2023. december 5., kedd - Vilma

Archívum

SMART 2023 – Changing reality, 2023. április 26.

2023-01-03 851

Az egyik legnagyobb kihívás, mégis jelenleg minden tényező ezt követeli meg. A megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket elengedni, új utakat, nézőpontokat keresni. Újra gondolni, átformálni azt, amit a világról, a technológiáról, az üzletről tudunk. Akár új alapokra helyezni, ismét nekifutni olyan kérdéseknek, amelyekről már különböző okok miatt lemondtunk. Olyan megoldások, válaszok után eredni, amelyet valakik, valamilyen okok miatt elengedtek, pedig már közel volt a megoldás.

Oldjuk meg együtt a megoldhatatlant a SMART-on 2023-ban!

XMAS SPECIAL AJÁNLAT

Regisztrálj most közel 70%-os kedvezménnyel és vásárold meg jegyed bruttó 19 050 forintért.
Az Xmas Special kedvezményes időszak 2022. december 31-e éjfélig tart.

MIÉRT LEGYÉL OTT A SMART-ON?

Az ország egyik legnagyobb jelentőségű B2B üzleti eseménye, amely az előadások, panelbeszélgetések mellett a személyes találkozásokról, üzleti lehetőségekről és a piac megismeréséről is szól.

Hangolódj a SMART-ra:

 

MIRŐL HALLHATSZ A 2023-AS SMART-ON?

Virtuális vs. valóságos

Egyre elmosódnak a határok abban a tekintetben, hogy hol kezdődik a virtuális, illetve hol ér véget a valóságos világunk. A technológia, a fejlett eszközök, hálózatok mind az új, eddig fel nem térképezett, de óriási lehetőségekkel kecsegtető irányba terelnek embert, céget, üzletet. A metaverzum megalapozásával a nagy tech erők hatalmas harcot folytatnak már most azért, hogy a még el sem készült, szinte csak tesztüzemben működő virtuális világokat, tereket ki és kik uralják. És ne legyenek kétségeink, mi ennek részévé fogunk válni, akár szeretnék, akár nem. A szekció a fenti folyamat üzleti lehetőségeit, esetenként (mai szemmel) ijesztő vetületeit szeretné felfejteni.

Fenntart vagy elsüllyeszt?

A nagy ellentmondások egyike: fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben. A turbulens szó épen csak kapargatja azt a valóságot, ami éppen körbevesz bennünket, ami miatt elsősorban a fiatal korosztály, a jelenleg is tanulók aggódnak és szoronganak leginkább. Ugyanakkor a fenntartható világ alapjait épphogy nem ők, hanem a már erre alkalmas korban és pozícióban lévő, sokat látott cégvezetők igyekeznek lerakni. Van erre bármi esély? Mit gondolnak erről a tinédzserek, ki kérdezi meg őket arról, hogy mit szeretnének, milyen világba érkeznek majd meg? Van-e valódi érték és akarat az ESG-n, és a környezettudatosságon túl? Túléljük a túlélhetetlent? 

Mitől félünk?

A fentiekből is következik, hogy régen volt ennyire kiszámíthatatlan az üzleti, társadalmi, kulturális környezetünk, mint most. Tele vannak a fejek, üzleti tervek, prezentációk olyan jóslatokkal, forgatókönyvekkel, amelyekre mindenki szorongva tekint. A mesterséges szuper intelligencia, az emberi önrendelkezés, a nem látható, de érezhető és nehezen (de inkább sehogy sem) befolyásolható gazdasági folyamatok mind egy nehezen megjósolható jövő felé sodor bennünket. A klímakérdés, a forrongó politikai és gazdasági rendszerek, a bárhonnan, bármikor becsapódó lehetséges új (akár virtuális) vírus mind felzaklatta, de egyben megoldásra is kényszeritette a tudósokat, gondolkodókat, szakembereket. E hatalmas nyomás alatt félelmetes alkotói erők szabadultak fel, ami elegendő témát ad a SMART ezen szekciójának. 

