2024. március 29., péntek - Auguszta

Archívum

Creativeworld Trends, 2023. február 4-7.

2023-01-06 724

A mindennapi élet minden területén egyre tudatosabban terjedő fenntarthatóság megjelent országos és nemzetközi szinten is a barkácsolók közösségében, és ez egyértelműen tükröződik a Creativeworld Trends 2023-on is, amely 2023. február 4-7. között várja az érdeklődőket a frankfurti vásárközpontban. Itt foglalják össze a legújabb kreatív termékek, anyagok és technikák sokféleségét három kiemelt témakörben, hogy ötletekkel szolgáljanak a hobbiművész-, barkácskellék- és művészkellék-piacon.

„Amilyen időket élünk, elkel a pozitív energia, sok új ötlet és az inspiráció” – mondta el Claudia Herke a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda nevében. „Az erőforrások szűkössége miatt nem mehetnek tovább a dolgok ugyanúgy, mint korábban. Ezért meghatározó a fenntarthatóság a mindennapi élet minden területén, és ezért tükröződik hatványozottan a kreatív ágazatokban.”

A bora.herke.palmisano stíluskutató iroda a Messe Frankfurt megbízásából a „rivaldafényben a kézművesség” jelmondat jegyében vonultatja fel a fenntarthatósági ötletek széles tárházát, hogy miként lehet a meglévőből újat teremteni és ezzel biztosítani a fenntarthatóságot a fogyasztásban is. Ebben nagyon fontos szerepet kapnak a kreatív anyagok és termékek. A mixed media technikának köszönhetően az anyagokat az eredeti rendeltetésükről eltérően hasznosítják, átfogalmazzák és továbbfejlesztik. A stíluskutató iroda dizájnereinek a kutatómunka során kiemelten feltűnt, hogy „válságos időkben újra felfedezik az emberek a hobbijaikat, visszatérnek a kétkezi munkához és az alkotáshoz. Éppen emiatt nagy érdeklődés mutatkozik az ismertetők és útmutatók iránt és ezért találunk temérdek információt a legkülönbözőbb kreatív témákról.

Rivaldafényben a kézművesség

A rivaldafényben a kézművesség a figyelmes sokszínűséget és a felelősségvállalást képviseli. A kötés, horgolás, varrás, festés, rajzolás, illusztrálás, a színek kifejezőereje, a véletlen megidézése vagy a biológiai ihletésű dizájn világában végeláthatatlannak tűnik az anyagok, technikák és kreatív ötletek sokasága. Minden művészeti tevékenység eredője, hogy örömet okoz a saját elgondolásokat megvalósító, kétkezi munka.

A bora.herke.palmosano stíluskutató iroda három, a 2023-as hobbi- és barkácsszezont meghatározó irányzatot talált, amelyeket az illustrative power, a sensitive biology és az innocent charm néven fogalmaztak meg.

illustrative power: intenzív, spontán és megkerülhetetlen

A színek erőteljes használata és az illusztrálás határozza meg az illustrative power trendtémát. A sugárzó és plakatív színek, nyomatok és minták energiát sugároznak, átfedik és ezzel újrafogalmazzák a meglévő dekorációt. Olyan technikákkal, mint az eredendően a zene világából ismert mesh up, a darabokat másként keverik össze, hogy újat kreáljanak. A létező világ és a fantázia egyvelege gondoskodik a spontán eredményekről. Tudatosan törekednek a véletlenre, ezért az illustrative power bátorságot kíván. Bátorság kell olyan technikák alkalmazására, amelynek előre még nem ismerjük az eredményét. Ez minden esetben meglepő kreációkat szül. A kellően érzékeny kézmozgású és igényes művészeknek például a japán szuminagasi technika jelent igazi kihívást (japánul ez lebegő tintát jelent): ennél többféle színű tintát és ökörepét használnak arra, hogy absztrakt mintákat készítsenek egy vízfelületen, amit aztán papírral itatnak fel. Ezen kívül a mindenkor közkedvelt kézírás is szintet lépett: a tipográfia ma már meghódította a térbeli dimenziót. Színes kartonokkal és rafinált vágásmintákkal a betűtípusok művészi jelleget öltenek. A monogramokat és iniciálékat kontrasztosan, intarzia kötéssel dolgozzák be a valóban egyedi ajándékok elkészítéséhez.

