2017. május 23., kedd - Dezső

Események

szallodaszobaJövőre hat szombat is munkanap lesz, a munkanap áthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvégénk is lesz 2018-ban. A rendelet alapján a jövő évi munkaszüneti napok körüli munkarend úgy változik, hogy március 10-én, április 21-én, október 13-án, november 10-én, december 1-jén és december 15-én, szombatonként dolgozni kell majd.

Forest Offices Debrecen 170Forest Offices Debrecen néven új, A kategóriás irodaház megépítését jelentették be Debrecenben. A 22 000 négyzetméteres debreceni irodaház nemcsak a legmodernebb műszaki, környezetbarát megoldásokkal épül, mely egyben Kelet-Magyarország legnagyobb méretű irodaháza lesz - értesült az OGH hírügynökség. 

ifk logo1„Az ingatlanfejlesztés ezeregy lehetősége – pályázat szakmai mentorokkal” címmel ötödik alkalommal hirdette meg hallgatói pályázatát az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) - értesült az OGH hírügynökség. A résztvevők hat helyszín épületei vagy területei számára találhatnak új külsőt vagy funkciót. Pályázni idén október 31-éig lehet.

ing1Május 26-án Andorrában derül ki, a tavalyi év legjobb ingatlanfejlesztései közül melyeket díjazzák a szakma "Oscar-díjaival". A nemzetközi versenybe öt magyar fejlesztés is beszállt, a Váci 1, a Várkert Bazár, Budapest XIII. kerületének komplex fejlesztése, a 4-es Metró 10 állomása, és a Királyegyházi Cementgyár.

fufa tankertAz ELTE Füvészkertben 2017. május 2-án 10.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 500 négyzetméteres területen nyílt meg a FűFa Tankert. Az új tanodát azzal a céllal adják át a jövő generációinak, hogy óvodások és kisiskolások kaphassanak itt élményközpontú zöldtudatos képzést.

nemzetiparkIdén 20 éves a Balaton-felvidéki Nemzeti park, amely számos programmal ünnepel a látogatóival együtt. A Keszthelyi-hegységben például az általuk szervezett túrák többsége 20 km körüli távot jár be, megemlékezve a nemzeti park kihirdetésének évfordulójáról. A hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túrákat a terület természetvédelmi őre vezeti.

vizilobebi1És igazán nagyon viccesen néz ki. A több mint 11 kilogramm súlyú, kéthetes bika jól viselte élete első általános orvosi vizsgálatát. Az állat születése különlegességnek számít, mivel tavaly mindössze tizenkilenc egyed jött világra a világ állatkertjeiben, ráadásul hím ivarú utód ritkábban születik, mint nőstény - mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője.

elte fuveszkertAz ELTE Füvészkertben 2017. május 2-án 10.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 500 négyzetméteres területen nyílhat meg a FűFa Tankert. Az új tanodát azzal a céllal adják át a jövő generációinak, hogy óvodások és kisiskolások kaphassanak itt élményközpontú zöldtudatos képzést.

raktarpiac 2017A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) - melynek tagjai: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, Eston International, JLL és a Robertson Hungary – közzé tette a 2017 első negyedévére vonatkozó ipari ingatlanpiaci adatait. Az üresedési ráta jelenleg rekord alacsony 5,9%-on áll, ami az előző negyedévéhez képest 2,2 százalékpontos csökkenést jelent.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5