2024. május 6., hétfő - Ivett

Archívum

"Merülés az események világába" - Megújult az OGH portálcsoport zászlóshajója

2015-11-25 813

ogh hirugynoksegAz Esemény Menedzser portál megújult, a szlogen maradt: „Merülés az események világába”. A színesebb, frissebb megjelenésű oldal a tartalomszolgáltatásában új korszakot kíván nyitni. Az elmúlt 15 évről, az OGH portálok jelenéről és jövőjéről beszélgettünk Orbán Róberttel, az Open Gates Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával, egyben a tematikus portál(csoport) főszerkesztőjével.

– Mikor is indult el az Esemény Menedzser?

– Az online magazin 2001-ben startolt , de nem minden előzmény nélkül. Az Open Gates Hungary Kft. (OGH) már 1996 óta működött esemény- és tartalommarketing területen. Közben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 1997-ben kért fel bennünket eseményorientált – elsősorban hazai és nemzetközi szakvásárokra, kiállításokra fókuszáló – tartalmak írására, szerkesztésére . Így lettünk az akkor több mint 100.000 példányban megjelenő Üzleti hét című lap külsős szerkesztősége. Nagy sikerélmény volt számunkra, hogy az általunk szerkesztett magazinmelléklet egy idő után terjedelemben meg is előzte az alaplapot, amelybe behúzásra került.

- De hogyan lett a „Szakvásárok és kiállítások” mellékletből Esemény Menedzser?

– Amikor a BKIK megbízása váratlanul megszűnt, jött az ötlet, hogy a projektet vigyük tovább, a kiadói feladatot is magunkra vállalva. A tematikát kibővítettük, már nemcsak szakvásárokról és kiállításokról, hanem konferenciákról, tréningekről, üzleti, promóciós és szabadidős eseményekről, utazás és vendéglátás témákról is írtunk. A tematika bővítése miatt választottunk új címet, így született meg az önálló Esemény Menedzser magazin, először nyomtatott melléklet formában, majd rövid időn belül online változatban is. Az elsők fecskék között voltunk tehát a tematikus online tartalomszolgáltatók piacán.
A hirdetési piac átrendeződése miatt azután a nyomtatott magazint hamar a hátunk mögött hagytuk. Az események pedig annyira pörögtek, hogy észre se vettük, és közben elröpült velünk lassan 15 év, az Open Gates Hungary (OGH) pedig a 20. évét kezdte meg…

– Honnan jött a „vonzalom” az eseménypiac iránt?

– Az OGH-t 1996-ban alakítottuk két korábbi kollégámmal, és történetesen minden alapító tag a Hungexpo munkatársa volt. A magam részről a Hungexpo leányvállalatánál, az akkoriban gyakorlatilag még monopolhelyzetben levő ’presentex Kft.-nél kezdtem a pályámat mint vásárképviselő (német és osztrák szakvásárok képviseletével foglalkoztam, többek között Düsseldorf, Nürnberg, Bécs tartozott hozzám). Később Hungexpósként olyan különleges események szervezésében, tervezésében, kommunikációjában vehettem részt projektvezetőként, mint például a C+D közép-európai védelmi szakkiállítás. Ez a rendezvény Magyarország NATO-csatlakozása illetve vadászrepülőgép beszerzési tenderének időszakában a legizgalmasabb szakmai és nagyközönség eseménynek számított (a C+D Air Show pedig, ha nem is valósult meg Hungexpós keretek között , de a Kecskeméti Airshow beteljesítette, igazolta a szakmai álmunkat és munkánkat).

Amikor az új céget megalapítottuk, továbbra is az események közelében szerettünk volna maradni, ezért vásárképviselettel, vásár- és kiállítás- illetve konferenciaszervezéssel kezdtünk foglalkozni. Azt az „információhegyet” pedig , ami a munkánk során a cégen belül összegyűlt, felhasználtuk, hogy elindítsuk hírügynökségi tevékenységünket. Nagyon örülök, hogy 2007 óta a SYMA Rendezvényközpontba tehettük át a főhadiszállásunkat munkatársaimmal – akik már 10-15 éve hűségesen támogatják a céget– , hiszen ez a multifunkcionális komplexum egyben az eseménypiac egyik legforgalmasabb csomópontjának számít.

– Az Esemény Menedzser nem „magányos harcos”, hanem egy portálcsoport tagja. Mit lehet tudni a többiekről?

