2023. december 1., péntek - Elza

Hírek, elemzések

Idén is keresik az ország legjobb kamionsofőrjét

384

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország egyetlen kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, az „5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű megmérettetést. 2023-ban új elődöntő-helyszínen, izgalmas feladatokkal várják azokat, akik versenybe szállnának az év legjobb tehergépjármű-vezetője címért.

Az európai szinten egyedülálló rendezvény egyik hivatalos támogatója és kizárólagos abroncsbeszállítója idén is a Hankook Tire Budapest Kft.

A Hankook idén is szponzorként támogatja az „5 tengelyen — biztos kézzel!” vezetéstechnikai versenyt, ahol hivatásos tehergépjármű-vezetők mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. Az esemény célja a szakmai és munkáltatói szempontból legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő kamionsofőr kiválasztása. A versenyre a szabályzatnak megfelelő bármely magyar állampolgárságú, hivatásos tehergépjármű-vezető jelentkezhet.

A többfordulós rendezvényen a kamionsofőrök először egy online, elméleti tesztet töltenek ki, majd gyakorlati feladatokban bizonyítanak, valamint a közúti teljesítményüket is mérik és értékelik. A zsűri ennek alapján dönti el, hogy melyik a legfelkészültebb és az utakon legnagyobb biztonsággal közlekedő sofőr.
 
„Az 5tengelyen nem csupán egy izgalmas verseny és szórakoztató kihívás, amely az utak királyainak ügyességét teszteli.” – mondta el Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs termékvonal kereskedelmi vezetője.
A megmérettetés mindig jó hangulatban telik, a döntő pedig kiváló családi program, a verseny legfőbb célja azonban az, hogy támogassa biztonságos közlekedést. A kamionsofőrök az átlagos vezető számára sokszor felfoghatatlan méretű és súlyú gépeket irányítanak nap mint nap, hosszú órákon át. Ahhoz, hogy mindezt a lehető legkörültekintőbben végezzék, komoly gyakorlatra és szakmai ismeretekre, valamint precízen működő járművekre van szükségük. A biztonságos közlekedés a Hankook számára is kiemelten fontos terület, és büszkék vagyunk rá, hogy kiváló tapadást és pontos irányíthatóságot garantáló abroncsaink megbízható támogatást kínálnak a vezetők szakmai tudása mellé.”
A nevezési időszak július 30-án zárul. Az ezt követő előselejtező során a résztvevők egy 30 GKI-vizsgakérdésből álló online tesztet töltenek ki, az elődöntőben pedig további GKI-vizsgakérdéseket válaszolnak meg, valamint három, szimulátoron végzett gyakorlatsor teljesítésével mutatják meg reakcióidejüket, ügyességüket és figyelmüket.
 
A döntőbe a 10 legjobban teljesítő sofőr kerül be, ők szeptemberben a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályán mérik össze tudásukat három, a szakmai felkészültséget felmérő feladat során.  
A verseny győztese idén 1.500.000 Ft pénzjutalomban, valamint 500.000 Ft értékű tárgyjutalomban részesül. A második helyet 300.000 Ft, a harmadikat pedig 200.000 Ft értékű tárgynyereménnyel díjazzák.
 
A versenyre az 5tengelyen.hu oldalon lehet jelentkezni. Itt a további információkon túl az online előselejtezőre felkészítő gyakorló tesztkérdések is elérhetőek.
 
A verseny nevezési határideje: 2023. július 30. 
Online előselejtező: 2023. augusztus 27. 16:00 órától
Elődöntő: 2023. szeptember 2-3.
Döntő: 2023. szeptember 23.
 
I Forrás: Üzleti Hírszerzés
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details