2024. április 29., hétfő - Péter

Archívum

Magyarország a MIPIM-en – 2024. március 12-15.

2024-02-21 669

A Kelet-közép-európai Régió ipari ingatlanpiacának kiválóságaként mutatkozik be Magyarország a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban. Minden idők legnagyobb beruházási rekordját érte el Magyarország: fókuszban a kapcsolódó ingatlanfejlesztések.

A külföldi működőtőke beáramlás szempontjából a legjelentősebb ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések bemutatására fókuszál Magyarország a világ elsőszámú ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en Cannes-ban március 12-15. között. A nemzetközi kiállításon a magyar jelenlétet erősíti, hogy tavaly a gazdasági nehézségek dacára megduplázódott a Magyarországra érkezett külföldi működőtőke értéke, ami megalapozza a következő évek gazdasági növekedését. A hazai befektetési környezet pozitív megítélését, a külföldi befektetők töretlen bizalmát és növekvő érdeklődését mutatja az is, hogy a MIPIM központi programjában a Magyarország-stand díszvendégét, Habsburg Györgyöt, Magyarország párizsi nagykövetét kérték fel a nyitóelőadás megtartására Növekedés a Kelet-közép-európai Régióban: trendek, lehetőségek és innovációk címmel. Növeli a magyar bemutatkozás jelentőségét, hogy idén a kiállítás fókuszában a zéró kibocsátás, a fenntarthatóság, a karbonsemlegesség áll, amelyre a magyar standon felvonultatott ipari, iroda és hotelfejlesztések jó példával szolgálnak.

https://www.mipim.com/

A magyarországi beruházások népszerűsítésére, a fejlesztési irányok ismertetésére szolgáló standot a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közösen alakította ki. Az ipari ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztői – a HelloParks (a Futureal-csoport tagja), az Infogroup (az IGPark hálózat fejlesztője) és a WING Industrial -, valamint az egyik vezető iroda és lakófejlesztő, az ATENOR kiemelt fejlesztéseikkel vesznek részt a seregszemlén. Bemutatkozik Békéscsaba, Debrecen és Kaposvár is, mint vonzó vidéki befektetési helyszín. A Gránit Alapkezelő Zrt. pedig a magyarországi makrogazdasági és befektetési környezetet, valamint az ingatlanalapok által kínált befektetési lehetőségeket ismerteti új ingatlanbefektetési márkája, a Grandum Real Estate képviselőin keresztül. A világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE a legfrissebb elemzéseivel színesíti a szakmai programot. A kormányzati fejlesztések és magánberuházások prezentálásának célja, hogy megalapozza a külföldi működőtőke-beáramlás további bővülését, és hozzájáruljon Magyarország tőkevonzó képességének erősítéséhez a befektetésekért folyó globális versenyben.

Magyarország a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en való részvétele kapcsán Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa kiemelte: A kormányzati intézkedések sikerességét bizonyítja, hogy miközben világszinten csökken az FDI-áramlás, addig Magyarországon nem visszaesést vagy éppen stagnálást tapasztalunk, hanem a 2022. évi csúcseredményünk megduplázását. A 2023-as esztendő újabb mérföldkő a magyar beruházásösztönzés történetében, miután a pozitív döntésben érintett működőtőke-beruházások összesített értéke meghaladta a 13 milliárd eurót. A tavalyi eredmények minden szempontból kiemelkedőek: 209 projekt esetében született pozitív döntés, az újonnan létrehozandó munkahelyek száma (19.692) pedig szintén jelentős, 30%-os növekedést könyvelhettünk el. A 209 projektből 69 tekinthető kiemelt működőtőke-beruházásnak, ezek összértéke meghaladta a 11,8 milliárd eurót. A fennmaradó közel 1,2 milliárd euró értéket képviselő 140 projekt a Kormány Gyármentő Programjához köthető, amelynek célja az energiahatékonyság fejlesztésére és a saját megújuló energiatermelési kapacitások létrehozására irányuló beruházások támogatása. Nemzetközi szempontból Magyarország a nagy német autógyártók és az ázsiai akkumulátorbeszállítók révén a Nyugat és a Kelet találkozási pontjává vált. Tovább erősíti ezt az állítást az a tény, miszerint a világ tíz legnagyobb akkumulátoripari cégéből már öt jelen van hazánkban – ismertette a vezérigazgató kitérve arra is, hogy Magyarország végzett az élen a Site Selection Magazine régiós országokat befektetési szempontból értékelő rangsorában, ahol a HIPA a régió első befektetési ügynöksége lett.