– A csoport tagjai, a Rendezvény Világ, az Esküvő Világ, a Csokoládé Világ és az Üzleti Hírszerzés portálok. Természetesen mindegyiknek megvan a maga története, de ezzel nem kívánom untatni az olvasót. Röviden csak annyit, az Esemény Menedzser elindulása után egy évvel megvételre kínálták nekünk először a Rendezvény Világot 2002-ben, majd rá 1-2 évre egy esküvői tematikájú portált. Azért esett ránk a tulajdonosok választása, mert a tartalomszolgáltatást látták a portálok szempontjából a siker lehetséges kulcsának, és ezért úgy gondolták, nálunk jó kezekbe kerülnek. Az egyik legfiatalabb portálunk, a Csokoládé Világ 2006-ban indult el, ebben a témában akkor hiánypótlóként, az Üzleti Hírszerzés portál pedig egy abszolút egyedi tematikájú, saját szervezésű konferenciasorozat háttérportáljaként született, és megtartottuk, habár a konferencia már nyugdíjba ment közben.

– Milyen közönséget, közösséget érnek el a portálok?

– A portálok menedzselésében folyamatos útkeresésben voltunk, hogy kik is vagyunk mi: hírügynökség, tartalomszolgáltató, marketingkommunikációs ügynökség? Valójában a három kombinációja. Végül is tematikus portálokat álmodtunk meg, melynek olvasóközönsége jelentős részben B2B, vagyis üzleti célcsoport, de vannak B2C jellegű tartalmaink is bőven. Megközelítőleg 200 000 fős közönséget, közösséget érünk el, amellyel elégedettek vagyunk.

– Mi motiválta a az Esemény Menedzser portál megújulását?

– Kicsit félve mondom, de tény: hétéves volt már az előző design. Úgy formailag, mind technikailag szerettük volna az oldalt megújítani. A technikai megújulás része, hogy az új portál már rugalmasan ki tudja szolgálni a közösségi kommunikációt, az olvasókkal közös tartalomszerkesztésre is lehetőséget nyújt majd, illetve az audiovizuális tartalmak megjelenítésére is jobb lehetőséget kívántunk teremteni.

– Sajtó- és hírügynökségként mennyire láttok túl az eseménypiacon?

– 2006 óta az ingatlanpiacon is komoly kapcsolatrendszerünk épült ki. Ma már a legjelentősebb ingatlanpiaci szereplőknek szolgáltatunk, de a kereskedelem, egészségturizmus, hotel, gasztronómia, építőipar, fény- és világítástechnika terén is jelentős ügyfeleket szolgáltunk és szolgálunk ki.

– Hogyan tovább OGH illetve Esemény Menedzser?

Image– Terveink szerint 2016-tól minden portál meg fog újulni, amint túl leszünk a technikai váltáson. Tartalomszolgáltatásban (tartalommarketingben) és hírügynökségként egyaránt szeretnénk erősíteni a tevékenységünket. A piaci kulcsszereplők megszólaltatására, riportokra, ágazati elemzések készítésére nagyobb hangsúlyt kívánunk helyezni. Bízunk benne, hogy ebben a piaci szereplők is partnereink lesznek.

De addig is, az Esemény Menedzser partnereinek és olvasóinak szeretném megköszönni a hűségüket, támogatásukat, és kérem, merüljenek velünk továbbra is az események világába!

 

(Esemény Menedzser - Lamos Edit)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Nagy dobással érkezik a Westendbe a tavasz legnagyobb sneaker ünnepe

Nagy dobással érkezik a Westendbe a tavasz legnagyobb sneaker ünnepe

More details
Újabb országban korlátozzák az Airbnb-t

Újabb országban korlátozzák az Airbnb-t

More details
Itt a lista! Ezek a világ legjobb szállodái 2024-ben

Itt a lista! Ezek a világ legjobb szállodái 2024-ben

More details
ILA Berlin Air Show, 2024. június 5-9.

ILA Berlin Air Show, 2024. június 5-9.

More details
Autotceh Future, 2024. május 24-25.

Autotceh Future, 2024. május 24-25.

More details
Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2024. május 9.

Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2024. május 9.

More details
Mach-Tech és Ipar Napjai, 2024. május 7-10.

Mach-Tech és Ipar Napjai, 2024. május 7-10.

More details
AUTOMOTIVE HUNGARY, 2024. május 7-10.

AUTOMOTIVE HUNGARY, 2024. május 7-10.

More details