2024. június 14., péntek - Vazul

Archívum

Velencei tavi Hal -, Vad -, Bor és Pálinkafesztivál, 2024. május 3-5.

2024-04-24 848

Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a Velencei-tó fesztiválján, Agárdon! Várunk az idén 16. alkalommal megrendezendő Velencei-tavi Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztiválra, melyet Agárd városközpontjában tartunk.

A színpadi programok mellett remek gasztrokiállítók standjai várják a vendégeket, és készülünk gyermekligettel, kirakodóvásárral, vidámparkkal és egyéb helyszínek programjaival is (Velencei-tavi Galéria, Gárdonyi rönkvár, Gárdonyi Géza Emlékház – és autóbuszos kul-túra a Velencei-tó körül).Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon, május 3-5-ig. Szeretettel várunk!

https://velenceitofeszt.hu/

PROGRAMOK:

2024. MÁJUS 3. PÉNTEK

Nagyszínpad

16.00-16.45 Imaginar Band
A zenekar 2022 októberében alakult főleg tó környéki amatőr zenész tagokból. Korábban mindenki játszott már többféle csapatban, de úgy tűnik, hogy a jelenlegi felállással találták meg azt a zenei irányzatot, amit mindannyian szeretnek és mindig is szeretettek volna játszani.
Tisztelegnek a 70-es, 80-as és esetenként a 90-es évek NAGY előadói előtt. Az a céljuk, hogy ezeket a zenéket, amiket ők magunkénak éreznek, a közönség is megszeresse és örömmel hallgassa. Folyamatosan bővülő repertoárjukat eszerint alakítják a jövőben is. Jelenlegi műsoruk gerincét Pink Floyd, Dire Straits, Eric Clapton, Jimi Hendrix és más híres előadók dalai alkotják.

17.00-17.45 The Jex koncert
A fiatal JEX zenekar első akusztikus koncertjét a 123-as Rockklubban tartotta 2024-ben, majd a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben léptek fel. A városunkban élő gimnazista Andrásfalvy Adél formációja saját szerzeményeket, valamint feldolgozás dalokat adnak elő, vérfrissített változatban

18.00 RockPort Band koncert

20.00 Gájer Bálint nagyzenekari koncertje
Gájer Bálint, a TV2 The Voice tehetségkutatójának "ezüstérmese" különleges sármos énekhangjával a legjobb mai magyar swing'n'pop énekes, a swing hercege.
Az elhangzó dalok egytől egyig ismertek a nagyközönség előtt, így a kellemes hangulat garantált, a táncolni vágyókat pedig a swing, a latin és a rock’n’rol pezsdítő ritmusai varázsolják el.

22.00 Best of the Beatles. The Bits Beatles Emlékzenekar koncert
Ki ne ismerné a Beatlest? A The Bits 2013-as megalakulása óta világ szinten jegyzett zenekar lett, amely klasszikus, 4 tagú felállásban állítja színpadra a Beatles legjobb dalait és olyan dalritkaságokat is, amiket a Beatles soha nem játszott élőben.
2022-ben a világ legjobb Beatles emlékzenekarival együtt, közös videóban köszöntötték Paul McCartney-t 80. születésnapja alkalmából, így bekerülhettek a világ 8 legjobb Beatles emlékzenekara közé. Országos adásban, a Petőfi Akusztik színpadán játszhatták el Beatles Unplugged műsorukat.
Immár háromszor jártak Liverpoolban a világ legnagyobb Beatles fesztiválján az International Beatle Week-en, ahol legutóbb az angol szervezők "kategóriája legjobb előadója" címmel tüntettek ki a zenekart. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney legendás, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) megtisztelő Höfner Artist kitüntetését és szakmai támogatását egyedüliként élvezhetik a Közép-Európai régióban

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján

Velencei-tavi Galéria

17.00 Csűr-képek, Élet-képek. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállításának megnyitó ünnepsége.
A Kolozsvár melletti Zsobokon élő és alkotó Horváth Levente szoros kapcsolatban áll a természettel és az épített örökséggel. Kísérletező típus, aki egy-egy sorozattal éveken keresztül próbálkozik. Legutóbbi szériájának, a Skanzen Galériában most kiállított munkáinak a csűr a témája. Festményei egy fotódokumentációra építkeznek: a művész absztrakt csűrképeit gazdák kezébe adta, akik ezzel álltak „modellt” saját csűrjeikben. Az így született festményeken a figura, az ember és a szellem belekerül a térbe. Így lesz csűr a csűrben: átváltozás és összekötő létra múlt, jelen, illetve jövő között.