Az FDI beáramlása ösztönzi az ipari ingatlanfejlesztőket

Minden idők legnagyobb beruházási rekordját érte el Magyarország, az FDI beáramlása pedig ösztönzően hat a professzionális ingatlanfejlesztők tevékenységére és kiemelt nemzetközi figyelmet vonz hazánkra a befektetők részéről is – hangsúlyozta Takács Ernő, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket tömörítő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke. Az FDI magas értéke magával húzza a válságok után csak lassan helyreálló ingatlanbefektetési piacot is – emelte ki. Nem volt rossz a tavalyi év, de sok területen elmaradt a 2022-estől, ugyanakkor voltak kiemelkedően teljesítő területek: az ipari ingatlanok piacán például az utolsó negyedévi kereslet elérte a rekordnak számító 358 ezer m2-t. – Nagyon jó lett az utolsó negyedév. Az év első fele elég döcögősen indult a gazdasági teljesítmény csökkenése, a globális konfliktusok kiéleződése, az európai gazdaság lassulása miatt, de az év végére olyan dinamikát láthattunk, mint a covid után – mondta. Az ipari ingatlanok piacán az éves kereslet volumene eléri a 867 ezer m2-t, ami szintén jó eredmény, 2%-kal megelőzi a 2022-es eddigi rekord évet, amikor a covid utáni felpattanás produkált kiugró számokat. Jól látszik, hogy vidéki kereslet egyre nagyobb részt tesz ki a teljes bérlői aktivitásból, míg 2021-ben 14%-ot képviselt, addig 2023-ra már csaknem megduplázódott, 27%-ra növekedett az aránya. Tavaly 518 ezer m2 spekulatív célú logisztikai ingatlant adták át, a saját tulajdonú ingatlanok átadási volumene elérte az 1,3 millió m2-t, ami nagyon erős dinamikát mutat – ismertette a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE legfrissebb számai alapján Takács Ernő, megjegyezve, hogy 624 ezer m2 bérraktár építése van folyamatban, 90%-a várhatóan már idén elkészül. A jövő évi szám persze még tovább nőhet, hiszen új csarnokok kivitelezése csupán pár hónapig tart. Bár Budapest részesedése továbbra is kimagasló, a folyamatban lévő építkezések közel 30%-a már a főváros térségén kívülre összpontosul, és ez az arány tovább nőhet a következő években. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a spekulatív célú, építés alatt lévő országos ipari és logisztikai állomány 55%-a már előbérlettel lekötött. Ha pedig a tervezett fejlesztési volument is figyelembe vesszük – megnövekedett előbérleti szerződések esetén – akkor a piac reprodukálni tudja az elmúlt két év átadási volumenét az elkövetkezendő két évben is.

A teljes országos modern ipari, logisztikai állomány tavaly ötmillió m2 fölé emelkedett, amelyből a fővárosban és környékén található 3,5 millió m2, míg a regionális hazai állomány 1,6 millió m2. Az aktivitás kiegyensúlyozott: Budapest ugyan továbbra is a legerősebb fejlesztési központ, de a piac szerkezete földrajzilag egyenletesebbé vált, erősödnek a vidéki lokációk is. A külföldi működőtőke-befektetések (FDI) ingatlanfejlesztésekre gyakorolt hatására jó példa Debrecen, ahol évek óta látható ez a pozitív trend, ezért fontos például a MIPIM-en bemutatni a vidéki fejlesztési lehetőségeket is – hangsúlyozta.

