2024. április 18., csütörtök - Andrea

Promóció

7 gyógynövény, ami segít a jobb alvásban!

640

Az alvás a testünk természetes öngyógyító és regeneráló módja. A jó minőségű alvás felkészít egy produktív napra. Egy átlagos embernek 7-9 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy kipihentnek és frissnek érezze magát, de van, amikor időszakosan vagy hosszabb időn át problémát okoz a minőségi alvás.

Ha te sem alszol jól, a gyógynövények segíthetnek álomra szenderülni.

Egyes természetes gyógynövények erőteljes alvásjavító tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek lenyugtatni az idegeket és más érzékszerveket, hogy jobban és mélyebben tudjunk aludni.

Hogyan segíthetik a gyógynövények az alvást?

A gyógynövények megszüntethetik az alváshiány néhány fő okát. Az alváshiányt gyakran a hektikus életmód, a szorongás és a stressz okozza. A stressz befolyásolja a szerotonin neurotranszmitter termelődését, de bizonyos gyógynövény-kiegészítők fogyasztása kompenzálhatja ezt a veszteséget.

Néhány természetes gyógynövényben magas a triptofán és a szerotonin szintézisét javító aminosav. A szerotonin az agyban található számos vegyi anyag egyike, ami lehetővé teszi az idegimpulzusok egyik sejtből a másikba való eljutását. A szerotoninszint emelkedése ellensúlyozza a kémiai egyensúlyhiányt, ami a leggyakoribb alvászavart, az álmatlanságot okozza.

Az álmatlanság megnehezíti az elalvást vagy az éjszaka átalvását.

Ilyen esetekben a természetes gyógynövények segíthetnek. Némelyikük a szorongás szintjének csökkentésével vagy a fiziológiai változások támogatásával (izmok ellazulása, pulzusszám csökkenése) segíthetik az elalvást.

7 gyógynövény, ami segít a jobb alvásban


1 Levendula

A levendula antidepresszáns és nyugtató tulajdonságai segítenek a minőségibb alvásban. Tanulmányok kimutatták, hogy a levendula ellazítja az idegeket, csökkenti a szorongást és stabilizálja a hangulati ingadozásokat. Az így csökkent stressz, szorongás és a pozitív hangulat elősegíti a nappali ébrenlétet és a tartósabb éjszakai alvást.
A levendulával dúsított illóolajok belélegzése ráadásul csökkenthetik a migrénes fejfájást is, ami szintén negatív hatással van az alvásra.

2 Kamilla
A kamillát már évezredek óta használják a népi gyógyításban nyugtató hatása miatt. A tudomány ezt is alátámasztotta: csökkenti a szorongást, megnyugtatja az idegeket és enyhíti az álmatlanságot. A kamillában ugyan is ideglazító flavonoidok találhatók, ezt teszi olyan népszerű nyugtató teává. Talán nem is gondolnád, de nyugtató hatását már belélegezve is tapasztalhatod.

kamilla

3 Golgotavirág
A golgotavirág szintén ideglazító flavonoidokat tartalmaz, amelyek segítenek a stressz oldásában és az alvásban. Ez a trópusi virág kifejezetten jó ízű, és gyakran használják számos gyógynövény alapú, vény nélkül kapható nyugtatóban is.

4 Szent Bazsalikom
A Szent bazsalikomot több száz éve használják az orvostudományban különféle egészségügyi állapotok javítására, beleértve az alvászavarokat is. A Szent bazsalikom elsősorban azáltal segíti elő a jobb alvást, hogy enyhíti a szorongást és csökkenti a stresszt.

kamilla2

Adaptogéneket tartalmaz, amelyeket szervezetünk a stresszhez való természetes alkalmazkodáshoz és azzal való megbirkózáshoz használ fel. Az adaptogének elősegítik a kiegyensúlyozott mentális állapotot és megakadályozzák, hogy a stresszorok akadályozzák az alvást. Azt is kimutatták, hogy a Szent bazsalikom enyhíti a fájdalmakat, így, ha hátfájás miatt forgolódsz az ágyban, a Szent bazsalikom kifejezetten jó választás lehet.

5 Vadsaláta
A vadsaláta laktukáriumot tartalmaz, egy tejszerű folyadékot, ami fájdalomcsillapító és nyugtató hatású. Megnyugtatja az idegeket, csillapítja a fájdalmat és enyhíti az enyhe álmatlanság tüneteit.
Ezt a természetes gyógynövényt homeopátiás gyógyászatban is használják szorongás és álmatlanság kezelésére. A vadsalátának minimális mellékhatása van, így a gyermekek számára készült homeopátiás altatószerek gyakori összetevője.

6 Komló
A komlóvirág metilbutenolban gazdag, ami egy elalvást elősegítő anyag. Mivel ez az összetevő javítja az alvást, a komlót hatékony kezelési lehetőségként használják az álmatlanság kezelésére. Már az 1900-as évek elején az orvosok is azt javasolták a betegeknek, hogy porított komlóval kitömött párnákon aludjanak, ha nehezen tudják lehunyni a szemüket.
Mivel keserű ízű, teaként gyakran keverik kamillával.

kamilla3

7 Borsmenta
A borsmenta természetes izomlazító, enyhíti a testben felgyülemlett feszültséget és felkészít az alvásra. A borsmenta ráadásul az emésztést is segíti, így, ha a puffadás miatt nem tudsz elaludni, akkor egy csésze mentatea segíthet.
A nyugtató teafüvek egy része (például a komló vagy a golgotavirág) nem túl ízletesek, de ha borsmentával egészíted ki, kellemesebb lesz az elfogyasztásuk.

| Forrás: tulipgardencafe.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details