2018. május 23., szerda - Dezső

Múzeumok, gyűjtemények

kalyhaA kályhákat és kályhacsempéket bemutató tárlatot a Budapest Történeti Múzeumban lehet megtekinteni április 12. és szeptember 2. között. Az ember az őt körülvevő alapvető tárgyi környezetét olyannyira megszokta, adottnak veszi, hogy időnként kifejezetten érdekes dolog rácsodálkoznia és megismerkednie történetükkel, művészeti jelentésükkel és jelentőségükkel.

virag 2Május 5-én, szombaton, 10.45–14.00 óra között kivirágzik a palota! Tavaszi zsongásra hívunk mindenkit a Magyar Nemzeti Galériába. Felfedezzük a panorámateraszokat, ahova csak e különleges alkalommal látogathatunk ki. Körbejárjuk a gyűjteményeket: színes-szagos tárlatvezetések illata lengi be a teret és a MintaPintyek koncertjétől zeng a ház.

szarvasfarmA Szigethalmi Fotó Klub és a Városi Szabadidőközpont szervezésében, a Helytörténeti Gyűjtemény, Szigethalom Város Önkormányzata, a Szigethalmi Vadaspark és az Emese Park támogatásával megvalósuló tárlatra várjuk a természet iránt elkötelezett, érdeklődő kicsiket és nagyokat.

elvarazsoltszigetA látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek. A méregzöld lombsátorban kíváncsi tekintet villan, sejtelmesen susog a tölcsérvirág, makacs lián nyújtózkodik az érkező után.

atameseiEgy igazán különleges kiállítás nyílik rögtön a BTF nyitónapján, március 30-án a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A közelmúltban, 104. életévében elhunyt, magyar származású, holland Ata Kandó szenvedélyesen kutatta a gyermeki lélek titkait. Még a neve is erre utal, hiszen az eredetileg Etelkára keresztelt művész gyerekkorában csak Atának hívta magát.

sziklakorhaz atomA 2017. június 1-jén megnyíló kiállítás az első állandó kiállítás Európában, amely az atomfegyverek emberre és környezetre mért pusztító mutatja be az 1945-ben Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadáson keresztül. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet az erősödő nukleáris fenyegetettségre és kampányolunk egy atomfegyver-mentes világért.

bodykiallitasFebruár 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.

zsolnaynegyedMagyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

vonatmuzeum2Gyerekkorában még a nyári táborok helyett is vonatozott, az Utasellátó szeletet pedig már akkor is inkább eltette, mintsem megette volna. És Kondor Balázs vasút iránti rajongása az elmúlt huszonöt évben egyre csak nőtt. A családi fészerek és a nyaraló teljes kapacitását is felemésztő gyűjteménye aztán tavaly végre a helyére került.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5