Az irodapiacon új lehetőségek és új helyszínek kerülnek fókuszba

Az irodapiacon megtorpanás volt tavaly nem csak a régióban, de globálisan is: csökkent az irodák iránti kereslet mind felhasználói, mind fejlesztői oldalról. A hazai piacon a legerősebb aktivitást az államigazgatás költözése jelenti, de zajlik néhány nagy városközpont-fejlesztés is, ami az irodapiac kilátásait javítja. Kedvező az is, hogy olyan helyeken indulnak meg hatalmas fejlesztések, amelyek eddig kiestek a befektetői érdeklődés fókuszából – például a XI. és a XIV. kerületben -, ami egyértelműen mutatja a belváros terjeszkedését. A komplett városrész megújítások pedig húzzák a hotel-, retail- és lakóingatlan-beruházásokat is. Jó alapot ad az irodafejlesztéseknek, hogy tavaly a kereslet 47%-kal emelkedett, nagyjából kezdünk visszatérni a covid előtti időkhöz, de meg kell jegyezni, hogy ebből nagy részt tesznek ki az állami igények. A kihasználatlanság 13,3%, ami egy régiós átlagnak felel meg. A város egyes részein kialakulhat egy minőségi irodaövezet, mert hiány főleg a belvárosban vagy a Váci úton a közkedvelt területeken van, ugyanakkor irodai kínálat jelenik meg olyan helyeken, ahol eddig nem volt, megindul tehát a főváros irodapiaci átrendeződése – ismertette. A nagyobb cégek a home office megmaradása miatt óvatosabbak, de kkv-k igénye egyre nő, és idei átadással már csaknem 173 ezer m2 van tervben, ami a korábbi idők jobb éveit idézi az IFK elnöke szerint.

A turisztikai minőség és a vidék ereje is fókuszba kerül

Kiugrás előtt állnak a hotelfejlesztések is, köszönhetően a turizmus jó teljesítményének. A nemzetközi hotelüzemeltetők érezhetően keresik a budapesti beszállási lehetőségeket – ismertette Takács Ernő, és megjegyezte, hogy a covid alatt megtorpanó szállodafejlesztések miatt jelentős összegek keresik még mindig a jó hozammal kecsegtető befektetéseket. Magyarország pedig kifejezetten jó célpontja a magas minőségű, 4-5 csillagos hotelfejlesztéseknek. A hazai turizmus jelentős, minőségi átalakuláson ment át az elmúlt években, jelentősen nőtt a magas színvonalú kínálat – mondta.

Összességében elmondható, hogy régiós összehasonlításban jól állunk, Budapesten épül a legtöbb iroda a régiós fővárosok közül, az állomány megújul és intenzíven gyarapodik. Budapesten építés alatt van 464 ezer m2, Prágában pedig csak 84 ezer m2, Varsóban pedig 216 ezer m2. Ipari vonatkozásban az állomány arányában építés alatt van 12%, Csehországban 11% Lengyelországban 21%, és a 2024-es erősödés után 2025-ben és 2026-ban jelentős felpattanást várunk az ingatlanfejlesztési piacon – tette hozzá Takács Ernő.

A befektetési forgalom vonatkozásában: a tavalyi évben a negatív körülmények miatt fél milliárd euró alatt volt, de nagyon sok tranzakció van a csőben, mindenki arra vár, hogy az infláció lemegy, a kamatok stabilizálódnak és a finanszírozás olcsóbbá válhat még az idén. Alapvetően azt látjuk, hogy az intézményi befektetők hajlandók többet allokálni ingatlanba idén, mint tavaly illetve a kisbefektetők, az 5-10 millió eurós cégek pedig kifejezetten aktívan keresik a lehetőséget a Közép- és Keleteurópai Régióban.

Az FDI-beáramlása, a komoly fejlesztések, a regionalizáció és az új központok megjelenése mind vonzó a befektetőknek. Ipari, logisztikai vonalon komoly fejlesztéseket mutatunk fel, illetve turisztikai szempontból már egy másik Budapestet és Magyarországot mutatunk be a MIPIM-en. Szintet lépett mind a hazai ipari logisztikai piac kínálata mind a turisztikai minőség, és a vidék ereje is fókuszba kerül. A Magyarország-standon bemutatott kormányzati fejlesztések és magánberuházások új befektetők érdeklődését kelthetik fel, erősítik Magyarország pozícióját a befektetésekért folyó globális versenyben – összegezte Takács Ernő, az IFK elnöke.

