2023. január 30., hétfő - Martina

Promóció

5 csinos nadrágfazon, ami picike nők számára is előnyös: hosszítják a rövid lábakat

289

Tény, hogy a nőknek csak kevés százaléka rendelkezik hosszú lábakkal, ezért azt gondolhatnánk, hogy a ruhakínálat a többséghez igazodik.

Ám megesik, hogy csak ritkán akadnak a kezünkbe rövid lábakra szabott, előnyös nadrágok, pedig minden szezonban fellelhető egy-két fazon, ami nem szélesíti a sziluettet, és az alacsony termetűek számára éppúgy ideális.

A láb hosszúságát illetően nem csak a magasság számít, a testarányok legalább annyira mérvadóak. Éppen ezért, a teljes alakot figyelembe kell venni a nadrág kiválasztásakor. A csípő szélessége ugyanis, optikailag elvesz a lábak hosszából, így akinél hangsúlyosabb ez a terület, egész más fazonban fog jól mutatni, mint mondjuk egy hasonlóan alacsony, de vékonyabb alkat.

Nincs tehát egyetemes szabály arra, hogy mely nadrágok a legoptimálisabbak rövid lábakra, viszont a videóban bemutatott, előnyös fazonok sokak számára kiindulópontot jelenthetnek. A szárak szélességét, a derékszabás magasságát, valamint a megfelelő szárhosszt variálva, a legtöbb alkat megtalálhatja a hozzá passzoló nadrágtípust.

Előnyös nadrágok alacsony termetű nőknek, rövid lábakra

A videó készítője apró, filigrán alkat, aki jól ismeri azt a problémát, milyen elveszni egy divatos nadrágban. Az évek során kitapasztalta, mely fazonsajátosságokra kell odafigyelnie, hogy ne tűnjön el az alakja a bővebb szárú megoldásokban sem, ugyanakkor megvalósuljon az optikai lábhosszító hatás.

Bokanadrág

Többféle szárhosszt takarhat a bokanadrág: van olyan is, ami egész pontosan a bokacsontig ér, illetve olyan, ami láttatni engedi a teljes bokát. Az sem mindegy, milyen a fazonkialakítás! Az előbbi verzió ugyanis lenge, egyenes szárú szabással kombinálva szélesíti a sziluettet, ezáltal még rövidebbnek mutatja a lábakat. Az utóbbi viszont csak karcsú, csinos boka esetén mutat előnyösen, magas sarkú, vagy keskenyedő orrú cipővel kombinálva.

nacifaz2

A felül buggyos, lefelé szűkülő nadrágfazonok nem előnyösek az alacsony termetű nők számára. Túlságosan összenyomják a lábakat!

Lezser fazon

Az egyenes szárú, magas derekú, a csípő-has tájékán kis anyagtöbblettel rendelkező nadrágok optikailag hosszítják a lábakat, amennyiben nem takarják el teljesen a lábfejet. Ám ennek a fazonnak a répaszabású verziója már inkább ellened dolgozik, mint érted. A lezser, buggyos üleprész a lefelé szűkülő szárakkal sokat elvesz a virgácsok hosszából.

nacifaz3

Paperbag típusú derékkialakítás

A magasított derékrész nyújtja az alsótestet, illetve jótékonyan leplezi kis hasdomborulatot, de nem minden esetben. A húzott derekú paperbag nadrágok közül olyan fazonokat keress, melyek esetében a ráncolt derékpassz nem ér fel a lengőbordádig. Ha túlságosan megrövidíti a felsőtest vonalát, amorffá teszi az alakodat, és nagyobb hangsúly kerül a csípődre.

A legideálisabb, ha minél letisztultabb a nadrágfazon, kevés anyagtöbblettel. A deréktájon elhelyezett szűkítő varrások szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy érvényesüljön az alaknyújtó hatás. A kis pocak sem lesz szembetűnő, amennyiben az öv vagy megkötő beleolvad a nadrág színébe, és nem ugrik ki feltűnően az összképből.

Szivarnadrág

A test vonalát követő, bokavillantó szivarnadrágok hosszabbnak mutatják a lábakat, különösen keskeny orrú, magas sarkú cipővel kombinálva. A testszínű, nude topánok csalafintán nyújtják az alakot, de például a bokacsizmák lábrövidítő hatását azzal is ellensúlyozhatod, ha a lábbeli színe szinte egybeolvad a nadrágéval.

nacifaz4

Nem trapéz, nem is sátorfazon: valahol a kettő között

A lefelé szélesedő szárakban nem feltétlenül tűnnek el a rövid lábak, csupán a megfelelő fazonkialakításra kell ráakadni. A felül tapadós, térdtől bővülő trapézszabás csak nagyon keveseknek áll jól, viszont ugyanennek egy átmeneti, enyhébb verziója az alacsony termetűek legjobb barátja lehet. A videóban láthatod, milyen nagyszerűen mutat rövid lábakon!

A lenge sátorfazonokban az apró termetű nők szinte elvesznek, azonban nem minden bő szabású nadrág tiltólistás. Ki kell tapasztalni a szárak hosszát és szélességét, mert nagyon alkatfüggő, kinek melyik az ideális. A videó készítője a lábfejet szabadon hagyó, enyhén bővülő nadrágtípusokat kedveli, mert úgy tapasztalta, jól passzolnak a magas sarkú cipőkhöz, és nem szélesítik az alakját.

A sziluett tehát nagyon nem mindegy, egy-egy nadrágfazonból érdemes többféle verziót felpróbálni. Nem csak a rövid lábakat, hanem a testalkat egyéb adottságait is ajánlott figyelembe venni.

| Forrás: retikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA 2023. évi katalógus!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Január 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Tartalom galéria

5 szuper túra Budapest környékén kezdőknek és haladóknak

5 szuper túra Budapest környékén kezdőknek és haladóknak

More details
Pécsibaba Expó, 2023. február 12.

Pécsibaba Expó, 2023. február 12.

More details
Szépséghibás és akciós könyvek vására, 2023. február 4.

Szépséghibás és akciós könyvek vására, 2023. február 4.

More details
Kiosztották „Az Év Honlapja” díjakat

Kiosztották „Az Év Honlapja” díjakat

More details
Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

More details
Webinárium: energetikáról kisvállalatoknak - 2023. január 30

Webinárium: energetikáról kisvállalatoknak - 2023. január 30

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Könyvet írt a párok védőszentje: így menthető meg a szakadék szélén álló házasság

Könyvet írt a párok védőszentje: így menthető meg a szakadék szélén álló házasság

More details
Péntektől regisztrálhatnak energiatámogatásra a szálláshelyek és az éttermek

Péntektől regisztrálhatnak energiatámogatásra a szálláshelyek és az éttermek

More details