2021. szeptember 21., kedd - Máté

Események

ITBUSINESS AWARD 2021 – TOP 25

119

Idén is összeállította az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS, amelyet hagyományosan az INSIDE ITB szezonnyitó rendezvény díjátadó estjén hozott nyilvánosságra – az ITBUSINESS AWARD győzteseivel egyetemben.

Az év legsikeresebb ICT-menedzsere díjat megosztva Csányi Péter és Jászai Gellért kapta, míg a kiadó által alapított szakmai díjakat az RG-Net, a BME & Nokia, valamit a MedInnoScan nyerték el.

Tizenegyedik alkalommal hirdette ki az ITBUSINESS (ITB) hazánk legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az őszi szezont megnyitó INSIDE ITB-n. Az idei díjátadó estet – akárcsak a korábbi években – szakmai nap is megelőzte: a digitalizációt fókuszba állító konferencián 300-nál is több felső vezető volt kíváncsi a legújabb technológiai trendekre, az ITB Facebook oldalán pedig több, mint 1000 fő követte online a szakmai nap és a díjátadó eseményeit. A rendezvényen az ITB innovációs díjaira aspirálók élőszóban is bemutathatták pályázatukat és állták a sarat a szakmai zsűri kérdéseire.

Elvitték a pálmát

Az INSIDE ITB-re időzítve jelent meg „Az ICT-piac nagykönyve 2021” című kiadvány, a már megszokott igényes, prémium kivitelben. A Nagykönyvben a kiadó idén is publikálta az ICT-iparág legsikeresebb szakembereinek toplistáját, amely a felkért szakmai zsűri és az olvasók a közösségi médiában és e-mailben leadott szavazatai alapján állt össze.

Az idei toplista első helyezettje holtversenyben Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője és Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója és a vállalat többségi tulajdonosa lettek. Csányi Péter jött, látott és győzött: még csak most debütált az ITB toplistáján. A közgazdász végzettségű, vállalatirányítási és pénzügyi szakembert a pénzügyi világban a digitalizáció úttörőjeként is jegyzik. Jászai Gellért az ITB toplistáján először 2019-ben debütált, tavaly is a top 10-ben végzett, idén azonban a cégcsoport első számú vezetőjének élre törése az elmúlt hónapok tükrében borítékolható volt. (A 2021-es TOP 25 lista itt tekinthető meg.)

A rendezvény szakmai napján mutatkoztak be az ITBUSINESS AWARD jelöltjei – a kiadó által alapított díjakra. A 23 beérkezett pályamunkából a szakmai zsűri shortlistjén szereplő 11 pályázó cég mutatta be termékfejlesztéseit, innovatív projektjeit. Az ITBUSINESS AWARD projektfejlesztés kategóriájának győztese a BME & Nokia konzorcium lett a telekommunikációs működési anomáliák jelzéséről szóló pályázatukkal. Termékfejlesztésben az RG-Net diadalmaskodott „Contrall Vision” névre hallgató, gépi látáson és mesterséges intelligencián alapuló ipari megoldásával. A különdíjat a MedInnoScan kapta a bőrgyógyászoknak szóló gépi tanulással támogatott távdiagnosztikai „MedInnoScan” elnevezésű megoldásért kapta.

Kiderült, mit ér a digitalizáció

A 19. alkalommal megrendezett INSIDE ITB idén a „Hogy értsd, a digitalizáció mit ér!” címet viselte, arra utalva, hogy 2021-től teljesen új korszak nyílik meg a digitalizációban. Az emberek gondolkodásmódja, döntéshozatala és ezzel együtt motivációs preferenciái is drasztikusan megváltoztak. Ebben a változásban, a jövő építésében a digitalizációnak kulcsszerepe van. De hogyan kell hozzányúlni e témához? Egyáltalán, hogyan lehet „utolérni” a világot e téren, ha mondjuk 2020-ban ébredt fel egy cég? Vagy ha az adott vállalkozás megfelelő szinten van ebben, hogyan érdemes továbblépnie? Mi az, amiben a digitalizáció segíthet az új stratégia kiépítése során?

A szakmai témák mellett a díjátadón az ITB-vel kapcsolatos információk is napvilágra kerültek. Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetőjének vezetésével az ITB a pandémia alatt is egyértelműen fejlődött, bevételben és profittermelő képességben is. Ez a folyamat 2021-ben sem állt meg, idén is nőttek a bevételek és az áthúzódó keretszerződések miatt az ITB 2022-nek sem megy neki üres zsebbel. Közben már készülnek a tervek a folytatásra azért, hogy tovább növekedhessen a cég. Az ITB nem titkolt célja az, hogy az IT-Telco piacon kialakított vezető szerepét megtartsa, és ha kell, erősítse.

A 2021-2022-es időszak az ITB esetében két dologról szól. Az egyik a folyamatos további bevételi és tartalmi fejlődés. A másik pedig egyfajta stafétaátadás, vagyis a kiadó önállósodásának befejezése. Ez utóbbi közel 2 évvel ezelőtt indult, és a tudatos munkának köszönhetően ma már ott tart, hogy felállt egy új menedzsment az ITB élén, és érdemben júniustól ennek a csapatnak az operatív irányításával működik a kiadó, méghozzá igencsak eredményesen. Sziebig Andrea a napi operatív irányításból így terveinek megfelelően hátraléphetett, a továbbiakban a szakmai és pénzügyi kontrollt gyakorolja, és az üzletfejlesztésre koncentrál.

| Forrás: itbusiness.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

FOGÓcskázzunk a KNIPEX fogókkal!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Szeptember 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Önérvényesítés asszertív kommunikációval – gyakorlatközpontú intenzív képzés, 2021. október 14.

Önérvényesítés asszertív kommunikációval – gyakorlatközpontú intenzív képzés, 2021. október 14.

More details
Hamarosan jön a 14. Judafest, a gasztronómiával a központban

Hamarosan jön a 14. Judafest, a gasztronómiával a központban

More details
Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja

More details
Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád

Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád

More details
Több mint 40 milliárd forintból épül kajak-kenu központ a Velencei-tónál

Több mint 40 milliárd forintból épül kajak-kenu központ a Velencei-tónál

More details
Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

More details
Idén utoljára várja holdfényfürdőzéssel a Hévizi-tó

Idén utoljára várja holdfényfürdőzéssel a Hévizi-tó

More details
Ingyenes mozizás a Bazilika előtt Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján

Ingyenes mozizás a Bazilika előtt Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján

More details
Szerdán lesz a Ryanair toborzónapja Budapesten

Szerdán lesz a Ryanair toborzónapja Budapesten

More details