Az ipari szektor szárnyal, a legütésállóbb piaci szegmens

A piac meghatározó ingatlanfejlesztői – az ATENOR, a HelloParks (a Futureal-csoport tagja), az Infogroup (az IGPark hálózat fejlesztője) és a WING Industrial – a legújabb fenntartható fejlesztéseiket mutatják be a nemzetközi kiállításon. A fejlesztők várakozásai szerint jelentős tőkeerejű nemzetközi befektetők érdeklődnek majd hazánk ingatlanfejlesztési irányairól, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban.

Treiber Olivér, a HelloParks befektetési igazgatója a MIPIM egyik központi témáját, a klímavédelmet említette bemutatkozásuk fókuszában, kiemelve, hogy csarnokfejlesztéseik élen járnak a fenntarthatóságban. – Bemutatjuk Magyarország legfenntarthatóbb raktárfejlesztéseit, amelyek az európai mérce szerint is a világ legjobb 3%-a közé tartoznak. 2020-as alapításunk óta Budapest körül már négy kulcsfontosságú kereskedelmi övezetben – Maglódon, Fóton, Pátyon és Alsónémediben – fejlesztünk a legszigorúbb fenntarthatósági szempontok szerint energiahatékony megaparkokat. Jelenleg összesen 244 hektáron több mint egymillió m2 ipari terület beépítésén dolgozunk, átadott és folyamatban lévő projektjeink összértéke megközelíti az 500 millió eurót. 2023-ban és 2022-ben 6 ipari ingatlant adtunk át összesen 267 ezer m2-en, amivel piacvezetők lettünk itthon az átadott új ipari fejlesztések tekintetében. Indulásunk óta összesen 250 ezer m2-re kötöttünk bérleti szerződést olyan nemzetközi vagy világvállalatokkal, mint például a BYD, az Aeroplex, a DHL, a dm, a Gebrüder Weiss, vagy a TRANSDANUBIA. Jelenleg három raktárcsarnok kivitelezésén dolgozunk összesen 144 ezer m2-en. Fejlesztéseink központi eleme a fenntarthatóság, Magyarországon elsőként építettünk Outstanding minősítésű ipari ingatlant a BREEAM New Construction kategóriában, tavaly óta pedig már minden csarnokunkat ezeknek a kritériumoknak megfelelően építjük. A hazai piacon egyedülálló módon részletes klímasemlegességi útvonaltervet dolgoztunk ki 2035-ig – mondta a HelloParks befektetési igazgatója kiemelve: a Magyarországra érkező FDI beruházások megfelelő táptalajt adnak az iparterületi igények kielégítésének, a korszerű ipari létesítményeik pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország vonzó befektetési célpont legyen.

Székely Ádám, az Infogroup tulajdonosa elmondta: a vidéki térségek fejlesztési potenciálját szeretnék fókuszba helyezni. A MIPIM-en prezentálják, hogy az egyedi ipari-logisztikai ingatlanmegoldások szakértőjeként jelentős piaci űrt töltenek be azáltal, hogy vidéki nagyvárosi ipari-ingatlan portfoliót építve bérbeadásra fejlesztenek és hosszútávon tulajdonban tartanak sztenderd és egyedi csarnokokat. Így tevékenységükkel elősegítik a nagy potenciállal rendelkező regionális térségek dinamikus fejlődését. A cégcsoport a közép- és kelet-magyarországi térség egyik legszéleskörűbb hálózatát tudhatja magának, jelenleg 4 helyszínen folyó összesen 65 ezer m2 fejlesztésével 230 ezer m2 területet kínál ügyfeleinek, míg átlagosan negyedévente indít új fejlesztéseket a már meglévő parkjaiban és folyamatosan bővülő új lokációiban. – Olyan helyszíneket választottunk, mint Kecskemét, Miskolc vagy Debrecen, ahol erős az oktatási rendszer, jelentős a munkaerő-tartalék és a helyi közösségekkel szoros partnerségben valósíthatjuk meg projektjeinket. Bízunk benne, hogy egyre több befektető szavaz bizalmat a vidéki nagyvárosoknak. Erős bemutatkozással készülünk a nemzetközi befektetők felé, az Infogroup dinamikusan növekvő, jelenleg 7 ipari parkból álló portfóliójával – az IGPark hálózattal – a közép-kelet magyarországi régió vezető ipari-logisztikai fejlesztőjeként lesz jelen a kiállításon – mondta.

