2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Az ország első Talajegészség Konferenciája

vizvedelemAz egészséges talaj = egészséges növény egyenletet mindannyian ismerjük, és bár az utóbbi időben egyre több figyelmet szentelünk talajaink megújításának, a konkrét lépések és a követendő példák még hiányoznak. Első alkalommal megrendezésre kerülő konferenciánkkal ezen kívánunk változtatni.

A rendezvényen a magyar mezőgazdaság véleményvezérei és innovátorai mellett 2 amerikai és 1 francia előadó is tiszteletét teszi. Ismerd meg az egészséges talaj nyújtotta előnyöket! 2017. november 16-án 18 szakértő – gazdálkodó, kutató, szaktanácsadó és oktató – számol be a talajra alapozott gazdálkodással kapcsolatos legújabb eredményeiről és tapasztalatairól.

Gary Zimmer (USA) a Midwestern BioAg alapítója, a biológiai alapú gazdálkodás (biological farming) atyja a tengerentúlon. Otter Creek névre hallgató, 300 hektáros ökológiai gazdasága vezetése mellett a szemlélet aktív oktatásával foglalkozik. Az ő nevéhez köthetők a The Biological Farmer (2nd edition) [A biológiai gazdálkodó – 2. kiadás] és az Advancing Biological Farming [A biológiai gazdálkodás fejlesztése] című kiadványok, amelyek részletes útmutatást adnak a talajra alapozott gazdálkodásról, a talajműveléstől kezdve a tápanyag-gazdálkodáson át a vetésforgó megtervezéséig.

Zimmer
Gary Zimmer, a Midwestern BioAg alapítója

Steve Groff (USA) és családja a 100 hektáros Cedar Meadow farmon gazdálkodik a pennsylvaniai Lancasterben. A gazdaság egyes területei 35 éve voltak utoljára felszántva. A takarónövények alkalmazásával 1995-ben kezdett el foglalkozni Dr. Ray Weil, a University of Maryland munkatársának vezetésével. 2001-től kezdve folyamatosan kísérletezett a különböző takarmányretek fajtákkal, amelyekből végük megalkotta a díjnyertes Tillage Radish-t, azaz a talajművelő retket. Jelenleg 400-nál is több takarónövény-kísérleten tartja rajta a szemét.

Groff
Steve Groff, a Tillage Radish talajművelő retek atyja

Sarah Singla (Franciaország) családi gazdasága Dél-Franciaországban található. A farmon 1980 óta forgatás nélküli művelést alkalmaznak. Nuffield ösztöndíjasként 2011-ben beutazta a világot, hogy elmélyítse a talajtermékenységgel, direktvetéssel és a holisztikus mezőgazdasági megközelítéssel kapcsolatos ismereteit. Nagy szenvedéllyel és energiával népszerűsíti a fenntartható gazdálkodás módját, ahol a gazdasági, társadalmi és környezeti érdekek egymást erősítik, nem pedig gátolják.

Singla
Sarah Singla, családi gazdálkodó

A nemzetközi szakértők mellett olyan hazai szakemberek szólalnak fel, mint Dr. Árendás Tamás (MTA ATK), Dr. Biró Borbála (SZIE KTK), Pirkó Béla, Raskó György agrárközgazdász, valamint számos gazdálkodó az ország különböző szegleteiből, Gyulától Csákánydoroszlóig.

Az előadások 100%-osan szakmai tudásanyagra épülnek. Az előadások megtartására hiteles és független szakembereket kértünk fel, így garantáljuk, hogy a termékbemutatókkal tűzdelt „fejtágítások” a termen kívül maradnak. Neked is ott a helyed, ha gazdaságosan és versenyképesen szeretnél termelni.

Regisztrálj most a www.talajegeszseg.hu weboldalon – 2017. október 10-ig kedvezményesen, 19 900 Ft + ÁFA áron juthatsz hozzá a belépőjegyhez!

Időpont: 2017. november 16.
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)(Forrás: www.agroinform.hu)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tisztelt Olvasó!


Szeretettel köszöntjük a TERMESZ Szerszámház - Szerszámakciók oldalán! Októberi összeállításunkban a BETA szerszámokból válogattunk Önöknek az akciós újdonságokból.

Akciós BETA kéziszerszámaink az alábbi katalógusokban érhetők el:

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!  BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban! BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


A BETA kéziszerszámok, akkumulátoros, és levegős gépek, munkavédelmi cipők és a munkavédelmi ruházat széles választéka kedvezményes áron vásárolható meg kínálatunkban 2019. január 31-ig.

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


Tekintsék meg katalógusainkat, lapozgassanak, válogassanak, és további információval, készséggel állunk a rendelkezésükre a
jmc@termesz.hu email címen, vagy az alábbi elérhetőségeinken.

TERMESZ Szerszámház Budaörs

2040 Budaörs, Károly király utca 27/A.

Tel: +36 23 414 640,  +36 23 414 661

email: jmc@termesz.hu

weboldal: www.termesz.hu


#betatooldays


BETA szerszámok Budaörsön a Ternesz Szerszámházban!


Tisztelt Olvasó!

Megjelenésünk első hónapjában, a TERMESZ Szerszámház egy extra BETA szerszám kupont ad Önnek ajándékba.


Töltse le a kupont, és használja ki 2018. október 31-ig történő BETA szerszám vásárlásai során üzletünkben a 15%-os extra kedvezményt. A kupon az üzletben található BETA termékekre, és BETA szerszám megrendelésekre is érvényes.

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!


A kupon készpénzre nem váltható, 2018. október 31-ét követően érvényét veszti, és egy vásárláshoz, csak egy kupon használható fel. A kedvezmény a bruttó végösszegből kerül levonásra, kizárólag a kupon ellenében. Akciós BETA szerszámokra nem érvényesíthető!