2024. április 29., hétfő - Péter

Hírek, elemzések

600 milliós beruházásból épült egyedülálló élménypark Debrecen mellett

808

Közel 600 millió forintos beruházás eredményeként készült el és nyílt meg egy új családi élménypark Debrecen mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, autós szimulátor, műfüves focipálya, paintball és íjászati lehetőség is várja a látogatókat.

A 30 hektáros területen létrehozott különleges és egyedülálló családi élményparkban tengernyi program közül válogathatunk. Az állami támogatás nélkül, több mint 600 millió forintos beruházással készült központ célja, hogy a szolgáltatások minél nagyobb száma vonzza, tartsa ott, illetve hívja vissza a vendégeket.

“Ez a beruházás nem csak a szálloda, hanem a környék turisztikai lehetőségeit is gazdagítja. A másfél év alatt megvalósult fejlesztés kialakításakor kifejezetten ügyeltünk arra, hogy minden korosztály, családi vagy céges csoport megtalálja a neki való kikapcsolódási lehetőséget. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, autós szimulátor, műfüves focipálya, paintball és íjászati lehetőség is várja a látogatókat” - mondta Pocsai József Attila, az Erdőspuszta Club Hotel tulajdonosa. A Debrecenhez közel, de a város zajától távol, zöld környezetben épült hotel a 2023-as szezonban nyitotta meg a különleges családi élményparkot.

Külön gokartpálya felnőtteknek és gyerekeknek

A térségben egyedülálló elektromos gokartpálya várja a száguldozni vágyókat, külön felnőtt és gyermek pálya garantálja a biztonságot. A 12 db felnőtt, 8 db junior és 10 db gyermek elektromos gokart ritkaságnak számít az országban, ez a fajta odafigyelés jellemzi a teljes erdőpusztai komplexumot. Itt a szórakozás mellett a környezetvédelem és annak eszközei is kifejezett jelentőséget kapnak.

10 db segway áll rendelkezésre, hogy egy nagyjából fél órás túrával akár Debrecenig is elkirándulhassanak a látogatók, ez egy egészen különleges módja a környezet megismerésének. Túravezetők állnak rendelkezésre, hogy a maximum 9 fős csapatok nekivághassanak ennek a túrának.

Csapatépítők egyik kedvenc programja itt a paintball, de a lövöldözés egy hagyományosabb, nagyobb koncentrációt igénylő módját, az íjászatot és az íjászharcot is kipróbálhatjuk. A hobbi- és sportlovasok a kültéri karámban vagy a 800 négyzetméteres fedett lovardában hódolhatnak szenvedélyüknek időjárástól függetlenül. A kezdőknek futószáras oktatást is biztosítanak.

Nem érdemes kihagyni a lovashintózást vagy a pusztakocsizást sem, télen pedig a lovasszán nyújt felejthetetlen élményt.

A gyerekek kedvence a 10 kocsis dodzsempálya és a több mint 20 sport- és szimulációs géppel felszerelt izgalmas játékterem, ahonnan azért az apukákat sem egyszerű kiparancsolni. A 9D-s mozi kisfilmjei közben számos effekt, hóesés, szél, vízpermet és mozgás növeli az élményt.

A víz szerelmesei a hotelhez kapcsolódó vagy az élménypark területén levő termálvízzel, illetve hűvösebb vízzel feltöltött medencékben pihenhetnek vagy sportolhatnak, a gyerekmedencében pedig élményelemek is fokozzák az élvezetet. Bel- és kültéren is megtapasztalhatjuk a szaunák jótékony hatásait, ugyanis infra- és finn szauna, valamint gőzfürdő is rendelkezésre áll.

A csónakázásra is alkalmas tavon kipróbálhatjuk a vízibiciklizést és az elektromos hajókázást is.

Ezeken kívül kültéri játszóterek, trambulin, foci- és teniszpálya, fitneszterem, szolárium, masszázs, fa kilátótorony, tanyasi állatok is hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz.

Kényelem és minőség: szállások különböző stílusban

A programok után – melyeket a nem szállóvendégek is igénybe vehetnek – jól esik a pihenés az Élménypark különböző szálláshelyein, ahol egyszerre 140-150 főt tudnak elszállásolni. A négycsillagos Erdőspuszta Club Hotel tágas, kényelmes szobáiból és lakosztályaiból csak néhány lépés a wellness és a Fenyves Vendéglő.