2024. MÁJUS 4. SZOMBAT

Nagyszínpad

10:00 Ágacska. Aranyszamár Bábszínház előadása
A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek.
Csukás István meséjét bábszínpadra alkalmazza: Szántó Viktória. Zeneszerző: Bakos Árpád. Tervező: Bodnár Enikő. Rendező: Érsek-Csanádi Gyöngyi. Szereplők: Baranyai Anita, Tóth Mátyás

11:00 MissCsipop dance junior – Csípő Petra és tanítványai

11.30 MissCsipop dance senior - Csípő Petra és tanítványai

12.00 Iglice népdalkör, Dinnyés

12.15 Bodorka néptánccsoport, Agárd

12:30 Pipacsos táncműhely, Velence

13.00 Húzzad Csak Kivilágos Virradatig – Buch Tibor (ének), Horváth Emi (hegedű) és Horváth Péter(zongora) operettműsora
Buch Tibor színész, énekes a Színház-és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, Szinetár Miklós osztályában 1997-ben végzett. Játszott többek között az Operettszínházban, a József Attila Színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, de televíziós sorozatokból (Magánnyomozók, Jóban Rosszban) is ismerhetjük őt. A fehérvári évek alatt a közönség kedvence lett, több nagy sikerű darabban játszott a színházban. Az agárdi fesztivál visszatérő vendége, hiszen a közönség mindig kéri, várja a fellépését társaival Horváth Elemér Emivel és Horváth Péterrel.

14.30 70 éves a rock and roll! A Boka Boogie Band koncertje
Fergeteges hangulat, hamisítatlan élőzenés rock and roll show műsor, a zene és a tánc csodálatos találkozása!

16.00 Most élsz – legendás slágerek Kuna Vali és testvérei előadásában
A 9 fős ÉLŐ koncerten a rádiók legkedveltebb slágerei lesznek hallhatóak! A koncert egyik énekesnője: Emma (Kuna Kata) a MintaApákból. A Kuna testvérek a koncerten visszarepítik a hallgatóságot az elmúlt évtizedek meghatározó világslágerein keresztül a popzene legendás korszakába, olyan előadókon keresztül, mint például Máté Péter, Tina Turner, Piramis, Kovács Kati, Gloria Estefan… A zenészek (a 4 alapítótag – Kuna testvérek) 30 éve játszanak együtt. Az elmúlt 10 évben közel 1000 koncertjük volt országszerte és Európában. Fonogram jelölés 2005 – Év felfedezettje. Prima-díj 2005.DAL 2018 döntős - küzdelem az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutásért

17:30 Országos Borrendtalálkozó – avatás (vonulás a postától)

18:00 Soul & Funky. Horváth Márk group feat Singh Viki

20.00 Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival
A Zenevonat Szuperkoncert sok éve járja az országot az LGT legnagyobb slágereivel. Az Abrakazabra zenekar által létrehozott produkcióban az LGT 3 legendája,Somló Tamás,Karácsony János és Solti János játszott főszerepet.
A koncert a zenekar klasszikussá vált dalait - Ő még csak 14, Nem adom fel, Zenevonat, Álomarcú lány, A dal a miénk, Miénk ez a cirkusz, Mindenki - immár két eredeti LGT-tag, Karácsony János és Solti János közreműködésével dolgozza fel.
A koncerteken a legendás LGT tagjai mellett két másik, a hazai élvonalhoz tartozó zenész kap helyet: Szirota Jennifer és Heincz Gábor Biga. Szirota Jennifer az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat tolmácsolja, többek között a Játssz még, a Hello vagy a Szólj rám, ha hangosan énekelek című számokat. Heincz Gábor Bigának gyerekkora óta kedvence az ikonikus zenekar, egy televíziós műsor kedvéért pedig egyszer áthangszerelt néhány LGT-dalt. Az LGT zenészeinek annyira megtetszett az ő verziója, hogy azóta is ebben a hangszerelésben szólalnak meg a dalok a Zenevonat Szuperkoncerteken.
A zenekari kíséretet az Abrakazabra Zenekar látja el, akik Magyarország legnagyobb pop- és rocksztárjaival és számos ma népszerű előadóval dolgoznak együtt folyamatosan.

