2017. május 23., kedd - Dezső

Múzeumok, gyűjtemények

sajtofoto kiallitasHarmincötödször kerülnek immár a falra az előző év legjobb magyar sajtófotói. A 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitó és díjkiosztó ünnepsége 2017. március 27-én, hétfőn 18 órától lesz a Capa Központ Rendezvénytermében. A pályázatra érkezett sok ezer képből készített legjobb válogatás 2017. március 28. és május 28. között tekinthető meg a Capa Központban.

cipo kiallitasA lábbelik kulturális sokszínűségét tekinti át hat kontinens és több mint ezer év cipőin, szandáljain, saruin, getáin és mokaszinjain át a kiállítás. A Néprajzi Múzeum rendkívül gazdag gyűjteményéből összeállított tárlat lesz az intézmény utolsó kiállítása a Kossuth téri épületben. Nem iparművészeti kiállítást állítottak össze...

elwisA Radnóti Miklós Művelődési Központ Rockmúzeuma és a Magyar Elvis Klub elhatározta, hogy kiállításon mutatják be Elvis Presley életét és sokrétű munkásságát. A kiállításon a magyar rajongók gyűjteményéből érdekességeket, ritkaságokat mutatnak be: számtalan különleges képet és tárgyat, és persze sok-sok archív videófelvételt ismerhetünk meg.

texturaA nagysikerű Textúra előadássorozat nyomán - ahol képzőművészet, kortárs szépirodalom és színház találkozik - a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria 2017 tavaszán hiánypótló jelleggel indítja útjára összművészeti sorozatának gyerekverzióját Mini Textúra címmel. Az alapkoncepció hasonló a felnőtt előadássorozathoz, adaptálva a kisiskolás közönségre.

gyermekmuzeumA gyermekek napirendjéhez köthető, régen és napjainkban egyaránt használatos tárgyakat is láthat majd a közönség a Soproni Múzeum új kiállítóterében. A Gyermekmúzeum megvalósítása része a Soproni Múzeum Macskakő elnevezésű projektjének, amely egy közösségi tér létrehozását tűzte ki célul még 2012-ben.

nemzetimuzeumA mai Múzeum körút 14–16. szám alatti, 8700 négyszögöl nagyságú telket 1813-ban vásárolta meg az állam a Batthyány családtól, a Nemzeti Múzeum számára. A múzeum gyűjteményei ideiglenesen a területen álló villaépületbe kerültek. 1846-ra készült el teljesen a végleges, ma is álló múzeumépület, a Pollack Mihály tervezte impozáns palota.

mezgazdmuzA Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Európa-szerte egyedülálló módon mutatja be a mezőgazdaság történetét. Az itt dolgozó szakemberekkel, kiállításokkal, gyűjteményekkel, interaktív programokkal az intézmény a hazai mezőgazdaság, erdészet, vadászat, halászat, a szőlő és a bor, a domesztikáció, az erdők és növények, a lótartás fejlődését, történetét ismerteti meg.

mkvm logoA Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem, áruvásárok, a nemzetközi kereskedelem, pénzügyi kereskedelem, biztosítás és szerencsejáték), a vendéglátóipar (szállodaipar, egyéb vendéglátóipari helyek), valamint a turizmus, idegenforgalom történetének kulturális javaira.

nagytetenyikastelyA Nagytétényi Kastélymúzeum kiállításai – az Iparművészeti Múzeum külön részeként – sokak számára nyújtanak tartalmas és maradandó élményt. Ugyanakkor a gyönyörű barokk kastély épülete, annak sövényekkel övezett, szobrokkal díszített teraszos parkja a kikapcsolódni, pihenni vagy csak feltöltődni vágyóknak is egyre inkább kihagyhatatlan célpontjává válik.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5