2024. április 19., péntek - Emma

Események

ITBUSINESS AWARD 2021 – TOP 25

610

Idén is összeállította az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS, amelyet hagyományosan az INSIDE ITB szezonnyitó rendezvény díjátadó estjén hozott nyilvánosságra – az ITBUSINESS AWARD győzteseivel egyetemben.

Az év legsikeresebb ICT-menedzsere díjat megosztva Csányi Péter és Jászai Gellért kapta, míg a kiadó által alapított szakmai díjakat az RG-Net, a BME & Nokia, valamit a MedInnoScan nyerték el.

Tizenegyedik alkalommal hirdette ki az ITBUSINESS (ITB) hazánk legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listáját az őszi szezont megnyitó INSIDE ITB-n. Az idei díjátadó estet – akárcsak a korábbi években – szakmai nap is megelőzte: a digitalizációt fókuszba állító konferencián 300-nál is több felső vezető volt kíváncsi a legújabb technológiai trendekre, az ITB Facebook oldalán pedig több, mint 1000 fő követte online a szakmai nap és a díjátadó eseményeit. A rendezvényen az ITB innovációs díjaira aspirálók élőszóban is bemutathatták pályázatukat és állták a sarat a szakmai zsűri kérdéseire.

Elvitték a pálmát

Az INSIDE ITB-re időzítve jelent meg „Az ICT-piac nagykönyve 2021” című kiadvány, a már megszokott igényes, prémium kivitelben. A Nagykönyvben a kiadó idén is publikálta az ICT-iparág legsikeresebb szakembereinek toplistáját, amely a felkért szakmai zsűri és az olvasók a közösségi médiában és e-mailben leadott szavazatai alapján állt össze.

Az idei toplista első helyezettje holtversenyben Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője és Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója és a vállalat többségi tulajdonosa lettek. Csányi Péter jött, látott és győzött: még csak most debütált az ITB toplistáján. A közgazdász végzettségű, vállalatirányítási és pénzügyi szakembert a pénzügyi világban a digitalizáció úttörőjeként is jegyzik. Jászai Gellért az ITB toplistáján először 2019-ben debütált, tavaly is a top 10-ben végzett, idén azonban a cégcsoport első számú vezetőjének élre törése az elmúlt hónapok tükrében borítékolható volt. (A 2021-es TOP 25 lista itt tekinthető meg.)

A rendezvény szakmai napján mutatkoztak be az ITBUSINESS AWARD jelöltjei – a kiadó által alapított díjakra. A 23 beérkezett pályamunkából a szakmai zsűri shortlistjén szereplő 11 pályázó cég mutatta be termékfejlesztéseit, innovatív projektjeit. Az ITBUSINESS AWARD projektfejlesztés kategóriájának győztese a BME & Nokia konzorcium lett a telekommunikációs működési anomáliák jelzéséről szóló pályázatukkal. Termékfejlesztésben az RG-Net diadalmaskodott „Contrall Vision” névre hallgató, gépi látáson és mesterséges intelligencián alapuló ipari megoldásával. A különdíjat a MedInnoScan kapta a bőrgyógyászoknak szóló gépi tanulással támogatott távdiagnosztikai „MedInnoScan” elnevezésű megoldásért kapta.

Kiderült, mit ér a digitalizáció

A 19. alkalommal megrendezett INSIDE ITB idén a „Hogy értsd, a digitalizáció mit ér!” címet viselte, arra utalva, hogy 2021-től teljesen új korszak nyílik meg a digitalizációban. Az emberek gondolkodásmódja, döntéshozatala és ezzel együtt motivációs preferenciái is drasztikusan megváltoztak. Ebben a változásban, a jövő építésében a digitalizációnak kulcsszerepe van. De hogyan kell hozzányúlni e témához? Egyáltalán, hogyan lehet „utolérni” a világot e téren, ha mondjuk 2020-ban ébredt fel egy cég? Vagy ha az adott vállalkozás megfelelő szinten van ebben, hogyan érdemes továbblépnie? Mi az, amiben a digitalizáció segíthet az új stratégia kiépítése során?

A szakmai témák mellett a díjátadón az ITB-vel kapcsolatos információk is napvilágra kerültek. Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetőjének vezetésével az ITB a pandémia alatt is egyértelműen fejlődött, bevételben és profittermelő képességben is. Ez a folyamat 2021-ben sem állt meg, idén is nőttek a bevételek és az áthúzódó keretszerződések miatt az ITB 2022-nek sem megy neki üres zsebbel. Közben már készülnek a tervek a folytatásra azért, hogy tovább növekedhessen a cég. Az ITB nem titkolt célja az, hogy az IT-Telco piacon kialakított vezető szerepét megtartsa, és ha kell, erősítse.

A 2021-2022-es időszak az ITB esetében két dologról szól. Az egyik a folyamatos további bevételi és tartalmi fejlődés. A másik pedig egyfajta stafétaátadás, vagyis a kiadó önállósodásának befejezése. Ez utóbbi közel 2 évvel ezelőtt indult, és a tudatos munkának köszönhetően ma már ott tart, hogy felállt egy új menedzsment az ITB élén, és érdemben júniustól ennek a csapatnak az operatív irányításával működik a kiadó, méghozzá igencsak eredményesen. Sziebig Andrea a napi operatív irányításból így terveinek megfelelően hátraléphetett, a továbbiakban a szakmai és pénzügyi kontrollt gyakorolja, és az üzletfejlesztésre koncentrál.

| Forrás: itbusiness.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details