2024. április 25., csütörtök - Márk

Christmasworld, 2023. február 3-7.

2023-01-06 585

A Christmasworld szakvásárt 2023. februárjában az Ambiente és Creativeworld, a fogyasztási cikkek nemzetközi szakvásárokkal egyidejűleg rendezik a frankfurti vásárközpontban.

 

A Christmasworld évről évre Frankfurtban vonultatja fel a karácsonyhoz és a többi ünnephez kapcsolódó legújabb termékeket és trendeket, valamint innovatív dekorációs koncepciókat kínál külső és nagyméretű felületekhez a nagy- és kiskereskedelemnek, bevásárló központoknak és belvárosi helyszínekre. A dekorációs és ünnepi díszítő kellékek teljes skáláját felvonultatja. A Christmasworld 23 szakvásáron a karácsonyi dekoráció klasszikus és meglepő formái, mintái, valamint a természetközeli, fenntartható dekorációk várják a látogatókat.  

A 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított Christmasworld Trends 23+ trendbemutató páratlan áttekintést nyújt a kiállítók újdonságairól, amelyeket a bora.herke.palmisano trendkutató iroda három izgalmas trendvilágban alakít ki. A meghatározó irányzatokat nap mint nap előadások keretében is bemutatják az érdeklődőknek.

„Becses minden örömteli pillanat. Az örökséget és a jövőt egyaránt ismerő formavilág segít bennünket abban, hogy még szebben ünnepeljünk. Sok minden most tudatosan halkabb, csendesebb, mint régen: értékes lendület veszi át a szalmalángnyi káprázat helyét. Minden eddiginél fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság: az anyagkutatás és a digitális innováció új esztétikai megoldásokkal kecsegtet” – foglalta össze Annetta Palmisano a változásokat a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda nevében. A stílustervező iroda a Frankfurti Vásártársaság megbízásából térképezi fel a jövőben várható változásokat és megbízható előrejelzésekkel, valamint ötletekkel szolgál a beszerzőknek és a gyártóknak kínálatuk alakításához.

Változatlanul meghatározó ötletforrás a természet, a színek és struktúrák kiapadhatatlan tárháza. A nemzetközi látogatókat ismét számos váratlan és extravagáns megoldás örvendezteti meg, megdöbbentő vizuális jelenségekkel ötvözve. A jövő egyik meghatározó technológiai újdonsága, a 3D nyomtatás egyre fontosabb lesz. A formatervek és a termékek hihetetlenül lendületes és kreatív, rendhagyóságukkal olykor irritáló, de mindig üdítő ötleteket szülnek.

Christmasworld Karácsonyi trendek 2023

Rendhagyó szépség: előtérben a váratlan és a meglepő

A váratlan párosítások és szokatlan formák. A helyzet hangulatát megteremtő minták, a környezet visszaverődései, valamint a fény és árnyék játéka figyelemre méltó látványt keltenek.  A felületek gyakran metálhatásúak, gyöngyházfényűek vagy csillogóan tükröződnek, különleges vizuális hatásokkal. A környezet visszaverődése a dizájn egyik alapvető eleme. Izgalmas a kézművesség és a digitális innováció közeledése.  A gyertyatartók térbeli modelljét például műteremben tervezik és a kerámiagyárban digitálisan nyomtatják. A színválasztékban extravagáns színek, mint az azúrkék, a barackszín, a magenta vagy a borvörös váltakozik az égszínkék, a citromsárga, a szürke és az ezüst visszafogottan tompa árnyalataival.

Megnyugtató természet … nyugodt életerő és a természethez kötődő minimalizmus

A design kötődik a természethez, idézi az életciklusokat és a mulandóságot. A kreativitásnak és a fenntartható gondolkodásnak köszönhetően egyre inkább elmosódik a művészet, a kézművesség és a technológia közötti határvonal. A növényi és földtani eredetű, például sziklákat, ásványokat és terméskövet idéző minták az uralkodóak. A terméskő olykor szerkezeti anyagként szolgál, máskor az erezete, színezete és oxidációs sajátosságai inspirálják a mintákat, motívumokat és felületeket. Az érdes és porózus anyagokat gyakran makulátlanul sima és lágy felületekkel párosítják. Ezenkívül az egyszerű karton és a felületi bevonat nélküli papír hangsúlyozza a minimalista, szezonális díszítéseket. A színskála három hűvösebb árnyalattal indul a zuzmók, a hegyi tavak és nyers malachit mintájára. A következő színcsoportot a fehér homoktól a kőszürkén át a sötét szikláig terjedő semleges árnyalatok alkotják. A természetet idéző színharmóniát három meleg színárnyalat, a moha, a fásba hajló rózsavirág és egy visszafogott rozéárnyalat teszi teljessé.

Időtálló ötletek … a dekoráció egyértelműen dizájnelem

A dizájn markáns jellegű, plakatív geometria és konkrét formák határozzák meg az összképet. A kézműves szakértelem, a gazdag manufakturális hagyományok és az ipari szaktudás találkozása. A karácsonyi díszeknél a jellegzetes gömböket más geometriai formák, például körszeletek, kúpok és négyzetek egészítik ki. A felületek grafikájában a márványos és fa erezetet, valamint Miorée-effektusokat jelenítik meg. Fontos dizájnelem az egyszínű, de csíkozott formavilág a letisztultan elegánstól a finom átmenetig. Az intenzív színezés biztosítja a tárgyak nemes megjelenését. A hűvös színsort a petrol és a kék árnyalatai uralják, míg a meleg színkiemelésről a narancsvörös, a lila és az okkersárga gondoskodik. A kettő között a semleges fémes színárnyalatok, a horgany, a vas és a bronzszürke biztosítja a kapcsolatot.

A küszöbön álló Christmasworld szakvásár trendjeiről további előzetes tájékoztatást kaphatnak a szakkereskedők a christmasworld.messefrankfurt.com és a https://conzoom-jsolutions.messefrankfurt.com/frankfurt/de.html oldalon, majd 2023. február 3-7. között a 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított trendbemutatón élőben is megismerhetik azokat. A bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendkutató szakértői naponta kétszer előadáson ismertetik a Christmasworld és az Ambiente trendvilágait. A szakmai előadások helyszíne a  4.0 csarnok Europa terme.

Magyarországi képviselet

  • BD-EXPO Kft.
  • 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 4.
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés/divatmarketing.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details