2024. július 25., csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek, elemzések

Hogyan profitálhatnak még többet a bérlők a digitális kapcsolódás és a technológiai infrastruktúra fejlesztésével?

648

Több évnyi együttműködés után, amelynek célja a világ épületeinek okosabbá tétele, a Colliers és a WiredScore öröazmmel osztja meg tudását Magyarország legelőrelátóbb ingatlantulajdonosaival, - fejlesztőivel és bérlőivel” – mondta Mazsaroff Kata, a Colliers ügyvezető igazgatója a 2023. október 10-én tartott közös eseményük megnyitóján.

Colliers-WiredScore

Az elmúlt évek rávilágítottak arra, hogy jobb épített környezetre van szükségességünk. A hibrid munkavégzésre való áttérés, az egészség és jóllét iránti növekvő figyelem, valamint az éghajlatváltozás mind azt eredményezték, hogy megváltoztak a felhasználói elvárások. Az irodai felhasználók fenntarthatóbb, költséghatékonyabb, egészségesebb és inspirálóbb környezetet követelnek, kivételes digitális kapcsolódással. Ez lehetőséget teremt az ingatlan tulajdonosok számára, hogy ambiciózusabbak legyenek az épületen belüli technológiai megoldások terén, annak érdekében, hogy kiváló szolgáltatásokat nyújtsanak minden felhasználó számára.         

Értékelés és tanúsítás a digitális kapcsolódás és a technológiai infrastruktúra területén

 
A WiredScore a kereskedelmi és lakó ingatlanok digitális kapcsolódásának illetve technológiai infrastruktúrájának értékelésére és tanúsítására specializálódott. A vállalatot 2013-ban alapították, és a WiredScore illetve SmartScore tanúsításairól lett ismert. Ezek nemzetközileg elfogadott tanúsítványok a digitális kapcsolódás és az okos épületek minősítésének területén. A WiredScore az ingatlanokat a digitális kapcsolódásuk, a technológiai infrastruktúrájuk és a digitális felkészültségük alapján értékeli és tanúsítja.

„Több, mint 1000 ügyfél és 8 millió ember él illetve dolgozik WiredScore által tanúsított épületekben, amelyek mintegy 90 millió négyzetmétert foglalnak magukban” – mutatott rá  a New York-i székhelyű vállalatot bemutató előadásában Tom Vaughan-Fowler regionális üzletfejlesztési igazgató.

A WiredScore különböző szintű tanúsításokat kínál (Platina, Arany, Ezüst és Tanúsított szinteket) a digitális infrastruktúra minősége és megbízhatósága alapján. Ezek a tanúsítások segítenek az ingatlantulajdonosoknak, -kezelőknek és -fejlesztőknek hatékonyan bemutatni ingatlanjuk digitális infrastruktúrájának minőségét a leendő bérlők, befektetők és más ingatlanpiaci szereplők felé.

"Egy globális okosépület tanúsítás számos előnnyel járhat az ingatlan értékének és piacképességének növelésétől az energiahatékonyságon át a bérlői elégedettség és működési hatékonyság javításáig. Egy adott ingatlant előrelátó módon, versenyképesen pozicionálhat a gyorsan változó ingatlanpiaci környezetben" - tette hozzá a WiredScore üzletfejlesztési igazgatója.

Powered by AI

 
A mesterséges intelligencia (AI) egyértelműen a középpontba került 2023-ban. Nyilvánvaló, hogy az adat lett a 21. század olaja, és az adatelemzés a hajtómotorja. Ezt mutatja az a trend is, hogy egy év alatt ezernél is több mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazás jelent meg a piacon. A folyamat láthatóan megállíthatatlan az ingatlankezelés területén is, ahogyan Renata Hartle, a Colliers technológiai megoldásokért felelős igazgatója is rámutatott erre előadásában. Kiemelte, hogy       

az AI alkalmazásával akár 20%-os energia megtakarítás is elérhető az épületekben, illetve 15%-os megtakarítás a közlekedési rendszerekben. Ezen kívül az AI alapú megoldások segíthetik a vállalkozásokat, hogy akár 10%-kal csökkentsék a CO2-kibocsátásukat és 10-20% -kal az energia költségeiket.

Az esemény panelbeszélgetésétLaura Klair moderálta (WiredScore, Business Development Lead, Nordics & CEE). A panel résztvevői voltak: Halász Kinga (Leasing Manager, ConvergenCe), Ecsődi Miklós (Head of Occupier Services, Colliers), Chiuhan Erika (Workplace Services Consultant - Continental Europe, bp) és Ábrahám  András (Project Director, Skanska).     

c2

„Az épületek architektúrája korábban meghatározó tényező volt. Ez azóta megváltozott, mivel a bérlők most azokra a dolgokra összpontosítanak, amelyek első pillantásra nem látszanak: ESG hitelesség, technológiai hálózat, közösségi és kényelmi szolgáltatások" - húzta alá Ecsődi Miklós.

A panel résztvevői egyetértettek abban, hogy a rendelkezésre álló hatalmas mennyiségű adat fontos technológiai trendekkel járul hozzá az ingatlanpiac formálásához. Az adatalapú alkalmazások és döntéshozatalt támogató rendszerek terjedése kibővíti a lehetőségeket tervezésben, az ingatlanfejlesztésben és –menedzsmentben.

Laura Klair összegzésében rámutatott, hogy gyors változások tapasztalhatók a bérlők elvárásaiban:

Az iroda halála egy mítosz! Az ingatlan tulajdonosok és fejlesztők feladata, hogy olyan teret hozzanak létre, amelybe az emberek szívesen jönnek és együttműködnek.”

I A hír szerzője: OGH hírügynökség
| Forrás: Colliers

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details