2024. április 29., hétfő - Péter

Archívum

Kényelem és esztétikum: Lakástextil Online

2018-07-23 1271

lakastextil logoKényelem és esztétikum – ezt kínálja a lakástextil otthonunk, munkahelyünk kialakításánál egyaránt. A legújabb trendekről, újdonságokról és felhasználhatóságukról beszélgettünk Dömötör Zoltánnal, a lakastextilonline.hu tulajdonosával.

– A lakásunk, munkakörnyezetünk nagyban meghatározza a közérzetünket, sokan mégis kevés figyelmet fordítanak az esztétikai kialakításra. Érdemes ezzel foglalkozni?

– Nem véletlen, hogy évente összegyűlnek a lakástextil iparágából a tervezők, gyártók, forgalmazók a Frankfurti Vásárközpontban, hogy az aktuális újdonságokat, trendeket bemutassák, megtekintsék. 2018-ban is közel 3 000 kiállító vonultatta fel a legújabb közületi és lakástextíliákat, köztük szőnyegeket, függönyöket, abroszokat, ágyneműket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb időt az otthonunkban illetve a munkahelyünkön töltjük, és az itt kialakított környezet nagyban meghatározza az életérzésünket. Az idei Heimtextil egyik fő irányvonala éppen a dánoktól ellesett „hygge” (ejtsd: hüge), azaz a „jóllét” volt, hogyan lehet életérzéssé alakítani a meghittséget és otthonosságot a textíliák segítségével.

– És hogyan lehet? Újítsuk fel a lakásunkat, munkahelyünket? Ez elég költséges és nehezen kivitelezhető megoldásnak tűnik…

– Nem, nem feltétlenül! Sőt, a textíliák éppen ezért nagyszerűek, mert még a falak színét sem kell feltétlenül megváltoztatni ahhoz, hogy teljesen újjászülessen a környezetünk! Elég egy új szőnyeg vagy függöny, néhány apró díszítés, például egy új növény, és máris teljesen más hatása van az otthonunknak. Ezek sokkal költségkímélőbb, ugyanakkor könnyen változtatható megoldásokat kínálnak nemcsak az otthonunk, hanem egy iroda vagy akár szálloda esetén is.

– A színek és minták kapcsán milyen új irányokat lehet látni?

– Az említett jó közérzet, kellemes környezet kialakítása során most a pasztellszíneken van a hangsúly, a lila, kék, fekete és a fényes színek mind divatosak most. A legújabb trendek alapján készült termékek kiválóan alkalmasak a sokféle stílus kiszolgálására: a levél- és indaminták, vagy az állatfigurás és virágos minták is nagyon hangsúlyosan vannak jelen. A fényes, arany-ezüst színű tónusok is sok helyen beépíthetők az enteriőrbe.

– A modern enteriőr kialakításánál milyen újdonsággal tudnak szolgálni?

– Mindenképpen kiemelést igényelnek a több struktúrát, vastagabb, puhább szőnyeget eredményező 3D-hatású termékek. Ezek modern színekkel és mintákkal kerülnek kivitelezésre, ugyanakkor bundaszerű, vastag, kényelmes szőnyegek az extra hosszú szálnak és a sűrű szövésnek köszönhetően. Nem véletlenül keresik a fiatalos, trendi lakberendezést kedvelők.

– Az irodák, szállodák számára melyek a legjobban ajánlható termékek?– Az irodai szőnyegek kitétele, hogy tartós, könnyen kezelhető és dizájnos legyen – erre a célra leggyakrabban a nyomott mintás szőnyegeket keresik a vásárlók. Ezekből is számtalan új, divatos minta és szín variációjából lehet választani ízlés szerint. Az igényesebb irodai valamint a szállodai szobák kialakításához már inkább a hosszabb szálú, puha, süppedős szőnyegeket kedvelik, amelyek a kényelem, elegancia, luxus megtestesítői. Ezek között is kiemelkednek a gépi perzsaszőnyegek, amelyek minősége, színvilága és tapintása az igazi perzsaszőnyegekével vetekszik – az áráról nem is beszélve! Nem véletlen, hogy a hotelszobák, ügyvédi irodák, antik bútorokkal kialakított enteriőr kiegészítői, ahol az igényesség, a kényelem megjelenítése a cél.

– Lehet a szőnyegek, textíliák terén a szépséget, a kényelmet és a praktikusságot ötvözni?

– Igen, ez az általunk forgalmazott termékek esetén ez is fontos szempont. Kevesen tudják, de a kézi készítésű szőnyegek, textíliák kényesek, az igénybevételt nehezebben bírják, cipővel például nem ajánlott rájuk lépni. Egyenetlenebb a kivitelezésük is, ami persze nyilván az egyediségükkel is együttjár. Viszont tartósság és tisztítás szempontjából nem könnyű bánni velük. A gépi, műszállal készült termékek viszont ezzel szemben sokkal nagyobb igénybevételt elviselnek, és bátran tisztíthatók porszívóval, takarítógéppel. Nem utolsó szempont az sem, hogy nem kell tartanunk tőle, hogy összefolynak a színek vagy a minták a nedvesség hatására. Az áruk pedig sokkal kedvezőbb, ami által mindenki számára elérhetőbb a kényelem és az esztétikum. (x)

Linkajánló: lakastextilonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details