2024. április 28., vasárnap - Valéria

Vásárok, kiállítások

CONSTRUMA, 2024. április 10-14.

2024-04-02 1872

A közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fórumán idén mintegy 500 kiállító mutatta be újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt az a több mint 30.000 érdeklődő, akik a kiállítási csokor ideje alatt kilátogattak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM Díjak.

Az idei szakmai programok és a kiállítási csokor fókuszában a jövő építőipari kihívásai – az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – álltak. Kiemelt téma volt a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt. Nagy érdeklődés kísérte a 15. alkalommal megrendezett Szolár Konferenciát és Solar Race-t, a napelem kivitelező szakemberek versenyét. Kiemelt eseményei voltak a kiállítási csokornak a Magyar Építész Kamara, valamint a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara továbbképzései, a Tetős Szakemberek Találkozója, és a kiállítási csokor egyik fő szakmai partnere, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által rendezett konferencia.

A Magyar Mérnöki Kamara energetikai tanácsadása, a Budapesti Építész Kamara konferenciája és az Open Stúdió keretében bemutatkozó építészirodák tovább színesítették a kiállítási csokor programkínálatát.

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán, az OtthonDesign központjában szintén a fenntarthatóság és az energiahatékonyság állt. Sok érdeklődőt vonzott a Lakberendezők Országos Szövetségének lakásbelsőt imitáló enteriőre, amelyben a látogatók megtekinthették a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat. A DESIGNMátrix, egy 100 négyzetméteres installáció volt,amelyben a tervezők bemutatták az aktuális újdonságokat.

Visszajelzések alapján sikeres volt, magas részvétellel a FABUNIO – Magyar Bútor és Faipari Szövetség által szervezett konferencia, az immár hagyományos WOODLIKE Workshop, valamint az Ezer színű fa című kiállítás, melynek célja a hazai kortárs tervezők által készített fatárgyak bemutatása volt a tágabb nagyközönség és a faiparos szakma számára. A Magyar Design standot és a Kőfaragó Ipartestület konferenciáját, kőfaragó bemutatóját szintén nagy érdeklődés övezte.


A CONSTRUMA kiállítási csokor zászlóshajója, a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, amire az építőipari szakembereknek vagy az építkező végfelhasználóknak szüksége van.

A CONSTRUMA több évtizede a hazai építőipar szakmai csúcstalálkozója, ahol a jövő építőipari kihívásaira keresik a választ az ide érkező szakemberek.

A legújabb technológiák bemutatását a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja. A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság és gazdag konferencia program kíséri, melynek tervezett programjában nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában 2023-ban is a jövő építőipari kihívásai állnak,  úgy mint az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok, a fenntarthatóság. Kiemelt témáink lesznek a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt.

A hazai gyártók által fejlesztett, a vezető nemzetközi kiállítások után Magyarországon először bemutatni kívánt újdonságok számára a legkiválóbb szakmai fórum a CONSTRUMA, ahol a lehető legszélesebb szakmai és végfelhasználói körrel tudja megismertetni a terméket.

A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelünk a CONSTRUMA DÍJ keretében. Rangos szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és a nyertes cégek már a kiállítás előtt a figyelem középpontjába kerülhetnek termékükkel.

A 2023-as kiállítási csokor szakmai tartalmát ezúttal is szakmai partnereinkkel szorosan együttműködve hangoljuk össze a piac igényeivel.

I Forrás: construma.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details