2024. április 19., péntek - Emma

Események

Legendás előadók a 11. Paloznaki Jazzpikniken

330

A jövő nyári, 11. Paloznaki Jazzpikniket augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja. Augusztus 4-én a Thievery Corporation, majd a Dirty Loops ad koncertet, augusztus 5-én pedig az Incognito ígér felejthetetlen zenei élményt a Balaton-felvidéken.

A 2023-as jazzpikniket a legjobbak között jegyzett női funk-rock és soul basszusgitáros, énekesnő, Nik West nyitja. West karrierje egészen fiatalon kezdődött Phoenixben, a zenei alapokat édesapjától tanulta meg ritmusgitáron. Rendkívüli tehetségével hamar a legnagyobbak mellett gitározott. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Dave Stewart (Eurythmics) vagy Prince. Dave Stewart a női Lenny Kravitzként emlegette, míg Steven Tyler, az Aerosmith frontembere így nyilatkozott róla: „Akárcsak a frizurájában, van benne valami különleges. De az biztos, hogy hatalmas energiákat mozgat meg, és fantasztikus színpadi jelenség!” Nik West emellett szólista karrierjét is építette, énekesnőként az AC/DC Back in Black albumának újraéneklése kapcsán lett ismert.

A nyitóestén egy visszatérő legenda is színpadra lép, Rick Astley.

A Never Gonna Give You Up című sláger a nyolcvanas évek életérzésének elválaszthatatlan részét képezte. Két évtizeddel azután, hogy először berobbant a zenei világba, ismét visszatért: a 2000-es években válogatásalbumokkal jelentkezett, majd az MTV Europe Music Awardson 2008-ban Minden idők legjobb előadója díjjal jutalmazták. 2016-ban UK top 1 helyezést ért el a születésnapját ünneplő 50 című albuma, amely hosszú időn keresztül vezette a brit albumeladási listákat. 2018-ban új albummal jelentkezett Beautiful Life címmel, melyen a dalokat maga írta, hangszerelte és játszotta fel. 2019-ben Best of me címmel válogatást adott ki. Ugyanebben az évben a Paloznaki Jazzpiknikem is fellépett. Rick Astley augusztus 3-án, csütörtökön visszatér a domboldalra, hogy legnagyobb slágerei mellett kifinomult soul hangzásával varázsolja el a piknikezőket.

Augusztus 4-én az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép színpadra. A washingtoni duó története több mint két évtizede indult. Zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfajai keverednek. A Thievery Corporation 1996-ben lépett fel először a washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban – a ma már világhírű klubban –, amely a DC underground zenei világ inkubátora.

Rob Garza és a szórakozóhely társtulajdonosa, Eric Hilton a dub, a bossa nova és a jazz iránti közös rajongásuk révén jöttek össze. 1997-es debütáló albumuk, a Sounds from the Thievery Hi-Fi az elektronikus zene egyfajta újradefiniálásaként született meg, és úttörő jellege hamar világszerte ismert lett. Hangzásuk spektruma az évek előrehaladtával csak nőtt és nőtt, ennek lenyomatait nyomon követhetjük terjedelmes diszkográfiájukban. Az elmúlt több mint húsz évben tíz stúdióalbumot hoztak ki. A Thievery Corporation ma is meghatározó szereplője az elektronikus zenének.

A pénteki este a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik.

palozz2

2011-ben három svéd fiatal zenész (Jonah Nilsson – ének, billentyű, Henrik Linder – basszusgitár, Aron Mallergardh – dob) robbant be a zenei világba. Az akkor még Stockholmban, a Royal College of Musicban zenei tanulmányokat folytató fiatalok váratlan sikersorozatot indítottak, videójuk hatalmas nézettségi számokat hozott világszerte a zenei piacon. A kísérletnek induló, pop-funk-jazz fusion feldolgozásokon alapú sorozatuk ma már világhírű produkciónak számít. 2014 óta saját albumokat is megjelentetnek.

Augusztus 5-én, szombaton a jazzpikniken ad koncertet az acid-jazz legfontosabb zenekara, az Incognito.

A hetvenes évek brit fúziós jazz-funk világából kinőtt együttes két kitűnő zenész, Paul „Tubbs” Williams és Jean-Paul „Bluey” Maunick stúdióprojektjének indult. A zenekart 1979-ben alapította Tubbs és Bluey, a Light of The World formációból való kiválásukkal. 1991-ben nemzetközi hírnévre tett szert Ronnie Laws Always There című dalának feldolgozása. 1992-ben jelent meg Don’t You Worry ’bout a Thing című daluk, amely szintén óriási sikert ért el. Az időről időre újjáalakuló Incognitóban fennállása alatt közel 150 muzsikus zenélt, de kulcsfigurája továbbra is Bluey, akinek köszönhetően az együttes nem veszített régi fényéből: táncos, laza, mégis vibráló, lüktető dallamok jellemzik a nagyszerű koncertprodukciót.

| Forrás: kultura.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details