Az üzlet/pénz jövője

Nem egy üzleti terület vált éppen dimenziót, de ezek közül is a banki, pénzügyi terep az, amelynek a fejlődése leginkább kézzelfogható, tapintható. A pénz, a bankok, a fizetőeszközök átalakulása egy olyan, jó értelemben vett megrázkódtatás, amire mindenki vágyik, akarja, és a legnagyobb lehetőséget is ígéri mindenki számára. De nemcsak a pénz, hanem az ismert, megszokott üzleti modellek jövője is izgalmas képet fest elénk, hiszen épp csak most kezdtük el ezt a területet is más szemszögből nézni. A virtualitás, digitális, technológia alapú pénz és üzlet várhatóan minden más iparágra hatalmas hatással lesz (de már most is van), ezért is fogjuk megvizsgálni, hogy mi és kik mozgatják a szálakat.

A tech és az ember a horizonton túl

A SMART mindenkori alapvetése – és idén sem lesz ez másképp – szerint a technológia által hajtott fejlődés az a folyamat, ami az üzletet, ezzel együtt egész gazdaságokat viszi előre. Végsősoron azonban mégsem az egyes technológiák azok, amelyek megvalósítják az eredményeket, hanem az emberekben rejlő tudás, szakértelem, az innovativ gondolkodás, a törekvés arra, hogy mindez megvalósuljon. Olyan csapatok, cégek, gondolkodók szólalnak meg, akik sokkal messzebbre akarnak és tudnak nézni annál, amit mi el tudunk képzelni. Olyan ötleteket, eszméket keresünk ide, amelyek egy általunk még el sem képzelt jövőt látnak és építenek.

DATARENA

Az adatok világával, az adatgazdasággal foglalkozó DATARENA ebben az évben a SMART szerves részeként ad betekintést a terület legfontosabb fejleményeibe. A korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is azokat a szakembereket, cégeket, fejlesztéseket mutatjuk be a közönségnek, amelyek a hazai és nemzetközi adat ökoszisztémát meghatározzák, illetve viszik előre. Adatalapú gondolkodás, és stratégia, vizualizáció, tárolás, energiagazdálkodás, fenntarthatóság – azaz minden olyan téma terítékre kerül, ami a kkv-k, startupok, de akár a nagyvállalatok számára fontos lehet.

FORMÁTUMOK, ESEMÉNYEK

 • Előadások
  Inspiráció, nagyívű gondolatok, nagyhatású esettanulmányok 15 percben a szakértőktől
 • Panelbeszélgetések
  Aktuális témák, az ország legjobb szakértői, fókuszált beszélgetés értő moderáció mellett 35-40 percben
 • Fireside chat
  Kötetlen stílusú beszélgetés, interjú egy előadó és a moderátor között. A hangsúly a tapasztalatmegosztáson van: életpályák, esettanulmányok, vélemények, szakmai tanácsok
 • Szakmai workshopok, kísérő rendezvények
  Egy-egy téma elmélyítése a konferencia programjával párhuzamosan, a SMART vendégeinek aktív részvételével
 • Smart site
  Innovációs és technológiai show – próbáld ki a legizgalmasabb fejlesztéseket, találmányokat és kérdezz a megalkotóiktól

Itt az ideje annak, hogy minden eddigi felvetést és problémát újra fogalmazzunk, rávegyük magunkat más nézőpontokból való gondolkodásra. Ehhez olyan vezető, előremutató módon élő és dolgozó embereket keresünk, akiknek az a céljuk, ami a SMART-nak is. Változtatni a realitáson, akkor is, ha az nem is realitás! 

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj most több mint 50% kedvezménnyel!
Az Xmas Special kedvezményes időszak 2022. december 31-e éjfélig tart.

Regisztrálok >>

További információ: ivsz.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Karácsonyi programok a Termesz Szerszámházban

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

More details
Advent a Magyar Nemzeti Galériában

Advent a Magyar Nemzeti Galériában

More details
Adventi hangulat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Adventi hangulat a Magyar Nemzeti Múzeumban

More details
Adventi vásár Sopronban

Adventi vásár Sopronban

More details
Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

More details
30. éves jubileumát ünnepli az AMPER – Brno, 2024. március 19-21.

30. éves jubileumát ünnepli az AMPER – Brno, 2024. március 19-21.

More details
Kopogtató és asztaldísz készítő workshop az Esküvőpalotában, 2023. december 8.

Kopogtató és asztaldísz készítő workshop az Esküvőpalotában, 2023. december 8.

More details
SlowXmas Budapesten 2023. december 24-ig

SlowXmas Budapesten 2023. december 24-ig

More details
Régiségvásár Debrecenben, 2023. december 10.

Régiségvásár Debrecenben, 2023. december 10.

More details