2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Események

gozosAz augusztus 18-i Magyar Közlönyben láttak napvilágot a kormány, kormányhatározatban leírt elképzelései a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztései térséggel kapcsolatban. A 2017–2030 közötti fejlesztési programra 69,81 milliárd hazai forrású forint jut.

vallaltvezetoVárják azon vállalatok jelentkezését, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2017. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 18. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. 

varjatekok diosgyorMiskolc egyik legfontosabb turisztikai attrakciójának, a Diósgyőri várnak az élére „várkapitányt” keresnek. Nagy Lajos egykori várában, azt a Miskolc turizmusa és a Diósgyőri vár iránt elkötelezett szakembert keresik, aki nem veszítette el gyermekkori énjét és vállalja - a Diósgyőri vár álláshirdetése alapján - "a vár védelmezését, környező birtokinak óvását...

evtotrajaA Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

magyartermekHuszadik alkalommal adják át a Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 5-én. Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Termék Nagydíj zsűrijének várakozását is felülmúlta a most beérkezett pályázatok magas színvonala, sokszínűsége.

catcafe3A Forbes összeszedte Európa legjobb macskás kávézóit és a válogatásba bekerült a budapesti Cat Café is. Ezek azok a kávézók, ahol úgy lehet teázgatni, beszélgetni vagy akár vacsorázni, hogy közben macskák verekednek az ember lába előtt, vagy éppen megpróbálják lelopni az ételeket az asztalról, de persze dögönyözni is lehet őket mértékkel.

hevAz idén 130 éves budapesti hévközlekedés méltó ünnepléseként a vasút szerelmesei izgalmas programokon vehetnek részt. A XIX. század vége felé rohamosan nőtt az igény a Budapest környéki települések és a főváros közti utazásokra, ezért a BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) 1887. augusztus 7-én átadta az első helyiérdekű vasútvonalát...

csopaBezár a Csodák Palotája a Camponában, ahonnan szeptemberben Óbudára költözik, az ottani Playbar alatti területre. A két különböző profil egyesülésével Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Kolosy térhez közeli üzletközpontban - írta meg a Világgazdaság.

dunapartÖsszesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében - mondta Aradszki András országgyűlési képviselő hétfőn. Az energiaügyekért felelős államtitkári posztot is betöltő politikus kiemelte: a kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, fő célja a vidék eősítése.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5