22:30 Utcabál éjfélig a Discover Band-del
A DISCOVER Band 2016 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy a hetvenes évek diszkó slágereivel megidézzék ezt a zeneileg rendkívül sokszínű időszakot. Törekednek erre kinézetben és hangzásban egyaránt.
Műsorukban szerepelnek a legismertebb ABBA, Boney M, Eruption, Ottawan, Gloria Gaynor és Donna Summer dalok.

Fesztiválközpont, Szarvas szobornál

10.00-18.00 Családi játékliget a Berebe Játéktérrel és az Aranyszamár bábszínház Szamárlétra projektjével:
Berebe Játéktér: ZokniFagyizó, horgászós raklaptutaj, pelenkázós babáknak szóló játszósátor, Retextiles- táblásjátékok várnak a ligetben minden kicsi és nagy fesztiválozót fotóponttal, babzsákpihenővel, babás pelenkázóval.
Szamárlétra Projekt- szabadtéri vásári kunszt - mozgalmas szabadtéri játék, mutatványossal, hinta szamarakkal sok-sok nevetéssel. Ezen a placcon még sok minden megtörténhet, nézzünk arra többször!

10.00-18.00 Népművészeti forgatag az M-ART-tal!
Ezeken a napokon a népművészet különféle ágaiba nyerhetnek bepillantást a látogatók, s a különféle programokon keresztül többféle módon irányítjuk a figyelmet erre a területre.

Mesterségkóstoló – Több népművészeti egyesület részvételével a workshopok során az érdeklődők magunk is kipróbálhatják ügyességüket, alkothatnak szakavatott mesterek, segítők irányításával.

Tárgysimogató – régi korok edényeinek, eszközeinek kézbe vehető tárlata (M-ART)
Ezen a különleges tárlaton kézbe lehetett venni pl. szőtteseket, kannákat, tálakat, különféle konyhai eszközöket, melyeket ma már csak múzeumokban, tájházakban láthatunk. Szeretnénk interaktív módon megismertetni a fiatalabb generációt ezekkel a tárgyi emlékekkel.

Hangszersimogó és bemutató (Varró János)
Az előadó minden hangszert az ismertetése után meg is szólaltat.. A bemutató során kézbe lehet venni, kipróbálni a különféle népi hangszereket. Itt is fő cél volt, hogy aktív részvétellel ismerjék meg a különféle hangszereket, s a látogatók kedvet kapjanak a zenetanuláshoz.

MintaKINCStár játéksziget (Sevella Zsuzsanna és a M-ART)
Ezen a programon különféle fejlesztő játékokon keresztülismerhetik meg magyar motívumkincset a résztvevők. Találkozhatnak többek közt hímzés, fafaragás, mézeskalács ütőfa mintákkal. Játszhatnak különféle nehézségű memória játékokkal, beillesztős – elrejtős feladatokkal, megoldhattak különféle rajtvényeket, kirakózhattak.

„Ruhapróba” – (Szilvási-Grund Helga, Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület)
A „Ruhapróba” során a résztvevő családok belebújhatnak különféle viseletekbe, s így visszacsöppenhettek a múltba. Cél bemutatni a különféle tájegységek különböző ruhadarabjait, a rájuk jellemző díszítési módokkal együtt.

Örömzene – Barátok Zenekar és Varró János

10.00 Autóbusz Nagy-Kul-Túra a Velencei-tó körül
Helyszínek: Gárdonyi Géza Emlékház, Vörösmarty Emlékház, Halász kastély, Katonai Emlékpark Pákozd, Nemzeti Emlékhely, Dinnyési Várpark és skanzen, Fesztiválközpont
A Posta mögötti parkolóból indul. Autóbuszos kirándulás keretében a Velencei-tó környéke legjelentősebb látnivalóinak megtekintése. Felszállójegyek az információs pultban kaphatók a busz férőhelyeinek megfelelő számban. Ára: 1500 Ft/fő áron (tartalmazza az utazást, idegenvezetést, belépést a meglátogatott helyekre). Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
10.00-12.00 Helytörténeti séta a fesztiválközpontból a Gárdonyi Géza sétányon az Agárdi Pálinkafőzdéig: (tervezet)
Agárd nyaralói, az Agárdi Fürdőegylet tevékenysége , a Nádasdy obeliszk – Agárd és a Nádasdyak , Agárd zöldfelületi értékei: platánok, hársak, fasorok egykor és ma

