A humusz lágy állagának eléréséhez elengedhetetlen, hogy magunk áztassuk be és főzzük meg a csicseriborsót, és ne konzervet használjunk. Alapvető hozzávalója ezenkívül a tahini szezámpaszta, amelynek enyhén keserű ízét köszönheti.
A szakképzés és felnőttképzés megújítása elengedhetetlenné vált a gyors technológiai fejlődés és a munkaerő-piaci elvárások folyamatos változása miatt. Az új képzési szerkezet egyik ágát a szakmai oktatásban elsajátítható szakmák, másik…
A kamillát - másik nevén orvosi székfűt - évezredek óta használják a gyógyításban a benne található illóolajok miatt. Az egyiptomiak például Ré napistennek ajánlották fel gyulladáscsökkentő és emésztést nyugtató hatása…
A hideg idő beköszöntével egyre kevésbé kívánjuk a nyers, friss gyümölcsöket, azonban a megfelelő vitaminbevitelre télen is figyelni kell. A legnépszerűbb téli gyümölcsöket mind ismerjük, ilyen a banán, kivi, narancs…
A tortillára hasonlító örmény kenyér, a lavas, búzalisztből vagy rozslisztből készül. A vékony tésztalapokat hagyományosan egy fatüzelésű agyagtűzhely belső falán sütik.
Amolyan retro karácsonyi édesség, amivel dédszüleink jobb híján feldíszítették az ünnepi fát is. Persze még mielőtt összeszólalkozna a család apraja-nagyja, mindenképpen szögezzük le: vannak, akik imádják a habcsókot, és nem…