2017. szeptember 19., kedd - Vilhelmina

Események

swingA 63 résztvevővel készült, drónfelvételekben finoman szólva sem szűkölködő videót nemcsak a klassz táncos mozdulatok miatt érdemes megnézni, hanem például azért is, mert felvételeket láthatunk Budapest egyik mára már bezárt és nem látogatható ikonikus épületéről is.

paprikasChicken Paprikash, Palatsinta, meg a többiek. Nézzék meg, hogy reagálnak a magyar konyha hagyományos különlegességeire amerikai egyetemisták, akik most látnak életükben először rakott krumplit. Kapásból reggelinek is nézték a kolbászos furcsaságot a tányéron. Miután felboncoltak egy palacsintát, mert nem tudták elképzelni, mi csöpög a tésztából. Hahh.

varosligetEgyenlő hozzáférés – ez az egyik legalapvetőbb szempontja a Városliget megújításának. Értendő ez mind a parkra, mind a közintézményekre. A tervezők törekvése, hogy senki se szenvedjen hátrányt ezek használatában amiatt, ha fogyatékkal él. Annak érdekében, hogy a beruházás minden pontját ezen alapelv szerint tervezzék és valósítsák meg...

turizmusMagyarország 2030-ig szóló turisztikai stratégiájának szakmai egyeztetését kezdte meg az MTÜ augusztus 30-án. A budapesti Larus Rendezvényközpontban tartott, nem sajtónyilvános eseményre meghívott szakmabeliek prezentációt hallgathattak meg, amelyet a PricewaterhouseCoopers (PwC) svájci vállalatának több mint egy éves előkészítő munkája nyomán állítottak össze.

tuzoltasA lift tetején elhelyezett elektromos biztosíték égett egy szállodában a siófoki Batthyány Lajos utcában - közölte a katasztrófavédelem. A városi hivatásos tűzoltók kiürítették az épületet és eloltották a tüzet. Az épületből százharminckét vendéget kellett evakuálni. Senki nem sérült meg, és időközben vissza is térhettek szobájukba.

faJóváhagyhatja Budapest 2017 és 2021 közötti időszakra vonatkozó környezeti programját, valamint a főváros zöldfelületi rendszerének fejlesztési koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés. A dokumentum mérleget vont az elmúlt 10-15 év városfejlesztési történéseiből. A környezetvédelmi programot és a fejlesztési koncepciót a testület egyhangúlag fogadta el.

hungexpoA napokban jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszus és a 2021. évi Vadászati Világkiállítás megrendezése érdekében több mint másfél milliárd forintot csoportosítanak át a Hungexpo fejlesztésére.

soletAugusztus utolsó vasárnapján a sóleté és a zsidó gasztronómiáé volt a főszerep Budapest belvárosában.  Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idén harmadik alkalommal rendezte meg a Sóletfesztivált. Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere, valamint Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.

palyazat szechenyiKét helyszínen valósul meg 2017-ben a Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása (KEHOP-5.2.3-16-2016-00008) című projekt, amelyre az egyház a Magyar Állam és az Európai Unió együttműködésében megvalósuló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 160 000 000 forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesült.