2024. május 19., vasárnap - Ivó, Milán

Archívum

A legnépszerűbb európai karácsonyi vásárok dátumai 2023-ban

2023-12-19 3165

A Startlap Utazás már most kiváncsi volt, és összegyűjtötte, mikor kezdődnek és meddig tartanak Európa legszebb karácsonyi vásárai idén. Némelyikük modern és populáris, de vannak igazán meghitt, családias adventi rendezvények is.

 
Prága

A cseh főváros varázslatos karácsonyi úti céllá változik decemberben. Prágában több karácsonyi vásár is van, a legnagyobbat és legrégebbit az Óváros téri piacnál lehet megtalálni.A placcot karácsonyi fények és díszek ezrei világítják be, az ünnepi időszakban rendszeresek az előadások, de egy kilátóhíd is van azok számára, akik az esemény pompás panorámáját is szeretnék kiélvezni.

Időpont: 2023. december 2. és 2024. január 6. között.

Bécs

Bécs, Európa zenei és kulturális epicentruma, vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb karácsonyi úti cél. A több mint 10 bécsi karácsonyi vásár közül messze a Rathausplatzon található Christkindlmarkt a legnagyobb.A rendezvény a városháza előtt található, minden sarkán bódé, fényár, dekoráció és karácsonyi finomságok egész sora várja a látogatókat.

Időpont: 2023. november 10-től 2023. december 26-ig.

Salzburg

A salzburgi Christkindlmarket Európa egyik legrégebbi adventi vására. A karácsonyi rendezvény a Dom- és Residenzplatz téren található, a története pedig egészen az 1490-es évekig nyúlik vissza. A vásár egyedi hangulatához hozzájárul az is, hogy történelmi épületek veszik körbe, így itt forralt borozni is épp olyan, mintha visszamentél volna az időben.

Időpont: 2023. november 23. és 2024. január 1. között.

Zágráb

A hazai utazók között talán kevésbé populáris, de a nem túl távoli Zágrábban is gyönyörű karácsonyi hangulat vár az utazókra. A horvátországi főváros adventi vásárai olyan különlegesek, hogy három egymást követő évben is Európa legszebbjének választották.

Bár Zágráb nem tartozik a legnagyobb európai fővárosok közé, karácsony előtt több pontját is érdemes felfedezni, hiszen például a helyi főtéren (Jelačić bán tér) és a közelében lévő Zrinjevac park is bámulatos karácsonyi vásárrá alakul az időszakban. A horvát finomságok, remek puncsok és forralt borok mellett gyakran koncertekkel is kedveskednek is a látogatóknak.

Időpont: 2023. december 2. és 2024. január 7. között.

Amszterdam

Az amszterdami karácsonyi vásár kisebb, mint sok más európai karácsonyi bazár, de nem kevésbé különleges. Jellegzetessége, hogy piaci bódék sorakoznak az utcán a Museumplein mentén, és mindegyik színes díszekkel van kivilágítva. Érdekesség továbbá, hogy a helyi múzeumok is nyitva tartanak a karácsonyi időszakban, így akár némi kultúrát is vihetsz a karácsonyi kiruccanásba.

Wroclaw

Wroclaw ad otthont egész Lengyelország egyik legnagyobb karácsonyi vásárának, ahol rengeteg karácsonyi standnál árulnak saját készítésű játékokat és finomságokat. A wroclawi karácsonyi vásár több kisebb rendezvényből áll: a Ryned Marquet tér és Solny teret érdemes felkeresni itt.

Időpont: 2023. november 24. és január 7. között.

Párizs

A párizsi karácsonyi vásárok közül messze a Paris de la Défense a legnagyobb. Az egész területen több mint 350 faházzal, fényekkel és csillogó díszekkel borított sátrakkal, valamint az ünnepi ételek és italok véget nem érő áradatával várják az utazókat.

Más európai karácsonyi eseményekkel összehasonlítva a La Défense sokkal modernebb a lézerfények és a helyi ultramodern épületek miatt.

