2024. április 26., péntek - Ervin

Hírek, elemzések

C-vitaminban gazdag immunerősítő turmixok: most jól jönnek ezek a receptek

996

A mostani járványügyi helyzetben, kiemelten fontos szerepet kap az immunrendszer védelme és erősítése, hiszen, ha belül elég erősek vagyunk, könnyebben és komolyabb következmények nélkül tudjuk átvészelni ezt az időszakot.

5 immunerősítő turmix

Ebben nagy segítségünkre lehetnek a turmixok vagy smoothiek, amik koncentrált és nyers formában tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat, amik ilyen formában teljes értékűen tudják szolgálni a szervezet védelmét.

A vírusok, baktériumok a nyálkahártyán tapadnak meg első körben, így a továbbjutásuk és az egészségre gyakorolt hatásuk mértéke attól függ, mennyire képes ellenük a szervezet védekezni. Bizonyos zöldségek, gyümölcsök és fűszerek jó szolgálatot tehetnek a védekezésben, amik antimikrobális, vírusölő, gyulladáscsökkentő hatásukkal növelik a szervezet ellenálló képességét.

Az egyik legjobb immunerősítő a C-vitamin, de fontos az egyensúlyra figyelni: minden vitamint és tápanyagot pótolni kell, hogy egymást erősítsék. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány remek turmixot, amik bővelkednek C- és további fontos vitaminokban, ásványi anyagokban. Próbáld ki őket, ha teheted, naponta fogyassz belőlük. Emellett a mozgásról se feledkezz meg, hiszen csak a táplálkozásra figyelni nem elég.

1. Áfonyás

afonya

A savanykás ízvilág kedvelőinek ajánljuk a következő receptet: turmixolj össze 1 csésze fagyasztott áfonyát, 3/4 csésze friss citromlevet, 1/2 grapefruit levét, 3 csésze vizet és ízlés szerint mézet. Igazi vitaminbomba, ami pluszban A-, B6-, E- és K-vitaminnal, valamint a legfontosabb ásványi anyagokkal is feltölti a szervezetet. Nemcsak fantasztikus immunkoktél, de a zsírégetést is támogatja.

2. Kivis

kivi

Levertnek, lehangoltnak érzed magad mostanában? Próbáld ki a következő receptet, ami feltölt energiával és erősíti az immunrendszert: turmixolj össze 2 db kivit, 1 közepes banánt, 1 db narancsot, 1 csésze cukrozatlan ananászt, 1-2 cm-es gyömbért és 1-1,5 dl vizet. C-vitaminban, létfontosságú tápanyagokban és antioxidánsokban bővelkedő ital, ami amellett, hogy rendkívül egészséges a bélrendszert is tisztítja és elősegíti a zsírbontást.

3. Zabpelyhes

sarg

A következő recept nemcsak szuper egészséges, de különlegessége, hogy melegen is fogyaszthatod, ezáltal a reggeli teát, kávét is helyettesítheti. Turmixolj össze 1 almát, 2 evőkanál zabpelyhet, 1/4 teáskanál fahéjat és szerecsendiót, 1/2 teáskanál juharszirupot vagy mézet és 1 pohár ízlés szerinti tejet. Fehérjében, rostokban, A-, B- és C-vitaminban, valamint nélkülözhetetlen ásványi anyagokban bővelkedik ez az ital, amiben a fűszerek kulcsszerepet játszanak: méregtelenítenek, csökkentik a gyulladást, gomba- és vírusölő tulajdonságaikkal pedig az immunrendszert is erősítik.

4. Sárgarépás

repa

A C-vitamin kulcsszerepet játszik az immunrendszer védelmében, de mivel a szervezet nem tudja önállóan előállítani, nagyon fontos a folyamatos pótlása. A következő recept csupa olyan hozzávalóból készül, amik tartalmazzák ezt a létfontosságú vitamint. Turmixolj össze 1 narancsot, 1 sárgarépát, 1 banánt, kevés reszelt gyömbért, 1 evőkanál joghurtot és egy pohár vizet. Méregtelenítő, antibakteriális és vírusölő hatása miatt fogyaszd minél gyakrabban.

5. Céklás

ceklal

Imádom a céklát, igyekszem is minél többet enni belőle. Nemcsak salátába, de meglepő módon turmixba is jól passzol, amit a következő ínycsiklandó recept is bizonyít: turmixolj össze 1 kisebb, előzetesen megpárolt céklát, 1 marék áfonyát, 1 marék kockázott ananászt, 1 evőkanál joghurtot és ízlés szerint mézet. C-, B-, K- és E-vitamint, esszenciális aminosavakat és ásványi anyagot tartalmaz ez az ital, ami lúgosító, vérképző és májtisztító hatással is rendelkezik.

Forrás: retikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details