccal és sok meglepetéssel készülünk!

udvarosdorottyaUdvaros Dorottya kivételesen magas színvonalú művészi tolmácsolásában, Bereményi Géza mély tartalommal és érzelmekkel rendelkező, magukkal ragadó szövegei, Hrutka Róbert zenei világában szólalnak meg. A téma ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálja. A nyolcvanas évek hangulatát felváltotta napjaink világa és 21. század címmel egy dal is született.

musikmesseNemzetközi, sokoldalú és inspiráló: A Musikmessén minden jelen lesz, ami a zenével kapcsolatos.  Összesen 10 csarnokban várja április 11-14. között a látogatókat a zene világa. Újdonságok ebben az évben a Musikmesse és a Prolight+Sound vásárokon: „Audio, DJ & Recordinga producerek, a Dj-k központi platformja, valamint április 12-én és 13-án a MerchDaysrendezvény, a szórakoztatóipar szereplőinek szakmai találkozója.