2024. március 19., kedd - József

Turizmus

Az Airbnb szerint ezek a legkeresettebb úti célok 2021-ben

360

Bár 2020 nem volt az utazók éve, remélhetőleg idén fordul a kocka és ismét szabadon útra kelhetünk. Addig pedig lehet tervezgetni és szálláshelyet nézni. De hova utazzunk 2021-ben? Az Airbnb most közzétette mely helyek számítanak a legnépszerűbbnek ebben az évben a keresési eredményeik alapján.

Bogotá, Kolumbia

Bogotá a világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosa, ahol egész évben kellemes őszi idő fogad. Az Andok által körbevett város hemzseg a szuper bároktól, múzeumoktól és szórakozóhelyektől, a táncolást itt szinte lehetetlen megúszni. Szépsége mellett azonban népszerűségét az is magyarázza, hogy 2021 nyarára halasztották a Copa Américát, ami a dél-amerikai labdarúgó válogatottak első számú tornája.

kolumbia

Szöul, Dél-Korea

A dél-koreai fővárosban a tradíciók és a modernitás szinte kéz a kézben járnak. Mjongdong városrész a jelen egyik legjobb lenyomata, ahol folyton pezsgés van, naponta közel kétmillión járnak ide vásárolgatni az elegáns (és drága) üzletekbe és a pénztárcabarátabb butikokba, megkóstolni a street food árusok ételeit, valamint szórakozni. A jelenből pedig a Pukcshon hankofaluban érdemes kiszakadni, ahol felidézhetjük milyen lehetett Szöul néhány évszázaddal korábban. Ebben kb. 900 hagyományos han, azaz koreai ház lesz segítségünkre, de a város csodaszép palotái és híres tévétornya is kihagyhatatlanok. Dél-Korea növekvő népszerűségében a K-pop szárnyalása és az Oscar-díjas Parazitáknak is komoly szerepe lehet.

Hampton, London

A social distancing jegyében mindannyiunknak jól jön egy kis extra hely és ez nincs másként egy olyan világvárosban sem, mint London. Sőt. A zsúfolt fővárosból kiszakadva úgy tűnik a szálláskeresőknek egyre vonzóbb lett a Temze parti külváros, ahol a folyóparti andalgás mellett a Hampton Court-palota és annak hatalmas kertje is csábító lehet. A Tudor-korabeli épületet VIII. Henrik kedvenc lakhelyének tartják.

Tisbury, Massachusetts

Sok amerikai utazó számára lettek egyre csábítóbbak az otthonukhoz közelebbi úti célok, mint például a Martha’s Vineyard szigetén lévő Tisbury. A sziget egyébként is népszerű üdülőhely és ezúttal is ideális célpont lehet a helyieknek a hétköznapok előli meneküléshez.

Maafushi, Maldív-szigetek

Nem csoda, hogy a Maldív-szigetek is felkerült a listára. A paradicsomi szigetcsoport fehér homokos tengerpartja és türkizkék vize mind a pihenni vágyóknak, mind a természet rajongóinak kiváló választás.

maldiv

La Misión, Mexikó

Mexikóba jelenleg teszt és karantén nélkül utazhatunk mi is, így nem meglepetés, hogy ebben a felsorolásban is helyet kapott. A listán szereplő La Misiónt azonban strandjai mellett valószínűleg San Diegóhoz való közelsége repíthette a legnépszerűbb választások közé.

Maine, USA

A „Fenyőfa-állam” tavaly ünnepelte volna kétszázadik évfordulóját, de a vírus miatt idénre szalasztották a jubileumi eseménysorozatot. A kerek évforduló és az ünnepségek mellett azonban elsősorban a természet kedvelői között kedvelt kirándulóhely, hiszen rengeteg felfedeznivalót kínál erdejeivel, hegyeivel, sziklás tengerpartjaival és szigeteivel.

maine

Salon-de-Provence, Franciaország

Dél-Franciaország takaros vidékeivel, jó boraival egyébként is sokaknak csábító, az Airbnb szerint pedig különösen Salon-de-Provence nyerte el az utazók tetszését. Hangulatos óvárosában található Nostradamus háza is, ugyanis itt töltötte élete utolsó éveit. A házban ma múzeum áll, a városban pedig minden évben megrendezik a Nostredamus-ünnepet. Salon-de-Provence-nak egyébként magyarországi kötődése is van, a testvérvárosa ugyanis Szentendre.

Taos megye, Új-Mexikó

2020-ben sokak számára jelentette a természet a menekülést, ezáltal ismét közelebb kerülve hozzá. Nos, számukra Taos misztikus tájakat, végtelen fennsíkokat kínál, valamint a lélegzetelállító Rio Grande-szurdokot.

ichia

Ischia, Olaszország

A Nápolyi-öbölben fekvő vulkanikus szigetet az olaszok gyakran „zöld szigetként” is emlegetik gazdag növénytakarója miatt. Festményszerű szépségéhez valóban hozzátartoznak a szőlőültetvények, ciprusok, mandula- és olajfák, ám fürdői miatt is igen keresett. A sziget ugyanis híres kiváló iszap- és termálfürdőiről, így aki kipihenné 2020 fáradalmait az Ischián megteheti.

(Forrás: utazomajom.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

More details
Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

More details
Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

More details
DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

More details
Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

More details