2017. június 28., szerda - Levente, Irén

Események

d14A 14. documenta idén is várja látogatóit kiállításokkal hagyományos helyszínén Kasselben. Az állami kulturális miniszter Monika Grütters így nyilatkozott: „A nemzetközi művészek öt évente mutatják meg nekünk a világ egyik legjelentősebb kortárs művészeti kiállításán aktuális alkotásaiknak hihetetlen sokszínűségét és konfrontálnak minket korunk sürgető kérdéseivel".

Minden évben van nagyjából három hónapunk, amikor az időjárás a legnagyobb eséllyel lesz kegyes hozzánk, és "megengedi", hogy a szabadban mozizzunk. Ehhez a remek nyáresti programhoz ajánl a welovebudapest hét választási lehetőséget. De nézzük máris sorban a nyerő tippeket!

nyarVégre itt a várva várt szünidő – izzítsd magad a nyári kalandok játékos kavalkádjára a Nickelodeon egész nyarat átfogó eseménysorozatával! A tavalyi nagysikerű Strandolimpia után idén, június 25-én a harkányi strandon „kapcsol be” a NyárON NickelodeON rendezvénysorozat. A road-show az ország számos pontján feltűnik majd.

scanfil 170Eladásra került a Rozália Parkban található Scanfil épülete, az új tulajdonos a Reál élelmiszer üzletlánc. A tranzakció során az eladót a Colliers International ipari ingatlan üzletága képviselte - értesült az Üzleti Hírszerzés portál a nemzetközi ingatlanügynökség közleményéből.

hungaroring„Munka, munka és munka: megéri folyamatosan lendületben lenni, hiszen az elmúlt hatból az ötödik évet zárja nyereséggel a Hungaroring” – mondta el az igazgató, aki bekerült 2016 legbefolyásosabb turisztikai személyei közé. A világ egyik legismertebb magyar cégét Gyulay Zsolt hatodik éve igazgatja sikerrel.

nemeztivagtaA Nemzeti Vágta tizedik születésnapja alkalmából óriási vigadalom készül szeptember 15. és 17. között a Hősök terén és környékén. A 72 település lovasainak megmérettetésén túl, győri és mongol trükklovasok bemutatójával és az egész városon huszárokkal és lovakkal átvonuló, több száz fős seregszemlével is készülnek a szervezők.

omekSzeptemberben öt napon keresztül vonulnak fel a Kárpát-medence minőségi élelmiszerei, valamint a mezőgazdasági iparágak teljes vertikuma a Hungexpo területén és a Kincsem Parkban. Először tartanak szakmai napot, szeptember 19-én, a díszvendég az idén Japán lesz, amely Magyarország egyik legfontosabb élelmiszeripari exportpartnere.

varva vart alapitvanyTeltházas jótékonysági gálaestet szervezett 2017. június 16-án a Várva Várt Alapítvány, amelyet a nagy érdeklődés miatt végül a YouTubon, élőben is közvetítettek. A gálaest célja a krízishelyzetbe kerülő babák és szüleik támogatása, illetve az örökbefogadás népszerűsítése volt. Az eseményen Vámos Róbert által készített rajzra július 4-ig lehet még jótékony célból licitálni.

bujtorBujtor István 75 címmel nagyszabású műsorral emlékeznek a pályatársak – köztük Kern András, Aradszky László, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Eperjes Károly – a színészlegendára születésnapja alkalmából Tihanyban és Budapesten. Az est szervezői, Bujtor Judit és Bujtor Balázs lapunknak beszélt először az esemény előkészületeinek kulisszatitkairól.