2024. április 24., szerda - György

Promóció

Első az egészség: ilyen ruhákat ne adjunk a gyerekekre nyáron

786

Így készítse fel gyermeke ruhatárát a nyárra

Azt gondolhatnánk, hogy a nyári nagy melegben az a legfontosabb, hogy minél kevesebb ruha legyen rajtunk. Ezeknek az anyaga azonban legalább annyira elemi tényező. A rosszul megválasztott anyagok bőrirritációt okozhatnak, hozzájárulhatnak a gombás fertőzések terjedéséhez és súlyosbíthatják az allergiákat is. A csecsemők, babák, gyerekek bőre még sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így ők még jobban ki vannak téve ennek a veszélynek. Fontos tehát, hogy ne csak a divat, hanem az egészségtudatosság is szempont legyen a nyári babaruhák kiválasztásánál.

Nyakunkon a nyár, és bár a koronavírus miatt egyelőre mindenki a négy fal közé szorult, érdemes felkészülni a korlátozások utáni hétköznapokra. A szülők és a leendő szülők számára fontos kérdés, hogy milyen ruhát adjanak a kicsikre a kánikulában.

„A csecsemők, babák, gyerekek ruhatárának kialakításánál az első szempont az egészségtudatosság. Ez nyáron hatványozottan igaz, hiszen a nagy melegben egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból készült ruhákat adunk a legkisebbekre” – vallja Koczkáné Burány Tünde babaruha tervező, a KoczkArt Hobbivarroda alapítója.

szivar

Keressük a természetességet

Mint mondja, a rosszul megválasztott anyagok bőrirritációt okozhatnak, hozzájárulhatnak a gombás fertőzések terjedéséhez, súlyosbíthatják az allergiákat, ráadásul az izzadást is fokozzák. Sok esetben ekcéma, pelenkakiütés, allergia vagy egyéb bőrirrítáció jelentkezik. Nyáron – de máskor sem igazán – ajánlottak például a szintetikus, műszálas és a teljes mértékben vegyi alapon készült ruhaanyagok.

Válasszunk helyettük természetes anyagból készült, természetes festékkel színezett ruhadarabokat: a bambuszból, pamutból, selyemből vagy lenből varrt ruhák esztétikusak és egészségesek.

„A felsoroltak közül szerintem a legpraktikusabb és az anyagában legkellemesebb viselet a pamut. Ezen belül a vékony pamut jerseyk, a duplagéz, a prémium pamutvásznak. A kicsik nagyon szeretik a szellős lent is, ezt azonban mindig vasalni kell” – mondta Koczkáné Burány Tünde babaruha tervező.

A legapróbbak ruháit megálmodó Tünde szerint a helyes méretek megválasztása is nagyon fontos. A túl szűk ruha nemcsak kényelmetlen a gyerekeknek, de jobban irritálhatja a bőrt. Ha pedig egyedileg készítettjük a ruhadarabot, nagyon jó helyzetben vagyunk, hiszen olyankor az általunk megadott méretek és információk alapján dolgozik a készítő, sokszor ő választja ki a megfelelő méretet.

Mi a 2020-as nyári baba divat?

Letisztult minták, egyszerű vonalak, fodrok” – foglalja össze röviden Koczkáné Burány Tünde. A babaruha tervező szerint az a legjobb, ha a kicsik ruhatárának színvilága letisztult és harmonikus. Ha megvan a „nagy kép”, utána az egyes vásárlásoknál már nagyon egyszerű összehangolt ruhatárat építeni. Fontos az egyediség és a találékonyság is, néha az elsőre különösnek tűnő kombinációk is tüneményesen mutatnak a babákon.

A kislányoknak idén nyárra az egyberuhák, tunikák és peplum ruhadarabok a legkeresettebbek. Úton-útfélen dicsérik a fodros ruhákat, ami nem csoda: iszonyúan aranyosak a fodros pelustakaró bugyik és a fodros kislány napozók. Hasonlóképp izgalmas viseletnek számítanak a kis sport topok, akár a legkisebbeknek is. Ezt kombinálhatjuk akár egy magasderekú pelustakaró bugyival is.

A kisfiúknak egyre gyakrabban választanak nyárra édes kantáros napozókat. Feldobhatjuk a viseletüket egyedileg applikált pólókkal, shortokkal, kapucnis trikókkal. A megszokott patentos rugdalózók legtöbbjét is megtalálhatják ma már rövid ujjal, vagy ujjatlan verzióban és rövid lábszárral.

Online is lehet egyedi

A koronavírus hozadéka, hogy egyre többen és többet rendelnek az interneten keresztül. Ez alól a szülők sem jelentenek kivételt: robbanásnak indult az internetes babaruhakereslet is. Szerencsére Magyarországon számos online áruház, márka és kézműves készítő kínálja a termékeit.

"Online felületeken rengeteg olyan anyukát találunk, akik saját kezükkel készítenek mindenféle értéket. A babaruhákat ilyen módon egyedileg rendelhetjük meg, kiválasztva a típust, az anyagot, a méretet. Igen, van egy kis várakozási idő. Nincsen mindig minden készleten, de tudjuk, hogy csak nekünk készül, hogy minőségi, és hogy kit támogatunk vele a mindennapi életében" - mondta Koczkáné Burány Tünde, a KoczkArt hobbivarroda tulajdonosa, aki két kisgyermek anyukájaként már három éve készít egyedi tervezésű babaruhákat.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

More details
Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

More details
Corvinus Állásbörze, Corvinus Career & Business Festival, 2024. április 24 - 25.

Corvinus Állásbörze, Corvinus Career & Business Festival, 2024. április 24 - 25.

More details
2024-es tábortrendek – az AI és a fenntarthatóság hódít a gyerekeknél is!

2024-es tábortrendek – az AI és a fenntarthatóság hódít a gyerekeknél is!

More details
AUTOMOTIVE HUNGARY, 2024. május 7-10.

AUTOMOTIVE HUNGARY, 2024. május 7-10.

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
ELTE Karriernap, 2024. április 25.

ELTE Karriernap, 2024. április 25.

More details
Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details