2024. július 24., szerda - Kinga, Kincső

Archívum

Ismét jön a Startup Safari Budapest, 2024. június 11

2024-06-10 555

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

A Startup Safari egy 2012-ben indult kezdeményezés, melynek fő célja a startupok világának megismertetése valódi munkakörnyezetben. A konferenciasorozat a világ számos városát meghódította már, többek között Rómát, Bakut, Amszterdamot, Párizs és Berlint is, Budapesten az elmúlt évek hibrid formája után júniusban ismét személyes találkozásokra és tudásmegosztásra nyílik lehetőség. Idén a 12 tematikus útvonalon olyan coworking irodák és partnerintézmények várják az érdeklődőket, mint a Create26, a Loffice, KUBIK, Start it @K&H, STRT, NIÜ és az Adaptér.

A rendezvény témáinak meghatározó irányvonala között szerepel a Startup ökoszisztéma finanszírozási és üzleti környezete, valamint annak változásai. Ezért kiemelt helyen kezelik a jelenlegi nemzetközi és hazai finanszírozási lehetőségeket, illetve a jól működő üzleti modellváltásokat. A kockázati tőkebefektetéseken túl tárgyalni fogják az egyéb alternatív finanszírozási forrásokat is, előadókat várnak az MFOI, Kreatív Európa program és az EIT különböző iparági programvezetőitől, mint például az EIT Culture and Creativity, EIT Health, EIT Digital és a GreenBrother (az EIT InnoEnergy és Urban Mobility magyarországi partnerei). Továbbá a hazai inkubátorszcéna legtöbb képviselőjétől és néhány nemzetközi szereplőtől, illetve a crowdfunding piac meghatározó képviselőitől, akik tájékoztató előadást tartanak az aktuális pályázati lehetőségekről is.

A rendezvény kifejezett célja, hogy ne csak az állandóan ismételgetett példák és a mindenhol bemutatott szereplők jelenjenek meg újra, hanem a valóban aktuális kérdéseket vitassák meg azok, akik a legjobb és legfrissebb gyakorlati eseteket tudják bemutatni.

A Safari előestéjén, június 10-én a Tőkeportál és az Impact Hub Budapest szervezésében a startup ökoszisztéma fenntartható fejlődésének motorjai kerülnek fókuszba: az inkubáció és a crowdfunding. Az eseményen előadásokkal, panelbeszélgetésekkel és pitch versennyel nyitják meg a június 11-ei konferenciát.

A Startup Safari idén együttműködve a Startup Hungary, a Design Terminal, a NIÜ, HSUP, OUVC szervezetekkel nagy hangsúlyt fektet arra, hogy körüljárja, hogyan fest a magyar startup világ, és milyen helyzetben van nemzetközi mércével mérve, de természetesen sok inspiráló történetet is meghallgathatunk, amelyek segítenek megérteni az erősségeket és a lehetőségeket a startup alapítás előtt állók és a szcénában már otthonosan mozgók számára is.

Az előadásokon és előadókon keresztül olyan cégek kulisszái és történetei mögé lehet bepillantást nyerni, mint a Blockchain és a DigitalTech EDIH, a Veszprém-Balaton 2023, 22.design, IseeQ, Budapest Enterprise Agency, Digital Thinkers és még sokan mások. Idén ismét a következő generáció innovátoraival is megismerkedhetünk, ugyanis az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is bemutatkozik: részt vehetünk ELTE-HSUP Innovációs és Pitch Eventen, Innovációs Laboron, de izgalmas panelbeszélgetéseket is hallhatunk sikeres egyetemi spinoffokról, s egyetemi vállalkozásindításról a Duna régióban.

Az esemény kiemelt támogatójaként az OXO Thechnologies Holding egy nyilvános igazgatósági ülés megtekintésére enged bebocsájtást, valamint a résztvevők az OXO CoffeeBreak élő podcast felvételein is érdekes beszélgetéseket hallgathatnak meg Balogh Petyával, Györkő Zoltánnal, Hradszki Lászlóval, Csillag Péterrel és Szabó Balázzsal.

Az érdeklődők természetesen a startup ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel, a befektetőkkel is találkozhatnak – például a Reverse Pitch program keretében, ahol ezúttal „fordul a kocka” –amikor a befektetők állnak a startupperek elé, hogy az általuk nyújtott lehetőségeket, erősségeiket és előnyeiket bemutassák. Mindemellett a Safarin a vállalkozni vágyóknak és a startuppereknek lehetőség nyílik befektetőkkel és pénzügyi szakemberekkel személyesen is beszélni az MBH Fintechlab és STRT által szervezett speed mentoring során. A workshopok esetében is igencsak interaktív tudásmegosztásra lehet számítani, ugyanis saját üzleti folyamataik megértéséhez kapnak segítséget, gyakorlati tippeket a termékfejlesztéstől a marketingig sok hasznos témában, de nagy hangsúlyt kap az önismeret és a személyes skillek fejlesztése is, valamint a mentális egészség is.

I Forrás: mmonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details