2023. december 5., kedd - Vilma

Hírek, elemzések

rentiT: A legmagasabb hozzáadott értéket az élő rendezvények képviselik

387

Ahogy a Turizmus Kft. többi rendezvényén, a néhány nap múlva megkezdődő MICE Business Day-en is a rentiT végzi a zökkenőmentes beléptetést. A cég sokszínű tevékenységéről, a workshopok szerepéről és a jövő kihívásairól Kiss Zsolt alapítóval beszélgettünk.

A rentiT jövőre 25 éves fennállását ünnepli. Hogyan gazdagodott az évek alatt a cég tevékenysége?

A beléptetés és a különböző regisztrációs megoldások ugyan cégünk egyik alappillérét képezik, azonban minden olyan dologgal foglalkozunk, ami kifejezetten rendezvényhez kapcsolódik és informatikára épül. A legmodernebb informatikai eszközök bérbeadása mellett infrastruktúra szolgáltatásokkal, egyedi, interaktív megoldásokkal állunk az innovatív rendezvénytechnikai szolgáltatásokat kereső ügyfelek rendelkezésére.

Rendezvény vonatkozású szoftvereink között a szórakoztató és az ügyviteli rendszerek egyaránt megtalálhatók, legyen szó regisztrációról, játékokról, nyereményjátékról, AR/VR megoldásokról, kérdőívezésről, vagy akár engagement activity-ről.

Partnereink előszeretettel használják rendezvény projektek menedzsment rendszerünket, konferencia-alkalmazásunkat és az ebből kifejlesztett, így könnyen adaptálható Virtuális Kiállítás és Online Rendezvényplatformunkat is, ez utóbbinak köszönhetően az elmúlt 2 évben két jelentős díjat is sikerült elnyernünk.

Miért tartja fontosnak, hogy a MICE Business Day-en támogatóként legyenek jelen?

Ez a szakmai fórum, a szakma iránt elhivatott, hiteles szakembereket tömörít, csupa olyan résztvevőt, aki a saját szakterületén maradandót alkotott. Számomra ez adja a MBD értékét: itt garantáltan a szakmai legjobbjaival találkozhatok.

Hogyan látja a rendezvények helyzetét az év végén, és mire számít 2022-ben?

Az egyetlen állandó dolog jelenleg a változás és a bizonytalanság. Az elmúlt 2 évben bebizonyosodott, hogy a rendezvényekre szükség van, nem nélkülözhetők, hiányuk egyértelműen káros mind társadalmi, mind céges szempontból. A napjainkra jellemző kapkodás és türelmetlenség is erre vezethető vissza: Újabb lezárásoktól félve sokan úgy szervezzük az eseményeket, napjainkat, mintha nem lenne holnap – ami valahol érthető is. A határidők, a rendelkezésre álló kivitelezési idők viszont elképesztően lerövidültek, nagy nyomás alatt áll a szolgáltatói szektor, melyet súlyt a munkaerőhiány is. Ettől függetlenül bizakodók vagyunk, a korábbiakhoz hasonló, teljes zárásra a magunk részéről nem számítunk.

Mit gondol, mennyire maradnak meg az online vagy hibrid rendezvények?

Fontos deklarálni, mit nevezünk hibrid és mit online rendezvénynek. Egy-két távoli előadó bekapcsolása, vagy néhány résztvevő részére online streamen vagy a youtube-on való közvetítéstől még nem lesz egy rendezvény sem hibrid, sem online. Ilyen szolgáltatások 20 éve léteznek. Hibrid vagy online eventről csak abban az esetben beszélhetünk, ha az adott esemény közel azonos felhasználói élményt nyújt az online és az on-site résztvevőknek. Kell tehát egy platform, amin keresztül megvalósítható, hogy mind a helyszíni, mind a távoli résztvevő/előadó/kiállító online formában találkozni tudjon egymással úgy, hogy az élmény a valóságoshoz mérten a lehető legteljesebb legyen. Ez a megoldás nem olcsó és szignifikáns szervezői időt igényel. Viszonylag kevesen élnek ezzel a formátummal, sok esetben a szándékot felülírja a rövid határidő és limitált költségkeret.

A klasszikus webkonferenciák és a streamelt események egyszerűbben és olcsóbban kivitelezhetők, azonban hagyományos rendezvény kiegészítőiként véleményem szerint továbbra is találkozunk velük. A legmagasabb hozzáadott értéket szerintem továbbra is az onsite rendezvényformátum tudja adni.

Miért fontosak a szakmának a MBD-hez hasonló fórumok?

Az elmúlt két évben megkérdőjelezhető irányba fejlődött a szegmens. Míg korábban mindenkinek megvolt a maga szakterülete, ez most egy picit eklektikus formát öltött, összekuszálódtak a piaci szerepek. Aki korábban partner volt, az mára sok esetben versenytárs lett. Valahogy most a szinergiák mentén történő kooperáció háttérbe szorult, ami a rendezvények kivitelezését illetően kedvezőtlen partneri helyzetet teremt és ez negatív hatással lehet a végeredményre is. A piaci résztvevőknek továbbra is saját erősségükre lenne érdemes fókuszálniuk támaszkodva a korábbi partnerekre. Ezáltal is erősítenénk egymás krízis managementjét.

A MICE Business Day és az ehhez hasonló rendezvények segíthetnek meghúzni azokat a mezsgyéket, melyek mentén a leghatékonyabb együttműködést lehet kialakítani. Mindezt olyan formában, hogy mindenki a saját szakértelmének legjavát tudja adni, egymás szolgáltatásait kiegészítve. Ezáltal összességében mindenki által a legjobbat kihozva születhet meg az az élmény, amit vendégeinknek szánunk – hiszen róluk szól szinte minden.

Időnk, erőforrásaink, tehetségünk elpazarlásának legjobb ellenszere a közös gondolkodás és a partnerség.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Karácsonyi programok a Termesz Szerszámházban

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

More details
Advent a Magyar Nemzeti Galériában

Advent a Magyar Nemzeti Galériában

More details
Adventi hangulat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Adventi hangulat a Magyar Nemzeti Múzeumban

More details
Adventi vásár Sopronban

Adventi vásár Sopronban

More details
Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

More details
30. éves jubileumát ünnepli az AMPER – Brno, 2024. március 19-21.

30. éves jubileumát ünnepli az AMPER – Brno, 2024. március 19-21.

More details
Kopogtató és asztaldísz készítő workshop az Esküvőpalotában, 2023. december 8.

Kopogtató és asztaldísz készítő workshop az Esküvőpalotában, 2023. december 8.

More details
SlowXmas Budapesten 2023. december 24-ig

SlowXmas Budapesten 2023. december 24-ig

More details
Régiségvásár Debrecenben, 2023. december 10.

Régiségvásár Debrecenben, 2023. december 10.

More details