2024. május 17., péntek - Paszkál

Archívum

Féláron utazhatunk vonattal a vizes vb-re

2017-06-13 521

vvonat izkekA 17. FINA Világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba szurkolni, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melyet A vasúttársaság továbbá jelentős segítséget nyújt az esemény megszervezéséhez nélkülözhetetlen 3500 önkéntes és az augusztusban induló Masters vb-re akkreditáltak utaztatásában is.

Az együttműködési megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be június 12-én.

A Keleti pályaudvar csarnokában megtartott eseményen egy, a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott MÁV-START mozdony ünnepélyes avatására is sor került. A rendezvényen részt vett a vb egyik nagykövete, Risztov Éva olimpiai bajnok magyar úszó és Vári Attila, a Masters vb koordinátora, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó.

fina vonat
Forrás: vizipolo.hu - A 17. FINA világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott mozdony

A megállapodás értelmében a vasúttársaság – kiemelt személyszállítási partnerként – a világbajnokságra jegyet vásárló nézők számára 50%-os kedvezményes utazást biztosít. A MÁV-START a nézőknek kedvező döntése mellett a vb szervezésében aktívan résztvevő 3500 önkéntes munkáját is igyekszik majd megkönnyíteni, hiszen fejenként 5 alkalommal oda-vissza, térítésmentesen biztosítja az utazást számukra a lakóhelyük és Budapest, illetve Balatonfüred között. A vasúttársaság a fővárosból ingyenes különvonatokat is indít az augusztusi Masters vb nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyszámaira akkreditáltak számára.

Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A most kötött megállapodásunk is azt a célt szolgálta, hogy a hazai vb-szurkolás élménye mindenki számára elérhető legyen. A kedvező jegyárak mellett így már az utazás sem terheli meg az érdeklődő családok pénztárcáját. Előnyös szervezési szempontból is, hiszen a júliusi 17. FINA Világbajnokság és az augusztusi Masters vb a világ egyik legösszetettebb sporteseménye, a világbajnokság »gépezetének« pedig olajozottan kell működnie. A MÁV-START a 3500 önkéntes és a Masters vb-re akkreditáltak térítésmentes utaztatásával jelentős segítséget nyújt ebben.”

fina vonat2
Forrás: orientpress.hu - Ünnepi beszédet mond Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a 17. FINA Világbajnokság tiszteletére felavatott mozdony előtt

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy a jeles történelmi évfordulók, események, neves személyiségek, vagy éppen az Aranycsapat tiszteletére feldíszített mozdonyok forgalomba helyezésével új vasutas hagyomány teremtődött. A felmatricázott mozdonyok üzenetet hordoznak, megszólítanak. A hazai rendezésű világbajnokság üzenete most a szó szoros értelmében is útnak indul a Keleti pályaudvari „rajtkőről”. A MÁV-START Taurus típusú mozdonya a mai naptól kezdődően országszerte hirdeti a nemzeti vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen részt vevő sportolók iránt.

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A számítások szerint mintegy 10 ezren utaznak majd vonattal a versenyekre. A budapesti helyszíneken, azaz a Duna Arénában és a Margitszigeten belföldi és nemzetközi vonatjegyek vásárlására is lesz lehetőség, Balatonfüreden pedig a MÁV-START mobilpénztára várja az utazókat, ahol lebélyegeztethetik kedvezményes vasúti jegyüket és menetjegyeket is válthatnak. A szervezők munkáját segítő önkéntesek ingyenes vonatjegyet válthatnak a világbajnokság, valamint a Masters vb versenyhelyszíneire. A vb ez utóbbi, második felvonására a MÁV-START különvonatai szállítják majd az akkreditált versenyzőket – közel ezer sportolót – és a technikai személyzetet. E célból augusztus 10-én, 11-én és 12-én naponta két darab, egyenként hétkocsis szerelvényből álló vonatpárt állít forgalomba a vasútvállalat.”

(Forrás: www.mavcsoport.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

More details
Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

More details
Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

More details
Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

More details
Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

More details
Oldtimer Weekend, 2024. május 18

Oldtimer Weekend, 2024. május 18

More details
Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok, 2024. május 17-19.

Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok, 2024. május 17-19.

More details