„Mai életünk fontos része a döntéshozatal, és a döntéseinknek következménye van. Ahogyan a sakktáblán, úgy az életben is mindig minden folyamatosan változik, ezért akkor hozhatunk jó döntéseket, ha átlátjuk és képesek vagyunk alkalmazkodni az adott helyzethez, úgy, hogy közben jól érezzük magunkat a bőrünkben” – mondta Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női játékosa, a fesztivál alapítója a szerdai sajtótájékoztatón. Szerinte a magabiztosság és a rugalmas gondolkodás elengedhetetlenek a sikeres élethez, ezért fontos, hogy ezeket a képességeket minél hamarabb elsajátítsák a gyerekek is. A sakk felkészíti őket arra, hogy mindig megtalálják a helyes utat, amikor nehéz döntések előtt állnak.

„Jó döntés volt, hogy a Világsakkfesztivál mellé álltunk, és már ötödik éve támogatjuk” – fogalmazott Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti vezetője, mesterjelölt sakkozó. Hangsúlyozta, hogy vállalatuknál egyre több neves sakkozó dolgozik, akiket ki lehet majd hívni az eseményen.

Mindig vannak állandó és új programok a fesztiválon. A legnagyobb újdonság, hogy ezúttal kétnapos lesz, október 14-én a Nemzeti Galériában, 15-én pedig online formában”

– közölte Polgár Judit.

Ismét lesz sakkszimultán Polgár Judittal és Zsófival, akik dedikálnak is. A sakkszimultán idén 30 táblán zajlik, és az egyéni jelentkezők mellett két közösséggel is játszik majd Polgár Judit. Családi és gyerekprogramok mellett rendeznek sakktriatlont, amelyben csapatok vesznek részt, előadások hangzanak el többek között a sakkról és a mesterséges intelligenciáról. A Világsakkfesztiválon minden program ingyenes.

Az esemény Facebook oldala >>