2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Promóció

Kipucolja a pórusokat, eltünteti a bőrkeményedést és felfrissíti a frizurát

255

Sokszor a filléres megoldás is éppen elegendő a ragyogó külsőhöz. A szódabikarbóna a szépségápolás aduásza, nem csupán a bőrrel tesz csodát, a hajra ugyancsak fantasztikus hatással van. Azonban a mérték még fontosabb ennél az alapanyagnál, mint bármi más esetén, hiszen ha túlzásba esel vele, többet árthat, mint amennyit használ.

Számos konyhai alapanyagról köztudott, hogy remekül hasznosítható a szépségápolásban is, a szódabikarbónával sincs ez másként. Nem csupán a sütemények készítésekor, vagy a ruhák fehérítésében érdemes rá támaszkodni.

A szódabikarbónában sokkal több lehetőség rejlik, mint azt első blikkre gondolnád. Azonban nem árt vigyázni vele, hiszen a túlzott mértékű alkalmazásával kárt tehetsz a bőröd védőrétegében.

A szódabikarbóna a DIY szépségápolás jolly jokere

Elbánik a mitesszerekkel és a tág pórusokkal

A szódabikarbóna a pórusösszehúzó arcpakolások nyerő alapanyaga. A tág pórusok akkor válnak elképesztően zavaróvá, amikor már észrevehetően megül bennük az alapozó.

Bár a pórusok alapvetően nem húzódnak össze, vagyis funkciójukból adódóan mindenképp nyitottak, ám jóval tágabbnak tűnnek, ha egy korábbi gyulladás, eltömődés miatt elveszítik rugalmasságukat. Az elernyedt falú pórusokat nehéz finomítani, ráadásul sminkkel is csak ideig-óráig lehet halványítani őket. Ilyenkor érdemes segítségül hívni ezt az irtó egyszerű konyhai összetevőt.

Mivel a szódabikarbóna antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, és segít kitisztítani az eltömődött pórusokat, garantáltan felfrissíti az arcbőrt. Egy kevés szódabikarbónát keverj össze annyi vízzel, hogy egy kenhető masszát kapj. A szemeket gondosan elkerülve vidd fel a kencét a bőrödre, majd hagyd hatni tíz percig. Ezután alaposan öblítsd le langyos vízzel.

Kíméletes bőrradír készíthető belőle

A szódabikarbóna finom szemcséinek köszönhetően gyengéden radírozza le az elhalt hámréteget, így hihetetlenül felfrissíti, ragyogóvá varázsolja az arcbőrt, valamint ösztönzi a sejtmegújulást. Érdemes egy kis vízzel, mézzel vagy a kedvenc arcápoló olajoddal elkeverni, majd a masszát óvatos, finom mozdulatokkal, körkörösen masszírozni az arc felületén. Végül a kencét alaposan le kell öblíteni egy kis langyos vízzel. Az eredmény magáért beszél, sokkal simább és egységesebb felületű lesz az arcbőr.

Felveszi a kesztyűt a makacs bőrkeményedéssel

A bőrkeményedés leginkább a sarkak területén okoz kellemetlenséget, számos nőt érint ez a probléma. Az őszi-téli időszakban könnyedén el lehet rejteni a vastag csizmákban, ám ahogy beköszönt a tavasz, máris zavaróvá válhat. A szódabikarbóna nem véletlenül a szépségápolás egyik legzseniálisabb összetevője, még a makacs, kemény bőrrészeket is képes eltávolítani.

Langyos vízbe szórj egy kevés szódabikarbónát, majd áztasd benne a lábad addig, amíg szükségesnek látod. A vizet megspékelheted egy kis illóolajjal is, így garantáltan wellnessélményben lesz részed. Ezután sokkal könnyebb lesz lereszelni a megkeményedett bőrréteget. A tökéletes eredményhez a szódabikarbónás bőrradírral éppúgy átmasszírozhatod a kényes területet.

Néha-néha helyettesítheti a száraz sampont

Bár gyakori alkalmazásra a fejbőr védelmének érdekében semmiképp nem ajánlott, a szódabikarbóna száraz samponként is megállja a helyét. Egyszerűen a hajtövekre szórva fejti ki hatását, miután alaposan belemasszíroztad a már zsírosodó tincsekbe, alaposan fésüld át a hajad, és garantáltan olyanná válik, mintha frissen lenne mosva.

Küzd a gyorsan zsírosodó tövek ellen

Ez az egyszerű összetevő remekül tisztít, ráadásul szabályozza a faggyútermelést, így a gyorsan zsírosodó haj ellenszere lehet. A szokásos mennyiségű samponhoz keverj hozzá egy teáskanálnyi szódabikarbónát, majd alaposan dörzsöld át a fejbőröd a szokásos módon. Pár percig hagyd pihenni a frizurádon, azután folytasd a szokásos rutint.

Izzadásgátlóként is működik

Dezodor helyett zseniális izzadásgátló készülhet belőle, ráadásul mindössze két összetevőre van szükség hozzá. Egy kevés szódabikarbónához hozzá kell keverni bármilyen, tetszés szerinti illóolajat, és már kész is a remek, környezetkímélő massza.

Elsárgult körmök ellen úgyszintén bevethető

Az elsárgult körmök ellen ajánlott bevetni egy szódabikarbónás praktikát. Csupán egy kisebb méretű citromra és egy kevés vízre van hozzá szükség. Készíts masszát a citrom levéből, a szódabikarbónából, valamint egy kis mennyiségű langyos vízből. Ezt kend fel a körmeidre, majd hagyd hatni pár percig. Öblítsd le alaposan, végül pedig hidratáld a területet valamilyen ápoló olajjal vagy krémmel.

Bár a szódabikarbóna számos problémára alkalmazható arcpakolás részeként, ha gyakran találkozik a bőrfelszínnel, könnyedén károsíthatja a barriert, azaz tönkreteheti a bőr védőrétegét. Sokan fogfehérítő csodaszerként tekintenek rá, ám a legtöbb fogorvos nem ajánlja a szódabikarbónás fogmosást, mivel nincs jó hatással a zománcra.

Legyen szó bőrápolásról vagy a tincsek rendbetételéről, a szódabikarbóna alkalmazása csak ritkán ajánlott. Igencsak erőteljes hatást képes kifejteni, ám ami az előnye, az egyben a hátránya is, így a túlzott mértékű alkalmazásával az otthoni szépségápolás a visszájára sülhet el.

| Forrás: retikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details