2017. október 19., csütörtök - Nándor

Archívum

sakkA budapesti Világsakkfesztivál 2017 októberének második szombatján ismét megnyitja kapuit. A sakk ünnepére ezúttal is olyan színes, szórakoztató s változatos programokkal készülünk, amelyeken keresztül a legkülönbözőbb korosztályok ismerkedhetnek meg a sakk 1000 arcával.

spa2017. október 14-én kerül megrendezésre a Magyar Fürdőkultúra Napja. Az országos esemény célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, a fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a senior generáció figyelemének felkeltése is a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

smileOktóber 12-én Múzeum+ Folklór a Magyar Nemzeti Galériában: esti nyitva tartás tárlatvezetésekkel, beszélgetéssel, koncerttel, workshoppal. Folklór: maga a népművészet, a népdalok, táncok, viseletek világa. A 19-20. századi művészet számtalanszor merített inspirációt a folklórból.

bicikli1Október 14-én 10 órától talán szokatlan módon a mozgásé lesz a főszerep, hiszen egy különleges városi sétára invitálja az irodalomkedvelő kerékpárosokat a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezúttal kerékpárra pattanva lehet végiglátogatni azokat a budapesti helyszíneket, amelyeknek kitüntetett szerepe volt Arany János életében.

fonal2017. október 15 –én kiállítás, vásár, nyitott műhelyek várja az érdeklődőket - minden, ami kötés, horgolás stbBelépő: 1000 forint, amely teljes egészében levásárolható bármelyik kiállító standjánál. 14 év alatti gyerekeknek ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

rallyeHárom új gyorsasági szakasz, régi-új helyszínen a prológ, rekordszámú nevező – október 13. és 15. között ismét a ralié lesz a főszerep Pécsett és szerte Baranyában. Az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye egyik újdonsága, hogy a prológ újra a Pécs Plazánál várja az érdeklődőket, ráadásul ingyenesen.

miniversumA vonatok és a vasút legkisebb rajongóit várjuk a Mesehétvégén a MINIVERSUM-ban! Ezen a hétvégén minden a kedvenc mesefiguráitokról szól majd. Tudtátok, hogy nálunk repül Aladdin a házak között, Thomas is eljött vakációzni Sodor szigetéről és a Minionok is beálltak dolgozni? Ha megtaláljátok őket a terepasztalon, akkor részt tudtok venni a mesekvízben.

hulloJön az egzotikus állatkiállítás és vásár, mely nem csak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és egy életforma is egyben. Száz válogatott nemzetközi kiállító és többezer látogató emeli a TerraPlaza-t Magyarország piacvezető kisállat expójává.

tengerimalacA „Rágcsálók világa” rendezvénysorozat egyszerre küzd a rágcsálókkal szembeni előítéletek ellen és informál előadások formájában a helyes tartásról. Ezen a rendezvényen az állatvédők és állattenyésztők információt tudnak cserélni a leendő és tényleges állattartókkal, a kicsiknek szórakoztató foglalkozásokat, a nagyobbaknak ismeretterjesztő előadásokat tartva.