A rusztikus stílusú Arbo Vendégházhoz csak néhány percet kell sétálni a főépülettől, a szállás a csodaszép, szökőkutas horgásztó mellett fekszik. Tágas lakosztálya és két-, illetve négyágyas szobái közül választhatunk.

Az Attila Panzió inkább a kifinomult, letisztult stílus kedvelőknek lesz a kedvence. Magas minőség, kimagasló kényelem volt az alapelv a szálláshely létrehozásánál. A standard és superior szobák mellett a VIP lakosztály minden eleme a luxust kínálja.

A természet hangulatát idéző Zöld Ház különlegessége az üzemeltetéséhez szükséges geotermikus energia, itt 6 standard és 1 superior szoba áll a vendégek rendelkezésére.

Újdonságot jelentenek a medencék közelében levő faházak, ahol kisebb és nagyobb családok is megszállhatnak és pár lépés múlva már csobbanhatnak is. Ezek a szálláshelyek a gyerektáborok lakóit is ki tudják szolgálni.

Hazai ízvilág a tanyákról

A szálloda Fenyves Vendéglője elsődlegesen a tradicionális magyar ízekre koncentrál. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy amit lehet, azt a területen termeljenek meg. A bio körülmények között tartott állatokat a saját vágóhídjukon vágják le és dolgozzák fel. A zöldségek, gyümölcsök nagy része a saját fűszerkertjükből kerül a konyhára.

Lehetőség van bográcsos, kemencés és grillételek kóstolásra is. Ezeket a különös gonddal válogatott borokkal kísérhetjük, a legkiválóbb hazai pincészetek nedűiből időnként borvacsorákon is kortyolhatunk.

Rendkívül népszerű a Sunday brunch, a svédasztalos vasárnapi ebéd, ahol a tanyasi ételek legjavát kínálják.

Ha mégis kimozdulnánk, irány Debrecen!

Nehéz betelni az Élménypark nyújtotta programokkal, de Debrecen mindenképpen megéri a kimozdulást, ehhez az autóval nem rendelkező vendégeknek ingyenes transzfert biztosít a szálloda.

Debrecen látványosságai két helyszín köré csoportosulnak, a történelmi belvárost és a város tüdejének nevezett Nagyerdőt sem érdemes kihagyni.

A belvárosi sétánk során érinthetjük a virágkarneválnak is helyet adó Kossuth teret. Impozáns látványt nyújt Magyarország legnagyobb református temploma, a Debreceni Református Nagytemplom, és innen az ország egyik legtöbb muzeális tárggyal rendelkező intézménye, a Déri Múzeum felé haladhatunk. A MODEM modern épülete a kortárs képzőművészet egyik hazai központja. A Református Kollégium és Nagykönyvtár, a Grand Hotel Aranybika, a Debrecen legrégebbi épületeként nyilvántartott Régiposta Fogadó és a „Csonkatemplom” is beleférhet egy kiadós sétába.

A Nagyerdő árnyékot adó fái között keressük fel a stadiont, a víztornyot, az Aquaticum SPA-t, a Régi Vígadót, a Békás-tavat és az egyetemet is.

Nyáron Debrecenben is dübörögnek a fesztiválok: a Debrecziner Gourmet Fesztivál nyitotta a szezont, utána Campus, a Debreceni Bor- és Jazznapok, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok következnek, majd a világhírű Debreceni Virágkarnevál zárja a sort.

Ezeken kívül is rengeteg szabadtéri programmal készülnek a debreceniek, a Ködszínház vízpermetre vetített mozizásra csábít, de hagyományos kertmoziban is nézhetünk klasszikus filmeket. A szabadtéri színpadon az ország számos teátrumának előadásait élvezhetjük, a 2020-ban megnyílt Aquaticum pedig számos medencével és különleges attrakciókkal garantálja a felhőtlen szórakozást. A Víztorony kilátóként is funkcionál, kerthelyisége koncerteknek és egyéb szabadidős tevékenységeknek ad helyet. Az állatkert nemcsak a gyerekeket, hanem a szüleiket is lenyűgözi, ráadásul szinte hetente születnek vagy érkeznek új jövevények. Aki a virágokat szereti, Debrecen virágos parkjait is imádni fogja, a belváros szinte valamennyi közterén fellelhető szökőkutak, csobogók a hűsölést segítik a legforróbb napokon is.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details