2020. január 25., szombat - Pál

Turizmus

Ingatlanfejlesztési nívódíjas az Aria, a Pangea és a Donautica

295

Három szállodát is díjaztak a hazai ingatlanfejlesztők hagyományos éves megmérettetésén.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot idén már 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata. A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai és laikus közönségnek, és a kiemelkedő alkotások megjutalmazása. A korábbi évek hazai pályázatain összesen több mint 400 építészeti alkotás mutatkozott be, a legjobbak pedig rendszeresen nagy sikerrel szerepeltek a hazai eseményt követő, a Wall Street Journal által támogatott FIABCI Prix d`Excellence nemzetközi pályázaton. A két évtized alatt 22 első és 30 második díjat hoztak el magyar ingatlanfejlesztők.

Az idei pályázaton 30 ingatlanfejlesztés indult, köztük kormányzati, önkormányzati és magánbefektetői beruházások, rendeltetésüket tekintve a szállodák mellett irodaházak, kereskedelmi, oktatási, kulturális és sportcélú fejlesztések, ipari és lakóépületek.


Nívódíjas szállodák

A pályázatot számos szakmai szervezet támogatja, köztük a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A támogatók zsűritagokat is delegálnak, az MSZÉSZ-t évek óta Szauter István elnöki tanácsadó képviseli.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai a fejlesztési koncepció, az építészeti értékek, a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége, társadalmi hasznossága, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében lakók életkörülményeinek javításához. Az eredmény a zsűritagok pontszámai alapján alakul ki.

A fenti szempontok alapján a XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat II. díját az IK Hotels Kft. nyerte az ötcsillagos, zenei tematikájú Aria Hotel Budapest butikhotel megvalósításáért.

ariaAz Aria Hotel Budapest

A Szálloda kategória I. helyezettje a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. lett az itthon egyedülálló állatkerti tematikus szálloda, a Hotel Pangea Ökocentrum Nyíregyháza Sóstó fejlesztéséért.

aria2A Hotel Pangea egyik szobája

A támogatók különdíjat is adhatnak, az MSZÉSZ különdíját a Tolnagro Kft. nyerte a Fadd-Domboriban található Donautica Étterem & Hotel megvalósításáért. Az MSZÉSZ az innovatív műszaki megoldásokat, a belsőépítészet egyediségét és a kivitelezés minőségét díjazta.

A jövőre megrendezésre kerülő nemzetközi pályázaton mindhárom szálloda részt vehet majd.

aria3A Donautica Étterem & Hotel

Szauter István a turizmus.com-nak elmondta: az MSZÉSZ évek óta támogatja a pályázatot, mozgósítja a tagságot, és segítséget nyújt a pályázóknak. A szövetség fontosnak tartja a jó gyakorlatok bemutatását, a minőség megkülönböztetését és bemutatását, valamint a díj marketingértékét.

Kezdettől fogva sok szálloda látott abban lehetőséget marketingszempontból, hogy induljon a megmérettetésen. A hazai pályázatokon több mint húsz szálloda nyert eddig díjat, de a nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek:

2009-ben a Hotel kategória különdíját a Hotel Silver Resort, 2012-ben a Hotel kategória I. díját a Continental Hotel Zara, 2018-ban az Örökségvédelem kategória II. díját a Hotel Moments nyerte.

Szauter István örömtelinek tartja azt is, hogy az idei hazai versenyen öt szálloda indult, így a Szálloda kategóriában is díjat oszthattak, a szabályok szerint ugyanis egy adott kategóriát három pályamű indulása esetén lehet létrehozni.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Küldetésünk a biztonság!

Időrendben

« Január 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Hírlevél

E-mail cím:*
Név:*

Tartalom galéria

Jégfolyosó - Budapest

Jégfolyosó - Budapest

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Sebesség fesztivál, 2020. április 11-12.

Sebesség fesztivál, 2020. április 11-12.

More details
Miskolci Kocsonyafesztivál, 2020. február 14-16.

Miskolci Kocsonyafesztivál, 2020. február 14-16.

More details
Új lakosztály vált látogathatóvá Eszterházán

Új lakosztály vált látogathatóvá Eszterházán

More details
Föld Alatti Futás a Valentin-nap jegyében, 2020. február 15.

Föld Alatti Futás a Valentin-nap jegyében, 2020. február 15.

More details
Zamárdiba érkezik a Balatoni KÖR GasztroPiknik

Zamárdiba érkezik a Balatoni KÖR GasztroPiknik

More details
Sikeres 2020

Sikeres 2020

More details
50 éves party, amelyről 50 évig beszélnek majd

50 éves party, amelyről 50 évig beszélnek majd

More details