2018. március 21., szerda - Benedek

Múzeumok, gyűjtemények

sziklakorhaz atomA 2017. június 1-jén megnyíló kiállítás az első állandó kiállítás Európában, amely az atomfegyverek emberre és környezetre mért pusztító mutatja be az 1945-ben Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadáson keresztül. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet az erősödő nukleáris fenyegetettségre és kampányolunk egy atomfegyver-mentes világért.

zsolnaynegyedMagyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

vonatmuzeum2Gyerekkorában még a nyári táborok helyett is vonatozott, az Utasellátó szeletet pedig már akkor is inkább eltette, mintsem megette volna. És Kondor Balázs vasút iránti rajongása az elmúlt huszonöt évben egyre csak nőtt. A családi fészerek és a nyaraló teljes kapacitását is felemésztő gyűjteménye aztán tavaly végre a helyére került.

urkutatasVágj bele 2017. július 1. és szeptember 11. között a Millenárison életed legnagyobb űrkalandjába a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítással, ami négy ország meghódítása után még több interaktív játékkal tér vissza Magyarországra. Merülj el az űrutazás lélegzetelállító történetében és tapasztald meg, milyen érzés asztronautának lenni!

A MINIVERSUM VAKÁCIÓ programsorozat keretében a kiállítás megtekintése mellett mindennap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket. A legkisebbeknek nemcsak a terepasztal mellett, hanem a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínálunk a szünet minden napjára.

Magyarország 1990 előtti emblematikus polgárai játékait, többek között babákat, autókat, építőkockákat, társasjátékokat, miniatűr babaházakat, valamint a játékgyártás történetét mutatja be az a kiállítás, amely Játék a városban címmel látható az Óbudai Múzeumban - tudta meg az Esemény Menedzser online magazin.

repulo muzeumTizenegy légijármű, oldtimer repülőtéri autók, szimulátor, kicsinyített kifutópálya - ezt mind megnézheti, aki akarja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felüljárója mellé költözött, megújult Aeroparkban. A reptér parkolójának építése miatt költöztették el a repülőgép múzeumot még tavasszal, de most már újra látogatható.

titanic kiallitasFelfedezhetjük a Titanic titkait és átérezhetjük a múlt század elejének varázslatos hangulatát! Az egyedülálló kiállításon több száz eredeti műtárgyat mutatnak be a híres hajóroncsból. Az egyes kiállítási területeken megtekinthetők többek közt a hajó technikai felszerelései, bútorok, valamint az utasok személyes tárgyai, például ruhák, ékszerek és pénztárcák.

cipo kiallitasA lábbelik kulturális sokszínűségét tekinti át hat kontinens és több mint ezer év cipőin, szandáljain, saruin, getáin és mokaszinjain át a kiállítás. A Néprajzi Múzeum rendkívül gazdag gyűjteményéből összeállított tárlat lesz az intézmény utolsó kiállítása a Kossuth téri épületben. Nem iparművészeti kiállítást állítottak össze...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5