Időpont: 2023. november 16. és december 27. között.

Berlin

A berlini karácsonyi vásárok közül a WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt a legnépszerűbb. A Bebelplatzon számtalan fehér sátor sorakozik, amelyek mindegyike fényekkel és gyönyörű dekorációval van díszítve. Minden piaci bódénál egyedi karácsonyi finomságokat árulnak.

A napi rendezvények és előadások óramű pontossággal zajlanak, a rendezvényt pedig egy hatalmas tűzijátékkal zárják.

Időpont: 2023. november 27-től december 31-ig.

Drezda

Németország legrégebbi karácsonyi vásárának, a Dresdner Striezelmarktnak Drezda ad otthont. A városban összesen hét nagy adventi vásár is van, így szinte az egész területe egy nagy ünnepi eseménnyé válik.

A helyi utcákat faházikók lepik el, amelyekhez a világ minden tájáról érkeznek árusok, hogy elhozzák a saját karácsony ízeiket a látogatóknak. A csodás fénykavalkád mellett rengeteg karácsonyi körhinta várja a gyerekeket is Drezdában az időszak alatt.

Időpont: 2023. november 29-től december 24-ig.

München

A bajor főváros lehetőséget kínál a hagyományos német karácsonyi szokások élvezetére, a Marienplatz és a Residenzplatz pedig vidám összejövetelek és kihagyhatatlan helyek központjaivá válnak.

Időpont: 2023. november 27-től 2023. december 24-ig.

Brüsszel

Brüsszel történelmi szívében található a karácsonyi örömök helyszíne. Bódék, ameddig a szem ellát, házi készítésű finomságok, valamint fények és díszek, bármerre is fordulsz. A brüsszeli téli csodák (Plaisirs d’hiver) egész Belgium legnagyobb karácsonyi vására.

Időpont: 2023. november 24-től december 31-ig.

Craiova

Az ünnepi időszakban a romániai Craiova egész városa téli csodavilággá változik. Szinte minden épületről fények lógnak le, az utcákon bódék sorakoznak, az árusok karácsonyi finomságok széles választékát kínálják, ráadásképp pedig énekesek járják az utcákat, hogy terjesszék a karácsonyi örömöt.

Időpont: 2023. november 11-től 2024. január 8-ig.

London

A londoni karácsonyi vásár, amely a Hyde Parktól a Southbank Centre-ig húzódik, idén is látványos fényinstallációkat, ajándékboltokat és lenyűgöző jégpályát kínál, amely szó szerint hemzseg a látogatóktól.

Időpont: 2023. november 17. és 2024. január 1 között.

Tallinn

Tallinnban nagy múltra tekintenek vissza a karácsony megünneplése. A Városháza tér volt az első hely, ahol karácsonyfát állítottak még 1441-ben.

Napjainkban a fát a Tallinna Jőuluturg központi pontjaként használják, mivel minden piaci területről látható. Tallinn legnagyobb karácsonyi vására lényegesen kisebb, mint sok más európai karácsonyi vásár, így tökéletes helyszín azok számára, akik némi meghittségre vágynak.

Időpont: 2023. december 1-től 2024. január 7-ig.

Budapest

A budapesti karácsonyi vásárok is gyakran szerepelnek a legszebb európai adventi események listáján. A Vörösmarty téri, vagy a Szent István téri  vásár fényjátékai, koncertjei, kézműves termékei, gasztronómiai ínyencségei és ünnepi hangulata legalább annyira káprázatos, mint egy bécsi vagy prágai karácsonyi vásár.

Várhatóan 2023. december első hetétől december 24-ig tart a vásár.

| Forrás: Startlap Utazás

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

More details
Pünkösdi hosszú hétvégi és gyereknapi programok a Balatonnál 2024-ben

Pünkösdi hosszú hétvégi és gyereknapi programok a Balatonnál 2024-ben

More details
Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

More details
Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

More details
Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

More details
Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

More details
Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

More details
Oldtimer Weekend, 2024. május 18

Oldtimer Weekend, 2024. május 18

More details