2017. július 21., péntek - Dániel

Szabadidő, életmód

halaszleElső alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat. A gasztrofesztivál célja, hogy bemutassa az összes Duna-menti halászlé-változatot, köztük természetesen a mohácsit.

fesztival tizforrasTíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják közönségüket a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján! Hegykő mellett programokat szervezünk Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon, Fertődön és Sarródon.

campusfesztA 2017. július 19-23. között megrendezésre kerülő Campus Fesztiválnak idén is a debreceni Nagyerdő ad otthont. Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly hetvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. Több száz program várja idén is a látogatókat. A négy nap minden korábbinál erősebb kulturális színezetet kap.

fesztival velenceAz elmúlt években megszokottak szerint július utolsó előtti hétvégéjén (július 22-én)  ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató, szőrös dízel és modellbemutató és jazz koncert is megtalálható lesz - tudta meg az Esemény Menedzser. Érdemes bejegyezni ezt a napot naptárunkba.

vizesvbA magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ harmadik legrangosabb sporteseményeként emlegetnek. A versenyszínhelyek szépsége, a megoldások eredetisége túlzás nélkül lenyűgöző lesz.

zeneszinhazNemzetközi workshop, színházi előadások, koncertek – az ország legnehezebb helyzetű járásában. Július 22-28 között a Cserehát négy településén, a helyiek bevonásával zajlik majd művészeti alkotómunka külföldi és hazai szakemberek együttműködésében. 8 ország 40 színházi szakembere találkozik

sajtAz idei esztendőben immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál. A program szervesen illeszkedik a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár új program koncepciójához, mely Szent György napjától Szent Mihály napjáig átöleli a büki kulturális rendezvényeket.

bor badacsonyA badacsonyi borok saját karakterrel bírnak. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák 2017. július 14. és 30. között.

bablesoundA Babel Sound nem tömegrendezvény, nem egy nagy fesztivál. A Babel Sound olyan világzenei rendezvény, melynek célja, hogy különböző kultúrák és művészeti ágak interaktív találkozója legyen. A művészek (zenészek, táncosok, színészek, artisták vagy bármilyen más művészet képviselői) a fesztiválon valóban kapcsolatba kerülnek egymással és a közönséggel.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5