2024. április 29., hétfő - Péter

Hírek, elemzések

Digitális vezetők toplistája

500

A gazdasági nehézségekre hatékonyságnöveléssel, innovatív megoldásokkal reagáltak a digitális tartalomkészítők, és 2023-ban folytatódott a hazai e-kereskedelmi piac konszolidációja – derül ki a Marketing&Média kommunikációs szaklap elemzéséből. A magyar digitális piac legmeghatározóbb szakembereit rangsoroló toplista első helyére idén Bán Zoltánt, a Net Média társtulajdonos-vezérigazgatóját választotta a zsűri. Második az ismert hazai online piactereket vezető, több idei tranzakcióban is szerepet játszó Várkonyi Balázs lett, a dobogó harmadik fokára pedig Gulyás Márton, a Partizán alapító-főszerkesztője állhatott fel.

mmonlineAz elmúlt évben tapasztalható gazdasági nehézségek begyűrűztek a digitális piacra is, amelynek szereplői többek között hatékonyságjavítással, innovációkkal válaszoltak a kihívásokra. Emellett folytatódott a hazai e-kereskedelem konszolidációja, és magyar kézbe került két jelentős online piactér is.

Ennek megfelelően leginkább az online kereskedelem szereplői, valamint az online tartalomkészítők, médiavállalatok tudták megerősíteni, bizonyos esetekben javítani pozícióikat a Marketing&Média „Top 50 – a Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” idén 14. alkalommal összeállított toplistáján. „Jól látható, hogy a kihívásokkal teli időkben még nagyobb szükség van kreativitásra, és a jelenlegi digitális piacon azok a legsikeresebbek, akik nap mint nap tudják bizonyítani megújulási képességüket, legyen szó üzleti döntésekről vagy tartalomkészítésről – mondta el Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője.

A gazdasági nehézségek nem hoztak gyökeres átrendeződést: a digitális top 50-ben a személyek 28 százaléka cserélődött, ami az előző években tapasztalt aránnyal nagyjából megegyezik.

A hazai digitális piac egyik motorja a magyar nyelvű kontent: nem meglepő, hogy öten is szerepelnek a top 10-ben olyanok, akik részt vesznek a tartalomelőállításban vagy ahhoz kapcsolódó céget vezetnek. A zsűri 2023-ban első helyre rangsorolta a többek között portfolio.hu-t működtető Net Média Zrt. vezérigazgatóját, Bán Zoltánt. A bővülő média- és konferenciaportfólióval rendelkező vállalat folyamatosan jelenik meg új műfajokkal, idén például podcast sorozatot indítottak.

Zászlóshajójuk, a portfolio.hu rendre a leglátogatottabb oldalak között szerepel, emellett pedig üzleti szempontból is komoly sikereket tudnak felmutatni. Új típusú online médiumként jelent meg az elmúlt években a Partizán, amelynek idén több mint 20 ezren ajánlották fel adójuk 1 százalékát. A népszerű videós tartalmakat előállító szerkesztőség vezetője, Gulyás Márton a lista harmadik helyére került, Pető Pétert, az egyik meghatározó hazai hírportál, a 24.hu főszerkesztőjét pedig ötödiknek választotta a zsűri. Az RTL Magyarország digitális területekért felelős vezérigazgató-helyettese, Grósz Judit nyolcadik a listán, köszönhetően a csatorna nemzetközi szintű digitális fejlesztéseinek. Az idei év az Indamedia Csoportnál is sok újítást, stratégiai együttműködéseket hozott, így Starcz Ákos, a csoporthoz tartozó Index.hu vezérigazgatója kilencedik helyen végzett a legmeghatározóbb digitális emberek listáján.

Nemcsak a tartalomgyártók, hanem a Magyarországon működő vagy hazai tulajdonú e-kereskedelmi szereplők pozíciói is meghatározóak idén a zsűri döntése alapján. Az év szenzációja volt a piacon, hogy magyar kézbe került két óriás, a Használtautó.hu és a Jófogás. A két online piactér az ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül működik tovább, amelynek vezetői előkelő helyen szerepelnek a listán: Várkonyi Balázs, a Vatera.hu és a Jófogás piactereket működtető részleg vezérigazgatója második, Mészáros Dávid alapító-tulajdonos pedig negyedikként. A korábbi évekhez hasonlóan a listára került a Szallas Group vezérigazgatója, Szigetvári József is.

A 2022-ben lengyel tulajdonos kezébe került szállásközvetítő portál jelenleg is a legnagyobb szereplő itthon, és komoly teljesítmény, hogy a stagnáló piacon is növekedést tudtak felmutatni. A lista tizedik helyére került Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgató-társalapítója, ami annak is köszönhető, hogy a magyar tulajdonú logisztikai szolgáltató csomagforgalma idén 70 százalékkal bővült, és sikerült a gazdasági válság idején megduplázni a cég bevételét.

A hazai digitális gazdaság megkerülhetetlen szereplője a Google, amelynek vezetője, Bíró Pál idén ötödik helyen végzett a toplistán. Az óriáscég nemcsak méretéből adódóan meghatározó: gyakran reagálnak a hazai történésekre, beszélnek felelősségteljes MI-gondolkodásukról, a Digitális Kereskedelmi Szövetség keretein belül mentorprogramot indítottak, és részt vesznek a magyar digitális gazdaság fejlesztésében.

Az idei rangsorban új szereplők is megjelentek a médiaipar területéről: Malatinszky Péter, a TV2 Csoport digitális média-igazgatója, Erdélyi Eszter, az Atmedia digitális vezetője és Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztője.

A Marketing&Média befolyásos digitális szakembereket tartalmazó teljes rangsora megtekinthető a kommunikációs szaklap legfrissebb, novemberi számában.

A Marketing&Média „Top 50 – Top 50 – A Legmeghatározóbb Emberek a Hazai Digitális Piacon” listájáról

A Marketing&Média az idei évben tizennegyedik alkalommal állította össze a hazai digitális piac legbefolyásosabb szakembereinek listáját. A zsűrizésben a szerkesztőség újságírói mellett elismert piac szakemberek, a digitális szintér meghatározó vezetői, a szakmai szövetségek elnökei és az ügynökségek digitális vezetői vettek részt, összesen 19-en dolgoztak rajta. A zsűri tagjai nem pontozták saját magukat, cégük alkalmazottjait, vezetőit és tulajdonosait.

A zsűri névsora: Ambruszter Géza (Gemius), Faludi Péter (Havas), Forgács Mariann (Be Social), Halaska Gábor (újságíró), Heszler Róbert (Marketing&Media), Hidvégi Krisztina (New Land Media), Kalocsai Zoltán (Marketing&Media), Király Anita (Portfolio.hu), Kamasz Melinda (Növekedés.hu), Lunczner Ádám (Mindshare), Madar Norbert (GKID), Novák Péter (Aleph), Nyomárkay Kázmér (Marketing&Media), Ritter Ádám (Panmedia), Ritter Tamás (Marketing&Media), Simon Krisztián (Marketing&Media), Sopov István (Adaptive Media), Szabó Edina (OMG), Tatár István (Panmedia)

| Forrás: www.mmonline.hu | http://www.facebook.com/mmonline.marketingmedia

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details