2022. május 19., csütörtök - Ivó, Milán

Promóció

Megjelent a kivételes kapcsolatok kézikönyve

110

Januárban nem csak azt fogaduk meg, hogy egészségesebben fogunk élni, leszokunk valamely káros szenvedélyükről, esetleg többet fogunk mozogni, hanem azt is célként tűzzük ki, hogy jobban fogunk figyelni a kapcsolatainkra.

Az új viselkedésminták lefektetéséhez sok gyakorlás és kitartás kell. David Bradford és Carole Robin most megjelent könyve a Kapcsolat ebben adhat segítséget.

Tanulással lehet segíteni, hogy a veszekedésből megértés legyen

A Hórusz kiadó jóvoltából megjelent Kapcsolat című könyv megtanít arra, hogyan kell értékelni a kapcsolati sikereket az élet minden területén, azért, hogy az olvasó boldogabb és magabiztosabb emberré váljon. A könyv ötleteket, tanácsokat tartalmaz, melyhez az előszót Pilát Gábor írta, aki a párkapcsolatokkal foglalkozó hazai irodalom egyik jeles képviselője.

„Önmagában már az nagyon jó dolog, hogy párkapcsolati kommunikációról beszélünk. Egy párkapcsolatban ugyanis nem akkor van igazán probléma, amikor sok a veszekedés, hanem akkor van nagy baj, amikor már nincs semmiféle kommunikáció. Még a rossz kommunikáció is sokkal jobb, attól, ami nincs. Sokszor tapasztalom, hogy a párkapcsolatban kifelé kezdünk kommunikálni. Mintha egy baráttal, egy családtaggal jobban meg tudnánk vitatni azt a nehézséget, ami a párkapcsolaton belül született. Pedig, ha magánügy marad, talán jobban lehetne kezeli. Így, amikor ilyen könyv jelenik meg mindig nagyon örülök, mert a problémára irányítja a figyelmet, az ember elkezd róla gondolkozni, és pozitív hatást érhet el” – véli Pilát Gábor.

Több megértés, kevesebb surlódás

A könyv egy különleges kapcsolattípusról szól, amelyet „rendkívülinek” nevezünk. Ezek azok a kapcsolatok, ahol nem kell álarcot viselni, hanem a másik láthatja a valódi énünket. Sokak számára azonban ez ismeretlen, de ami biztos, hogy mindenkinek lehet újat tanulni a témáról.

„Nagyon hitelesnek tartom a témát, ami mellé most párosult egy olyan értéket adó, ötletek felsorakoztató írás, ami hozzásegítheti az embereket ahhoz, hogy kicsit kevesebb legyen a surlódás, több legyen a megértés, és jobban egymásra tudjunk hangolódni. Nem kell mindent törvényszerűnek venni, amit ebben vagy bármelyik másik könyvben olvasunk a kommunikációról és a párkapcsolatokról. De ki kell próbálni! Ha működik, akkor a napi rutinná kell tenni. Ha pedig nem, akkor azzal a lendülettel kell is kell felejteni, mert valószínűleg nem tesz semmi pluszt az életünkhöz” – mondja a párkapcsolati szakértő.

A szerelem az elme legális tudatmódosítója

Pilát Gábor szerint a szerelem az elme legális tudatmódosítója. Ami nagyon jó, de ha emellett nincs meg az emberekben a kommunikációs készség, a tolerancia, az elfogadás, vagy csak nincs meg a múlt megfelelő lezárása, akkor jóval nehezebben tudjuk kifejezni a másik iránti vágyainkat.

„Biztos, hogy mindenkinek lesznek a könyv kapcsán olyan meglátásai, amit tud majd hasznosítani. Az sem jó, ha valami megszállottan akarja képezni magát, de az sem, ha úgy gondolja ő már mindent tud. Sokszor mondják a könyveke esetében, hogy elég az első pár mondatot elolvasni ahhoz, hogy meglegyen a felismerés: megéri elolvasni ezt a könyvet. Abban bízok, hogy a Kapcsolatban sokan, sokkal többet fognak találni, mint egyetlen egy hasznos gondolat.”


A szerzőkről:

David Bradford a Eugene O’Kelly II vezető emeritus oktatója a Stanford Graduate School of Business-ben, ahol az interperszonális dinamika fő fejlesztője volt. A feleségével a kaliforniai Berkeley-ben él már több mint ötven éve.

Carole Robin a Dorothy J. King vezető előadója a Stanfordon, több mint húsz évig tanított, majd a Leaders of Tech társalapítója lett, amely az interperszonális dinamika alapelveit és folyamatait alapozta meg a „Szilíciumvölgy”-ben. Több mint harmincöt éve él a férjével és két gyermekével a kaliforniai Palo Alto-ban.


 I  Forrás: Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Könnyű a választás, a BETA EASY termékeiből!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Május 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Teljes a Rendezvény ReStart 2022 konferencia programja

Teljes a Rendezvény ReStart 2022 konferencia programja

More details
Tévhit, hogy bio- és mentes élelmiszerek választásával le kell mondanunk az ízélményről

Tévhit, hogy bio- és mentes élelmiszerek választásával le kell mondanunk az ízélményről

More details
Nyitott Főzdék Napja, 2022. május 21.

Nyitott Főzdék Napja, 2022. május 21.

More details
Szamócás Vásári Forgatag, 2022. május 21.

Szamócás Vásári Forgatag, 2022. május 21.

More details
Dunakanyar Motoros Találkozó, 2022. május 20 - 22.

Dunakanyar Motoros Találkozó, 2022. május 20 - 22.

More details
Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál, 2022. május 21.

Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál, 2022. május 21.

More details
Adomány fesztivál, 2022. május 21 - 22.

Adomány fesztivál, 2022. május 21 - 22.

More details
Extreme Trail Fesztivál Tokajban, 2022. május 21 - 22.

Extreme Trail Fesztivál Tokajban, 2022. május 21 - 22.

More details