2017. december 11., hétfő - Árpád

Archívum

mikulasvonat2017. december 2-6. között több kisvasútra is ellátogat a Mikulás. Lehetőleg minél többen gyertek el megint, mert szeretettel vár minden kedves gyermeket a Mikulás bácsi. Hogy hol és mikor lehet vele találkozni, azt a kisvasut.hu szerkesztői összegyűjtötték. Érdemes végigböngészni az országos program "menetrendjét", amely nég napon át várja a családokat. 

mikulas gellertÖtödször rendezik meg a Gellért Hotel adventi hétvégéjét, ahol idén ismét, varázslatos programokkal lepjük meg a látogatókat. Az ország legnagyobb gyerekszobája rendkívüli élményt kínál a Gellértben. Ismét itt lesz kedvencünk, a vasútmodell kiállítás, hiszen ki ne szeretne képzeletben beszállni egy kis vonatba és végigutazni a majd’ 100 méter hosszú modul terepasztal mesés tájain? 

mikulas1A tradicionálisnak mondható M2 Télapó Expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december első hétvégéjén.  A gyerekek és családok december 1-én, 2-án és 3-án ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen mikulás és adventi ünnepen vegyenek részt.

babaA rendezvény egy olyan országjáró szakirányú kiállítás és vásár egyben, ahol a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök,termékforgalmazók mellett lehetőséget adnak a szervezők a kismamáknak is a használt ruha-, játék-, babaholmi adás-vételére, valamint ingyenes játszóházzal,  arcfestéssel várják a kisgyerekkel érkezőket.

caramell karacsonyA Búzaszem Iskola magyar néphagyományokat ápoló iskola.  Magas színvonalú a népzene és néptánc oktatása, ami átszövi a mindennapokat. Ennek szellemében szervezik meg az Adventi Vásárokat is, melyet áthat az adventi várakozás hangulata és az ajándékozás öröme. Mesesarok, kézműves játszóház várja a gyerekeket.

coffeeHamarosan itt a tél és kezdődik a forró italok szezonja. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy összefussunk az idei év első téli gasztróünnepére, és megigyuk az éves forró csokoládé adagunkat. Hiszen a forró csokit ki ne szeretné? Figyelem, a tervezett helyszín közben megváltozott!

flora2017. december 1-3. között immár 31. alkalommal kerül megrendezésre a FLORA Virágfesztivál és 15. alkalommal a Keceli Országos Fazekas Kiállítás. A virágkiállítás főtémája ezúttal a retró lesz, a 60-70-80-as évek berendezési tárgyai, eszközei, járművei és játékai elevenednek meg a termelők, forgalmazók standjai, a virágkötők munkái és a kiskertépítő verseny pályaművei által.

levendulaA zöld karácsony kísérő eseményeként 2017. december 3-án a kiskertpiac szervezésében rendezik meg első alkalommal a Zöld Szépség Vasárnapot, amely a természetes kozmetikumok, szépségápolási termékek bemutatója, vására. A rendezvényen népszerűsíteni szeretnék a kiváló, természetes alapanyagokból és módon előállított kencéket, szappanokat, kozmetikumokat, illóolajokat.

gyerekekAdventi kézműves nap karácsonyi kézműveskedéssel, ráhangolódás az ünnepre. A rendezvény december 2-án, szombaton 9.00 órakor kezdődik és a déli órákig tart. Mivel másnap már Advent első vasárnapja lesz, így elsősorban adventi asztaldíszeket, koszorúkat készítünk majd együtt, kézműves szakember irányításával.