Agárdi Pálinkafőzde (Agárd, Sreiner tanya) (tervezet)

  •  8.00-13.00 Agárdi Almárium Bisztró termelői piac és kulturpark
  •  10.00-13.00 A zeneteraszon jazzy dallamok
  •  10.00-11.00 Bábszínházi előadás és mesepont

Exkluzív gasztrokínálat, főzdelátogatás és kóstolók

Velencei-tavi Galéria

10.00-18.00 Csűr-képek. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállítása.
A Kolozsvár melletti Zsobokon élő és alkotó Horváth Levente szoros kapcsolatban áll a természettel és az épített örökséggel. Kísérletező típus, aki egy-egy sorozattal éveken keresztül próbálkozik. Legutóbbi szériájának, a Skanzen Galériában most kiállított munkáinak a csűr a témája. Festményei egy fotódokumentációra építkeznek: a művész absztrakt csűrképeit gazdák kezébe adta, akik ezzel álltak „modellt” saját csűrjeikben. Az így született festményeken a figura, az ember és a szellem belekerül a térbe. Így lesz csűr a csűrben: átváltozás és összekötő létra múlt, jelen, illetve jövő között.
Európa számos pontján láthatók köztéri szobrai, mégis azt választotta, hogy egy eldugott székely faluban éljen. „Az ember meg kell határozza a saját helyét, amely jó esetben közel esik a forráshoz, amelyből táplálkozik, és amely ősei által a génjeibe is beépült, öröklődött. Nekünk itt Székelyföldön pedig elrendelt dolgunk van” – vallja Éltes Barna háromszéki képzőművész

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján

2024. MÁJUS 5. VASÁRNAP

Nagyszínpad

10:00 Az Iszkiri zenekar gyermekkoncertje
Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak.
Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban.
2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik.
Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar, amelynek repertoárját könnyedén válogatták össze, hiszen külön-külön számtalanszor játszottak már gyermekközönség előtt.
A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Eddig négy lemezük jelent meg, jelenleg ötödik lemezük anyagát készítik.
Emellett rengeteget koncerteznek is, Magyarországon és a határokon túl egyaránt.

11:00 Krav maga – önvédelmi sport mindenkinek – bemutató

11.20 A Laguna Táncklub bemutatója

12:00 "Guitar Singers" Ignácz Attila & Szabó Bill Béla

13:00 Benson Madame zenekar
A zenekar felállása leginkább az úgynevezett bluegrass zenei irányzatot képviseli, de stílusa a blues és country zenén túl mutat

14:30 Jazzy délután ( Horváth Márk -gitár, Iván Szandra -ének, zongora, Koós Hutás Áron -trombita)

16:00 Húristen – gitárpárbaj
Négy felsőpolcos gitáros, no meg a dobmegabasszus. Mohai Tamás (Boom-Boom), Nagy Ádám (Roy és Ádám), Pulius Tibor (Supernem), Lukács Péter - Peta (Bikini), Kiss G. László bass, Csányi Zoltán dob. És a rock hullámai cunamivá nőnek.

17.00 Band of Streets
A zenekar 2011 óta létezik, és az a célja, hogy bemutassa és megszerettesse az emberekkel az amerikai stílusú rezes utcazenélést. Tagok: Nagy Bagi Péter, Szőnyi Gábor – trombita, Solymosi Péter – trombita, Fűzy Máté – mellophone, Barkóczi László – harsona, Dömösi Tamás - alt szaxofon, Tari Gergely - tenor szaxofon, Matics Zoltán – tuba, Rózsafi Gergely – pergődob, Dömény Balázs - dob

18:00-19.30 Charlie nagykoncert
Horváth Charlie énekes, könnyűzenész, trombitás. A rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetes hangú előadóművésze. Nagyzenekari koncertjével zárjuk az idei Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált.

