2025. május 23., péntek - Dezső
Ápolt gyep, udvarias szomszédok, csendes, békés kertváros – ez Suburbicon, egy amerikai középosztály számára tökéletes hely az 1950-es években. A Lodge család is boldogan él itt, nem is találhatna ideálisabb várost gyermekneveléshez. Csakhogy a békés felszín alatt kiábrándító valóság lapul.
Magyarország 2030-ig szóló turisztikai stratégiájának szakmai egyeztetését kezdte meg az MTÜ augusztus 30-án. A budapesti Larus Rendezvényközpontban tartott, nem sajtónyilvános eseményre meghívott szakmabeliek prezentációt hallgathattak meg, amelyet a PricewaterhouseCoopers (PwC) svájci vállalatának több mint egy éves előkészítő munkája nyomán állítottak össze.
Ismét itt az ősz, a közelgő hűvös időszakban pedig mindennapi kihívás, hogy a felnőttek és gyermekek asztalára továbbra is friss, megbízható forrásból származó, egészséges és finom ételek kerüljenek nap mint nap. A mintegy 70 kistermelő hamisítatlan hazai termékeit felvonultató Magyar Ízek Őszi Vására megoldást kínál erre.
Tök, tök, tök minden mennyiségben. Az érdeklődők gyönyörködhetnek a tökcsodákban. A nap folyamán lesznek még cukorvirágok, bemutatók, kiállítások. Akik megéhezik az tökös és almás eledeleket kóstolhat. Lesznek édes finomságok, grill ételek, borok, kiváló házipálinka, házisajtok. A színpadod hagyományőrző együttesek, nemzeti csoportok, koncertek várják az érdeklődőket.
A fesztivál a hagyományos szerb étel az ajvár készítése (paprika sütés, hámozás, befőttes üvegbe rakás) vérpezsdítő szerb muzsika és illatozó, helyben sülő pecsenye mellett szalmalabirintussal, traktorsimogatóval és kukoricapuska-készítés lehetőségével, no meg esti kulturális programmal várja a felnötteket és a gyermekeket.
2017-ban immár XX. alkalommal rendezi meg Szarvas városa, a Cervinus Teátrum szervezésében a hagyományos Szarvasi Szilvanapokat, mely mostanra a város és vonzáskörzete legnagyobb gasztronómiai eseménye lett. Idén is várják a szilvás ételek kedvelőit, valamint azokat, akik szívesen töltenének el egy hétvégét a Körös parti kisvárosban.
A régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye minden év szeptemberében várja a főzni vágyó csapatokat és az érdeklődőket Hajdúszoboszlóra. Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal.
|
Két jelentős hazai fesztivál, a Víz, Zene…
Május 25-én a történelem és a játék…
Gyereknap alkalmából május 24–25-én színes programokkal várja…