2023. szeptember 24., vasárnap - Gellért

Hírek, elemzések

TOP 50 marketing- és PR-szakember: itt vannak a rangsorok

203

Kétszer 50-es toplistán mutatta be a Marketing&Média kommunikációs szaklap a legsikeresebb magyarországi kommunikációs szakembereket. A nyolcadik alkalommal elkészült marketinges rangsor élén ismét Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója végzett. Az idén debütált PR-szakemberek top 50-es listájának első helyére a zsűri értékelése alapján Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került.

Kibővített, kétszer 50-es rangsorban mutatta be idén a Marketing&Média kommunikációs szaklap Magyarország legsikeresebb kommunikációs döntéshozóit, szakembereit. A 2023-ban nyolcadik alkalommal összeállított „TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók” listája mellett ugyanis elkészítette az 50 legsikeresebb PR- és kommunikációs szakember rangsorát is, szintén szakértői zsűri közreműködésével. Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője a PR-szakemberek 50-es toplistájának kapcsán kiemelte: a szakmában sokan hiányoltak egy olyan önálló ragsort, amely megjeleníti a PR-t, és így megfelelő súlyt ad ennek a kommunikációs szakterületnek is.

TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Szabó Béla Attila

Magyar Telekom

2.

Bánhegyi Zsófia

Szerencsejáték Zrt.

3.

Mérő Ádám

Coca-Cola

4.

Juhász Péter Tibor

Vodafone, Digi

5.

Kovács András Péter

Magyar Telekom

6.

Horváth Magyary Voljč Nóra

K&H

7.

Nagy Zoltán Péter

OTP

8.

Blaumann Debóra

Erste

9.

Pantl Péter

Mol

10.

Dolezsai Gergely

Yettel

Forrás: Marketing&Média

A legsikeresebb marketing-kommunikációs vezetők rangsorát a szakmai szervezetek elnökeiből és a piac meghatározó ügynökségeinek vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze, a Magyar Marketing Szövetséggel szakmai partnerségben.

A marketingguruk toplistájának élére zsinórban negyedik alkalommal idén is Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója került. Második helyezett Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója, a dobogó harmadik fokára pedig Mérő Ádámot, a Coca-Cola consumer & shopper connection igazgatója állhatott a zsűri döntése alapján. Negyedik helyezett Juhász Péter Tibor, a Vodafone és Digi márkamenedzsere, ötödik pedig Kovács András Péter, a Magyar Telekom szegmenskommunikációs vezetője lett. A rangsorban őket Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Blaumann Debóra, az Erste Bank marketing- és PR-vezetője követik. A top 50-es lista kilencedik helyére Pantl Péter a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került, tizedik pedig Dolezsai Gergely, a Yettel Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója lett. A teljes top 50-es listán az előző évhez képest a marketingkommunikációs szakemberek kicsivel több mint a harmada cserélődött, ami megfelel az eddigi évek átlagának.

TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakember

A Marketing & Média új rangsorában a PR és kommunikációs ügynökségek, valamint a vállalati oldal szakemberei is szerepelnek. A PR- és kommunikációs szakemberek 50-es toplistáját a médiapiac meghatározó vezetői, főszerkesztők, szakértők és szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze. Szakmai partner a Magyar PR Szövetség, a megjelenés támogatója pedig a Magyar Marketing Szövetség. A zsűrizés szempontja ennél a listánál is, hogy az adott szakember mennyire eredményes, sikeres a saját területén, mennyire számít véleményvezérnek, és hogyan változott a befolyása, elismertsége az utóbbi egy évben.

TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakemberek

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Pantl Péter

Mol

2.

Horváth Magyary  Voljč Nóra

K&H

3.

Balatoni Zsófia

Uniomedia

4.

Gáspár Bence

OTP

5.

Bánhegyi Zsófia

Szerencsejáték Zrt.

6.

Kutas István

MBH

7.

Szinai Ádám

CIB Bank

8.

Holló Márta

Magyar Telekom

9.

Beke Zsuzsa

Richter Gedeon

10.

Balaton Anita

FleishmanHillard Café

Forrás: Marketing&Média

Az idén először elkészített toplista élére Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került. A dobogó második fokára Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója állhatott fel, a harmadik helyre pedig egy ügynökségi szakembert, Balatoni Zsófiát, az Uniomedia társalapító-ügyvezetőjét választotta a zsűri. Negyedik Gáspár Bence lett, az OTP Bank kommunikációs vezetője, ötödik pedig Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója. A PR-kommunikációs szakemberek toplistájának hatodik helyére Kutas István került, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója, akit Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője követ a hetedik helyen. Nyolcadik Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, kilencedik Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője, a lista tizedik helyezettje pedig Balaton Anita, a FleishmanHillard Café ügyvezető igazgatója. Érdekesség, hogy a PR-szakembereket tartalmazó listán az ötvenes rangsor jóval több mint felét a hölgyek teszik ki, egész pontosan huszonkilencen szerepelnek.

A Marketing&Média sikeres marketinges- és PR-szakembereket tartalmazó teljes rangsora megtekinthető a kommunikációs szaklap legfrissebb, 2023. szeptemberi számában.

Marketing&Média „Top 50 Marketingvezető és Top 50 PR/kommunikációs szakember” listájáról

A Marketing&Media kommunikációs szaklap 2016 óta állítja össze a TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók rangsorát. A Magyar Marketing Szövetséggel együttműködésben minden évben a Marketing Summiton mutatják be, hogy kik Magyarország TOP marketingvezetői. A rangsor a szakmai szervezetek elnökeiből és a piac meghatározó ügynökségeinek vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján áll össze.

A Marketing&Media szaklap idén első alkalommal állította össze a TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakemberek rangsorát. A lista összeállításában szakmai partner a Magyar PR Szövetség, a megjelenés támogatója a Magyar Marketing Szövetség. A rangsor a médiapiac meghatározó vezetői, főszerkesztők, szakértők és a szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri szavazatai alapján áll össze. A rangsorban szerepelnek a PR és kommunikációs ügynökségek, és a vállalati oldal PR és kommunikációs szakemberei is.

A zsűrizés szempontja, hogy az adott szakember mennyire eredményes, sikeres a saját területén, mennyire számít véleményvezérnek, és hogyan változott a befolyása, elismertsége az utóbbi évben.

www.mmonline.hu | http://www.facebook.com/mmonline.marketingmedia

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2023. ősz

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

More details
Új tanösvény az Óbudai-szigeten

Új tanösvény az Óbudai-szigeten

More details
Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

More details
Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

More details
Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

More details
Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

More details