2018. július 18., szerda - Frigyes

Múzeumok, gyűjtemények

Bizony, immár 50 éve, 1968. január 1-én alakult meg a BKV. Azóta a fővárosi közlekedés rendkívül eseménydús fél évszázadot tudhat maga mögött, amelynek tárgyi emlékeiből nyílt kiállítás Budapesten, a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában. A tárlat 2018. december 31-ig tekinthető meg, naponta 10.00-17.00 óráig.

zwackA közel 150 éves vállalat és alapító családja elképesztő történetei elevenednek meg egy rövidfilm formájában a Zwack gyár vetítőtermében, a látványos bevezető után pedig testközelből is találkozhat a legendás ital történelmével az Unicum kiállításon, mely a családi ereklyéktől a cég korszakalkotó plakátkampányáig széleskörű betekintést enged ebbe a kevéssé ismert világba.

kalyhaA kályhákat és kályhacsempéket bemutató tárlatot a Budapest Történeti Múzeumban lehet megtekinteni április 12. és szeptember 2. között. Az ember az őt körülvevő alapvető tárgyi környezetét olyannyira megszokta, adottnak veszi, hogy időnként kifejezetten érdekes dolog rácsodálkoznia és megismerkednie történetükkel, művészeti jelentésükkel és jelentőségükkel.

sziklakorhaz atomA 2017. június 1-jén megnyíló kiállítás az első állandó kiállítás Európában, amely az atomfegyverek emberre és környezetre mért pusztító mutatja be az 1945-ben Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadáson keresztül. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet az erősödő nukleáris fenyegetettségre és kampányolunk egy atomfegyver-mentes világért.

zsolnaynegyedMagyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

vonatmuzeum2Gyerekkorában még a nyári táborok helyett is vonatozott, az Utasellátó szeletet pedig már akkor is inkább eltette, mintsem megette volna. És Kondor Balázs vasút iránti rajongása az elmúlt huszonöt évben egyre csak nőtt. A családi fészerek és a nyaraló teljes kapacitását is felemésztő gyűjteménye aztán tavaly végre a helyére került.

repulo muzeumTizenegy légijármű, oldtimer repülőtéri autók, szimulátor, kicsinyített kifutópálya - ezt mind megnézheti, aki akarja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felüljárója mellé költözött, megújult Aeroparkban. A reptér parkolójának építése miatt költöztették el a repülőgép múzeumot még tavasszal, de most már újra látogatható.

elwisA Radnóti Miklós Művelődési Központ Rockmúzeuma és a Magyar Elvis Klub elhatározta, hogy kiállításon mutatják be Elvis Presley életét és sokrétű munkásságát. A kiállításon a magyar rajongók gyűjteményéből érdekességeket, ritkaságokat mutatnak be: számtalan különleges képet és tárgyat, és persze sok-sok archív videófelvételt ismerhetünk meg.

gyermekmuzeumA gyermekek napirendjéhez köthető, régen és napjainkban egyaránt használatos tárgyakat is láthat majd a közönség a Soproni Múzeum új kiállítóterében. A Gyermekmúzeum megvalósítása része a Soproni Múzeum Macskakő elnevezésű projektjének, amely egy közösségi tér létrehozását tűzte ki célul még 2012-ben.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!