2020. augusztus 5., szerda - Krisztina

Hírek, elemzések

Egymillió videóindítást hozott az Origo felsőoktatási influencer kampánya

232

Hogy melyik egyetemi szakon végezve lehet 420 ezret is keresni és hol tanulnak a majd legtöbbet kereső gépészmérnökök? Mire jó a Diákhitel 2 és miért a Debreceni Egyetem a legek egyeteme?

Ezekről a kérdésekről is szólt az Origo felsőoktatási sorozata, ami a felvételi jelentkezés egész ideje alatt, folyamatosan készült, így segítve a felvételizőket és szüleiket.

A közel százezer felvételizőt – és szüleiket – releváns kérdésekkel megcélzó videósorozat az origo.hu-ra és a videa.hu, magyar videós portálra készült. Ugyan a kampány jelentős részét a 2020. januári Educatio kiállításon készült videósorozat tette ki, azonban már 2019 szeptemberétől kezdve megjelentek egyetemek által szponzorált tartalmak is.

Ezek közül többet is egyetemek megrendelésére készített el

Horváth Dávid influencer. Még a Diákhitel Központ is őt választotta szolgáltatásai népszerűsítéséhez.

hd2

Debreceni Egyetem így 116 ezer, a Dunaújvárosi Egyetem 48 ezer megtekintést gyűjtött be még az Educatio előtt, míg a Diákhitelről készült videót közel 100 ezerszer indították el..

Az Educatio kiállításon videónként három, különböző egyetemet képviselő hallgató válaszolt azokra a kérdésekre, hogy

– mit csinál a gyakorlatban az, aki az adott szakon végez?
– mennyit lehet keresni szakirányos elhelyezkedéssel?
– és végül, hogy miben tud többet nyújtani az adott egyetem másoknál?

Bár a kérdések elsőre triviálisnak tűnnek, nem minden kiállító tudott teljes körű választ adni. Márpedig a továbbtanulási expón az említett hallgatók informálják a felvételizőket, így fontos látni, mennyire is vannak képben. A szakkiállítás utáni sorozaton 519 ezer videóindítás és 447 ezer végignézés keletkezett. Az idei szakokat bemutató videók eredményeit nézve

a legtöbb megtekintést a Debreceni Egyetem gyűjtötte össze – több mint 437 ezret.

Érdekesség, hogy a korábbi sorozatban is ők jelentek meg a legtöbbször, 933 ezerszer. A megtekintések számát befolyásolta, hogy a debreceniek a legnépszerűbb 10 szak mindegyikén indítanak képzést, valamint az egyetemet képviselő hallgatók nagyon szívesen válaszoltak az influencer kérdéseire, míg mások nehezebben vagy egyáltalán nem nyilatkoztak.

A második helyre a kecskeméti Neumann János Egyetem került 231 ezer megtekintéssel. Kis lemaradással követi őket a Pécsi Tudományegyetem, ahol hat szakról is nyilatkoztak, amivel 217 ezer megtekintést generáltak az intézménynek.

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem egyaránt négy megszólalóval járult hozzá kampányunk sikerességéhez – előbbi 169 ezer, utóbbi 126 ezer potenciális felvételizőt ért el.

Két szakkal 65 ezer megtekintést tudhat magáénak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is, illetve közel 38 ezres nézettséggel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem: hallgatójuk az ápolás és betegellátás szakukról mesélt.

egyetem

A teljes kampányban tehát összesen közel 1,15 millió videóindítás történt, melyekből 705 ezerszer végig is nézték a kisfilmeket, ami igen magas, 61%-os végignézési arány.

A közösségi média felületeken megosztott cikkek 465 ezer elérést generáltak. Összesen 25 Facebook-oldalon osztották meg a felsőoktatással foglalkozó anyagokat, az elérés és a terelés több mint 50%-át az Origo Facebook-oldala adta. De a life.hu közösségi felületén is sokan megnézték.

További érdekesség, hogy több héten keresztül volt látható a Figyelő immár harmadik alkalommal megjelentetett, az Oktatási Hivatal adatait felhasználó felsőoktatási tájékoztatója, a Felsőoktatási Rangsor 2020-ról szóló videó.

A kiadványban az előző évek hagyományaihoz hasonlóan a munkaerőpiac igényeire fókuszálva igyekeztek unikális és színvonalas tartalmakat készíteni, melyek könnyen és hatékonyan informálják a felsőoktatási intézményekben továbbtanulókat. A felsőoktatásban járatos Horváth Dávid ezt a kiadványt vette a videóban szemügyre, és mutatta be annak praktikumát. Így Győr, Miskolc és Kecskemét egyetemi városait,

vagy éppen a legnépszerűbb szakok munkaerőpiaci adatait, a leggyakoribb szakmáktól kezdve a várható kereseti lehetőségekig.

A videók elkészítését szponzorálhatták egyetemek, de befolyásolta a megszólalók arányát és összetételét az is, hogy a standon volt-e olyan intézményi képviselő, aki az adott szakon érintett volt és a kamerás nyilatkozatot is vállalta.

(Forrás: baon.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Milwaukee szerszámakció!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Augusztus 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

Lovasíjászok Budapest múltjából: A szkítáktól az oszmánokig

Lovasíjászok Budapest múltjából: A szkítáktól az oszmánokig

More details
Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

More details
Hobo koncert lesz a kisvárdai zsinagógában

Hobo koncert lesz a kisvárdai zsinagógában

More details
Készíts gumicukrot pillanatok alatt

Készíts gumicukrot pillanatok alatt

More details
Nem marad el az idei Brain Bar, de más lesz, mint az eddigiek

Nem marad el az idei Brain Bar, de más lesz, mint az eddigiek

More details
Így készül Debrecen a virágkarneválra járvány idején

Így készül Debrecen a virágkarneválra járvány idején

More details
Megvannak Magyarország idei tortái

Megvannak Magyarország idei tortái

More details
Hétvégén Bográcsfesztivál lesz a Kumániában

Hétvégén Bográcsfesztivál lesz a Kumániában

More details
Szigetközi kalandozások

Szigetközi kalandozások

More details