2023. november 29., szerda - Taksony

Archívum

Találd meg az ideális tábort gyermekednek!

2023-04-04 424

Közeleg a szünidő, itt az ideje elkezdeni a tábor keresést gyermekünknek! De vajon hol fejlődhetne igazán kreatív és élményteli módon?  Ahogy elkezdődik a tavasz, már sok szülőnek kattogni kezd az agya azon, hogy mit is csinál majd a gyerekkel a nyári szünetben? Nyilván nem szeretnénk, hogy az internet bugyraiban elmerülve több órán keresztül ki se dugja az orrát a szobából. Sokkal jobb lenne, ha értelmes, örömteli elfoglaltság közben még tanulna is. Ez a három jellemző viszont ritkán jön össze, hiszen nehéz rávenni a gyereket arra, hogy nyáron kreatívan, hasznosan töltse az idejét. A szülő pedig nehezen talál olyan tábor megoldást, amely teljesítené a gyerek kívánságait is.

Magyarországon komoly hagyománya van a táborozásnak. Nem csoda, hiszen nagyon fontos szerepe van a gyerekek szociális érzékének fejlesztésében, és ezáltal növekszik az önbizalmuk és alkalmazkodóképességük is – ezt támasztja alá számos kutatás. Ha viszont ezen képességek fejlődése mellett a jövőtálló ismeretek megszerzése is fontos kritérium nekünk szülőként, akkor érdemes a digitális tudásukat is fejlesztő táborokat is megnéznünk.

Sok szülő gondolja úgy, hogy a gyerekeknek nyáron pihenni kell, és nem feltétlenül új ismereteket szerezni a fárasztó iskolaév után. Érdemes azonban ezt újra átgondolni, és a szünidei táborokat is felhasználni gyerekünk tudásának játékos fejlesztéséhez. Számos kutatás igazolja sajnos, hogy a sok kütyüzés ellenére a gyerekek nagy lemaradásban vannak a digitális ismeretek terén és ezek a készségek elengedhetetlenek lesznek számukra a sikeres jövőjükhöz. A gyerekeket egyébként is ezek az izgalmas digitális témák érdeklik, miért ne szerezhetnének ezen a területen komoly előnyt a nyáron?

Már hazánkba is begyűrűzni látszik az a nemzetközi trend, amelynek keretében a szülők egyre inkább a kreativitást fejlesztő, digitális időtöltést keresik gyereküknek a szünidőre. Az elmúlt években ezért növekedett a digitális tudást kínáló táborszervezők száma is a hazai piacon. A végeredmény szempontjából azonban nagyon nem mindegy, hogy melyik táboroztatóhoz íratjuk be gyermekünket. Sok olyan cég van, amely évente csak párszor szervez táborokat, nekik sokkal kisebb a tapasztalatuk a gyerekekkel és kevésbé felkészültek a velük kapcsolatos, hirtelen felmerülő problémák megoldására is. Vannak olyanok is, akik műkedvelő amatőrként hobbiból tartanak digitális témakörökben gyerektáborokat. Az ilyen szervezők általában az ingyenesen elérhető tananyagokat tanítják, nincs mögöttük komoly pedagógiai tapasztalat és jól bevált tudás átadási módszertan sem. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy gyermekünk tapasztalt gyerektábor szervezőnél igazi digitális tudást tud elsajátítani, szakértők által folyamatosan fejlesztett játékos pedagógiai módszertannal, akkor érdemes a témakörben a legnagyobb és legtapasztaltabb szolgáltatóhoz fordulnunk.

A Logiscool már 9 éve Magyarország legnagyobb táboroztatójaként, olyan menő digitális ismereteket adó táborokat tart 6-18 éveseknek 30+ helyszínen és online, amelyeket sok ezer gyermek szeret. A visszamérések szerint 98%-os mind a szülők, mind a gyermekek elégedettsége és sok a visszajáró család is. A passzívan képernyők előtt töltött időt a Logiscool élményalapú módszerével aktív, kreatív, hasznos digitális tudást adó időtöltéssé alakíthatjuk gyerekünk számára egy nagyon jó közösségben, színvonalas szabadidős programokkal.

A Logiscool oldalán (https://www.logiscool.com/hu/programs/camps) több, mint 30 féle izgalmas téma közül választhatnak szülők és gyerekek a Minecraft, Roblox, robotika, programozás és a kreatív digitális alkotás (fotó, video, webszerkesztés, digitális grafika, játékfejlesztés) világából. Idén pedig 3 újdonsággal is jelentkeznek: Kreatív felfedezőtábor 9-11 éveseknek, Gaming felfedezőtábor 9-11 éveseknek és Junior felfedezőtábor 7-9 éveseknek. Ezekben a különleges táborokban nincs két egyforma nap. Bár van napirend, de minden nap más témával foglalkoznak a gyerekek, nem csak egy területet ismerhetnek és szerethetnek meg.

A Logiscool táborok igazi kalandot és az ideális megoldást jelentik a gyerekek számára a szünidő örömteli és hasznos eltöltésére. Az újonnan szerzett menő tudás pedig maradandó élményt és magabiztosságot ad a gyerekeknek a jövőben.

További információ és jelentkezés: https://www.logiscool.com/hu/programs/camps


A Logiscool Élményalapú Programozó Iskolahálózatról
A Logiscoolt kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel elérhetővé tegyék a diákok számára. Speciális tananyaggal, saját fejlesztésű oktatási platformmal, a MyLogiscool szórakoztatóan tanító közösségi oldal segítségével, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a gyerekeket és fejlesztik digitális készségeiket. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Ma már világszerte 5 földrészen vannak iskoláik, ahol a magyar módszert használják. Az egymásra épülő, kezdő és haladó programozó kurzusokat, digitális és programozó nyári táborokat és kreatív workshopokat a 6-18 éves korosztálynak ajánlják.


I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« November 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details
Ikarus Mikulásjárat 2023

Ikarus Mikulásjárat 2023

More details