Fesztiválközpont, Szarvas szobornál

10.00-18.00 Családi játékliget a Berebe Játéktérrel és az Aranyszamár bábszínház Pom Pom Tematikus Játékterével:
Berebe Játéktér: ZokniFagyizó, horgászós raklaptutaj, pelenkázós babáknak szóló játszósátor, Retextiles- táblásjátékok várnak a ligetben minden kicsi és nagy fesztiválozót fotóponttal, babzsákpihenővel, babás pelenkázóval.
Pom-Pom Játéktér A játéktérben Pom Pom meséiből ismert bábfigurák kelnek életre, s a játékokon keresztül mesélik el történeteiket Játékmester vezetésével ( a programban ügyességi, kreatív, koncentrációs játékok találhatók). 3 éves kortól. Ezen a placcon még sok minden megtörténhet, nézzünk arra többször!

Velencei-tavi Galéria

10.00-18.00 Csűr-képek. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállítása.
A Kolozsvár melletti Zsobokon élő és alkotó Horváth Levente szoros kapcsolatban áll a természettel és az épített örökséggel. Kísérletező típus, aki egy-egy sorozattal éveken keresztül próbálkozik. Legutóbbi szériájának, a Skanzen Galériában most kiállított munkáinak a csűr a témája. Festményei egy fotódokumentációra építkeznek: a művész absztrakt csűrképeit gazdák kezébe adta, akik ezzel álltak „modellt” saját csűrjeikben. Az így született festményeken a figura, az ember és a szellem belekerül a térbe. Így lesz csűr a csűrben: átváltozás és összekötő létra múlt, jelen, illetve jövő között.

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján

Dékány András emléktúra és irodalmi odúkereső játék Dr. Csiák Gyula íróval, Dékány-kutatóval
9.30 perctől gyülekező.
10.00 Indulás az agárdi Admiral Étterem parkolójából (kerékpárral vagy gyalogosan). Útvonal: Dékány sétány – Agárdi Parkerdő – Madárdal tanösvény – Chernel István Madárvárta – Dinnyés, Dinnyési Fertő bejárat, Rózsa u. gólyafészek. A táv körülbelül négy kilométer, nagyobb gyermekek számára is könnyen teljesíthető.
A vezetett túrán megismerkedünk Dékány Andrással, tevékenységével, ifjúsági regényei helyszíneivel, főszereplőivel, madarakkal, fákkal, a természeti környezettel. Az író már a harmincas években második otthonául választotta Agárdot, nyaralót épített. Tevékeny részt vállalt a tó életében, a Madárvárta felépítésében, a vitorlás élet felvirágoztatásában.
Gps-koordináták alapján megkeressük azokat a madárodúkat, melyeken szerzők neveit és a művek címeit láthatjuk, a menetlevélen ezeket rögzítjük. Útitársunk lesz Fenyvesi László a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, környezeti nevelő, akivel, ha az odúkban találunk kismadarakat, gyűrűzni is fogunk.
A túra végén, a Rózsa utcában a sikeresen megtalált odúkat számba vesszük, mindenki oklevelet kap és 12 fő könyvjutalomban részesül.

Kiemelt gasztro-kiállítók:
Agárdi Pálinkafőzde, Agárdi Almárium, Csóbor Pincészet, Nagy Gábor Családi Pincészet, Köllő pincészet , Csalló Pálinka, Csordás Nagy Pince, Deák Bárdos Pince, Főzdebusz, Kürtőslegenda, Grillkirály Kft.

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Amerikai Autós Találkozó, 2024. június 14-16.

Amerikai Autós Találkozó, 2024. június 14-16.

More details
Mozgás Éjszakája a Városligetben & Hősök terén, 2024. június 14.

Mozgás Éjszakája a Városligetben & Hősök terén, 2024. június 14.

More details
Foci EB: 14 szuper hely Budapesten, ahol meccset nézhetünk

Foci EB: 14 szuper hely Budapesten, ahol meccset nézhetünk

More details
Gyerekszínház a Ligetben

Gyerekszínház a Ligetben

More details
BFZ zenei vásár és családi nap, 2024. június 15.

BFZ zenei vásár és családi nap, 2024. június 15.

More details
Esti séták az Állatkertben

Esti séták az Állatkertben

More details
Ilyen még nem volt itthon

Ilyen még nem volt itthon

More details
Prémium minőségű magyar egészségügyi munkaruha, személyre szabottan!

Prémium minőségű magyar egészségügyi munkaruha, személyre szabottan!

More details