2018. április 23., hétfő - Béla

Szabadidő, életmód

jegkorongA magyar jégkorong-válogatott 2008-ban és 2015-ben is kiharcolta már a feljutást a világ legjobbjai közé, idén ennek hazai pályán, a Papp László Budapest Sportarénában feltehetően telt ház és a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt ismét nekirugaszkodhat. A magyar csapat ellenfelei közül Kazahsztán legjobbjai az orosz szuperligában, a KHL-ben edződnek nap mint nap.

felfedezokFelfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás! A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát egy vidám fesztivál keretein belül. Idén az éghajlatváltozás áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában.

falusihazA Magyarországi Tájházak Szövetsége 2018-ban is megszervezi a már hagyományos, a tájházak összefogását  jelképező, az értük dolgozó lévő közösséget megerősítő rendezvényét, a Tájházak Napját. A tájházak Szent György napjához közeli ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatukra, eseményeikre felhívják a leendő tájházlátogatók figyelmét.

monostorierodA Duna két partjának „ikervárosai” idén ismét  megrendezik a számos helyszínen zajló városi fesztiváljukat április 26 és május 4. között. A Komáromi Monostori Erőd - csatlakozó helyszínként – a szakkonferenciáknak ad helyet, illetve további programok is színesítik a rendezvényt.

harcosok floraliaFloralia, azaz tavaszt ünneplő többnapos rendezvény várja Tácon az érdeklődőket . Antik környezetben mai igényeket kielégítő, de az ókorhoz a lehető legszorosabban kapcsolódó, látványos, korhû jelmezes bemutatókkal színesített programok várják az ide látogatókat.

betyarSzent György-napi Kihajtási Ünnep- Kézműves Vásár- Világörökségünk a Puszta Napja A pásztorok életének egyik kiemelkedő eseménye volt Szent György-napja. E napon történt az állatok első kihajtása is téli szálláshelyeikről. Találkozzon a Hortobágy pásztoraival, ünnepelje velük együtt a tavasz érkezését!

sajtA rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét.

loTudtad, hogy a kunhalmokat nem a kunok csinálták? És, hogy az Alföldön megvizsgált több, mint 1600 csak töredéke az összes halomnak? Pedig ilyen halmok húzódnak a Kárpát-medencétől Mongóliáig.   Ezek alá a halmok alá temetkeztek a sztyeppe népei több, mint 2000 éven át. Mai világunkban egyre kevesebb helyen látni ezt a tájat: a sztyeppe világának tájelemeit!

tweedrun2018. április 28 - május 1. között rendezik meg a Boldog Békeidők Hévíze – rendezvénysorozatot, ez egy Világzenei nap, Város napi programok és a régmúlt hangulatával várják a Hévízre érkezőket! Hévíz város apraja - nagyja is korabeli kosztümökbe bújik és visszacseppen a „Boldog Békeidők” világába. Öltse magára Ön is e korabeli hangulatot!

  • 1
  • 2
  • 3