2018. július 18., szerda - Frigyes

Események

szabihidIdén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd. 2018. július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a piknikezők, jógázok, és minifesztiválozók.További információért katt ide: www.facebook.com/szabihid

muzeumokejszakajaRekordot döntött a látogatók száma a Múzeumok éjszakája országos rendezvényein: június 23-án országszerte összesen 422 ezer látogatót regisztráltak a résztvevő intézmények - közölte az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

uszasTöbb mint 7300-an, a hivatalos adat szerint 7309-en szálltak vízbe szombaton a 36. Lidl Balaton-átúszáson. A Balaton-átevezésen pedig 671 hajóban közel 1400 fő indult. Úszás - A Balaton- átúszáson a leggyorsabban a csúcstartó Papp Márk szelte át a tavat 1:00:26 órás idővel.

irodaA Cushman & Wakefield, Magyarország legnagyobb ingatlantanácsadója rekord mértékű irodaterületet adott bérbe 2018 első felében. A közel 42 000 négyzetméter terület 44 ügyletből tevődött össze, melyek átlagos mérete 940 négyzetméter fölött volt. A vállalat piaci részesedése ebben a félévben 24 százalék volt az ügynöki piacon.

gasztrohotelversenyíLezáródott Gastro & Hotel Design Award versenyünk pályázati időszaka, és soha nem jelentkeztek még annyian, mint idén. A Horeca szakma legrangosabb hazai design versenyére idén rekord nevezés érkezett: 80-an döntöttek úgy éttermes, szállodás, tervezői körökből, hogy pályáznak a különböző kategóriákban meghirdetett versenyünkre.

utveszto kukoricaA 4,5 kilométeres kukoricalabirintus 5 hektáron terül el. A Csongrád megyei Kiszombor határában lévő, szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között 2,5 kilométert kell megtenni akkor, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.

ikarus260A magyar autóbuszgyártás történetében meghatározó jelentőségű két Ikarus, a 200-as buszcsalád egyik tagja, egy 260-as és egy Ikarus 415-ös került a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményébe, közölte az intézmény pénteken.

rozsaKezdeményezték a szőregi rózsatő hungarikummá nyilvánítását, az erről szóló dokumentumokat Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő átadta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárának. Rózsatövet ötven üzemben, mintegy 170 hektáron nevelnek, a termelés központja Szeged-Szőreg és térsége. 

keresztcsoruA börzsönyi nyár kezdetének jelzőfaja a keresztcsőrű (Loxia curvirostra). Ez a hazánkban csak szórványosan fészkelő pintyféle július első napjaiban érkezik hozzánk a Kárpátok felől, sokszor – főként a jó toboztermést ígérő években – nagyobb csapatokban lepve el a fenyveseket.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!