Korda Zsófia, a WING üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója elmondta: A WING ipari és logisztikai projektekért felelős üzletága, a WING Industrial vezető szerepet tölt be a magyarországi ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacán. Jelenleg összesen több mint 300 ezer m2-es portfóliót kezelünk az East Gate és East Gate PRO, a Login Business Park és az Airport City projektekben, valamint további 370 ezer m2, előkészítés alatt álló fejlesztési potenciállal rendelkezünk. A Budapest körüli fő stratégiai logisztikai útvonalak mindegyikén található üzleti parkunk, ezáltal jelentősen hozzájárulunk a közép-magyarországi régió ipari és logisztikai infrastruktúrájának erősítéséhez. Kiemelt szempont számunkra, hogy az azonnali bővülési vagy sztenderd megoldásokra irányuló piaci kereslet mellett ki tudjuk szolgálni a speciális, egyedi bérlői igényeket is. A cég az egyedi igényekre szabott fejlesztések terén az első számú piaci szereplő. A fejlesztéseink során egyúttal nagy hangsúlyt fordítunk a fenntarthatóságra. A sikeres működés zálogát ezekben látjuk. Az elmúlt 25 évben számos nemzetközi és hazai nagyvállalat választott minket partnernek, akiknek közvetve vagy közvetlenül támogattuk a tevékenységét. Emellett a fejlesztéseinkkel hosszú távú értéket teremtünk és hozzájárulunk az épített környezet fejlődéséhez – fogalmazott. A WING üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója kiemelve: figyelembe véve az ipari szektor tavalyi fejlesztési volumenét és annak bérbeadottságát, beleértve a meglévő állományunk közel 100%-os kihasználtságát, a WING Industrial kiválóan abszolválta a 2023-as évet, ami igaz az ipari szektor egészére, amely az egyik legütésállóbb szegmens jelenleg. Minden külső körülmény ellenére a spekulatív fejlesztések nem álltak meg, amit a keresleti oldalon egyértelműen érzékelhető igények támasztanak alá, egyúttal jelzi a fejlesztők ipari szegmensbe vetett bizalmát.

Az ATENOR a hazai iroda- és lakóingatlanfejlesztéseket népszerűsíti a MIPIM-en. Hangsúlyozzák, hogy a prémium, fenntartható iroda továbbra is nagyszerű befektetési termék, amire kitűnő példa a 2023-as RoseVille fejlesztésük eladása, valamint a BakerStreet közel 100%-ban bérbeadott első fázisa, mely az E.ON székháza lesz 2024. II. negyedévi átadását követően. Az ATENOR megy tovább mind az iroda-, mind a lakófejlesztéseivel, sőt, lakóingatlan vonalon a tradicionális, Magyarországon megszokott értékesítési stratégia mellett nyitott a nyugati országokban régóta elterjedt intézményi befektetők megjelenésére is.

A magyar vidék erejét Békéscsaba, Debrecen és Kaposvár demonstrálja

Az elmúlt években vidéken is elkezdtek kialakulni ipari és logisztikai csomópontok, az ipari és logisztikai ingatlanok piacán jellemző trend, az úgynevezett közeli gyártás (nearshoring), a vállalatok a közelebb hozzák a gyártási kapacitásaikat a célpiacaikhoz. Ennek a folyamatnak az egyik legnagyobb nyertese Európában Magyarország, amit a Magyarország-standon több nagyvárosunk is prezentál.