Sensitive biology: lágy, körültekintő és a természetből kiindulva szárnyal

A rovarok mikroszkóp alatt szemlélt csodálatos világa jelenti a kiindulási pontot a sensitive biology trendnél. A szárnyas ízeltlábúak világából származó absztrakt motívumokat struktúrákkal, osztásokkal és fejeznek ki. A rovarszárnyak finom erezete, sejtjei és mezői inspirálják a filigrán és kifinomult mesterműveket. A pillangók például tökéletes mintaként szolgálnak a mesteri domborművekhez. A kiemelő tollakkal és lágy papírokkal igényes üdvözlő lapokat lehet készíteni. A szitakötők, szarvasbogarak, méhek és társaik nemes papírból készített kivágása nagy kitartással és ügyességgel készíthető. A filigrán motívumok világához illő anyagok, fonalak, sodratok, szalagok, huzalok és gyöngyök horgolt, kötött vagy fontot kivitelben kifinomult formát öltenek. Így készülnek például a dísztárgyak, táskák, kiegészítők, fal- és asztaldíszek. Ebben változatlanul komoly szerepe van a makraménak, főként a viseleti díszeknél és a ruhadaraboknál. A különböző sodratok eltérő tulajdonságai miatt változatos és megdöbbentő eredmények születnek. A látványos dekorációknál kézenfekvő a rendhagyó rattan- és nádfonatok alkalmazása.

Innocent charm: gondtalan, virágzó és sikertől tündöklő

Az innocent charm motívumai és színvilága kissé naiv és egyben gyermeki vonalat képvisel. A mindennapok humoros oldalát a „charming paperworks” kreatív technikával lehet megragadni azzal, hogy szabadon és kötetlenül készítünk leveleket, virágokat, növényeket sőt akár zöldséget is lehet színezett papírból készíteni. A folklórt idézik a pajaki lámpák, a hagyományos húsvéti, karácsonyi és születésnapi lengyel hagyomány szerint. A tarka csillár szerencsét és jó egészséget hivatott hozni, a hobbiművészeknek pedig a barkácstechnikák és témák széles tárházát kínálja. Az eredetitől eltérő célú újbóli hasznosítás az innocent charm trendnél kiemelkedően gyakori. Sokszínű mintákat készítenek például a megmaradt legkülönbözőbb színű és alakú gyöngyök felfűzésével, amit aztán hímzett vagy kötött anyagba dolgoznak be. Vagy gyapjúmaradékokból kötnek vagy horgolnak zoknit. Mindenben a fantáziadús, apró mintákban vagy figurákban tetten érhető stíluskavalkád jelenik meg.

A Creativeworld Trends 2023. február 4-7. között várja az érdeklődőket az 1.2-es csarnok B61-es standján.

Időpont: 2023. február 4-től 7-ig
Helyszín:
Frankfurt, 1.2-es csarnok
További információ: amiotthonunk.hu

A Creativeworld szakvásárt 2023 februárjában a fogyasztási cikkek további két szakvásárával, az Ambiente és a Christmasworld seregszemlével egy helyen és időben rendezik a frankfurti vásárközpontban.

  • Creativeworld: 2023. február 4-től 7-ig
  • Ambiente/Christmasworld: 2023. február 3-tól 7-ig

Magyarországi képviselet

  • BD-EXPO Kft.
  • 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 4.
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • www.messefrankfurt.hu

I Forrás: Üzleti Hírszerzés / amiotthonunk.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details