Az elmúlt évtizedben Békéscsaba Önkormányzata hosszú távú kapcsolatra törekszik a potenciális befektetőkkel ezért városfejlesztő szemléletét az innovatív stratégiai tervezés jellemezte a befektetőbarát infrastruktúra kialakítása érdekében, szoros együttműködésben Magyarország Kormányával. Békéscsabán az elmúlt öt év során több olyan iparterületet fejlesztettek ki, amelyek különböző méretű és széles spektrumú infrastruktúra igényű befektetőt tud befogadni. Felépült az ország legmodernebb, legkorszerűbb technológiával felszerelt Nyomdai Szakképző Központját és a Légi és Gépipari Képzőközpont, amelyek a városban működő vállalkozások munkaerő-igényét szolgálja ki. A város SMART GRID programja révén Békéscsaba az ország egyik vezető, innovatív városa lett a megújuló energia területén. Nagy energiatermelő infrastruktúrát építettek fel, megfelelő, optimalizált energiatároló kapacitással. Folyamatban van a regionális repülőtér fejlesztésének előkészítése. A város vezetése a befektetőbarát szemlélet mellett a környezettudatos városfejlesztést támogatja.

Debrecenben a következő néhány év során léptékváltás történik, mind a gazdaság mérete, mind a regionális szerepköre tekintetében, mely léptékváltást alátámasztja, hogy 2015 óta több, mint 12 milliárd euró beruházás érkezett a városba, amely által 19.500+ új munkahely létesült. A kiállításon a város általános ingatlanpiaci bemutatásán túl, a hosszú távú gazdaságfejlesztési és humán erőforrás stratégiához illeszkedve kerülnek promotálásra a potenciális lakásfejlesztési projektek. Összesen közel 78 hektáron kínálnak fejlesztési lehetőséget, melynek egyik legnagyobb projektje a közel 1100 lakást tartalmazó Tócóvölgy fejlesztés, emellett bemutatják a város különböző pontjain elhelyezkedő, egyéb potenciális lakhatásfejlesztési területeket is a beruházók részére. A lakhatásfejlesztés mellett további ingatlanfejlesztési projekttel is rendelkezik a város, így a Debrecen centrumában elhelyezkedő Dósa nádor téren, a belvárosi sétálóövezet központi részén egyedi fejlesztési lehetőséget kínálnak a város egyik legexkluzívabb szállodájának a megvalósítására. A két kiemelt projekt mellett további ingatlanfejlesztésekre alkalmas területek is bemutatásra kerülnek.

A Dunántúl egyik legfontosabb gazdasági, kulturális, oktatási és sportközpontjaként Kaposvár a kiemelt jelentőségű meglévő és jövőbeli fejlesztések megvalósításához szükséges új, 445,7 hektár alapterületű ipari parkot, az Északi Ipari Parkot mutatja be a seregszemlén. Hogy biztosítsák a megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshelyet, melyet az újraiparosítás generál, bemutatásra kerülnek zöldmezős lakóingatlan-fejlesztési projektek. Ismerteti a város a nemzetközi befektetőkkel a Németh István Programot is. A közel 200 milliárd forintból megvalósuló program célja, hogy olyan várost építsenek, amelyben többek között energetikai, környezeti, közlekedési és turisztikai beruházások valósulnak meg, oktatási, egészségügyi és kulturális intézmények és iparterületek újulnak meg, új sportlétesítmények épülnek. Elhozzák a MIPIM-re az ország első Okosipari Tudományos és Innovációs Parkját, amely az Óbudai Egyetem és Kaposvár önkormányzatának közös projektjeként épül meg, hogy segítse a helyi kutatás-fejlesztési és az innovációs tevékenység erősödését, valamint támogassa a hazai gazdaság növekedési potenciálját. Bemutatják a Virágfürdőhöz kapcsolódó 4 csillagos 120 szobás szálloda projektet is.

A MIPIM a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, amelynek keretében több mint harminc éve gyűlnek össze az ingatlanszektor szereplői a Cannes-i Filmfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivals-ban és a pálmafás La Croisette-en. A MIPIM-en több mint 80 ország 2400 kiállítója és több mint húszezer szakmai látogató vesz részt.

| Forrás, IFK, ZetaPress

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details