2017. június 28., szerda - Levente, Irén

Utazás, vendéglátás, esemény

luppatoJó hírünk van: jelenleg a magyarországi természetes fürdővizek minősége a legtöbb helyen eléri a kiváló minősítést. Budapest környékén bármely irányba indulunk is találunk kiváló vízminőségű strandot, például a Dunaharaszti Kék horgásztó, a Lupa Prémium Strand, de Délegyháza mindhárom strandja is ebbe a kategóriába esik.

beerbikeA sörbiciklik rendszerint a Városligetből indulnak. Sokak szerint a hét egyik legjobb híre, hogy a VII. kerületi polgármester kitiltotta a berúgós turistákon kívül mindenki által utált beerbike-okat a kerület utcáiból. Amióta a beerbike-ok léteznek, a turistákon kívül a legtöbb budapesti egy emberként utálja az egészet, adta hírül a 24.hu hírportál.

nottinghamUnod a 40 fokot, nincs időd hosszabb szabadságra vagy csak szeretnéd elkerülni a turisták tömegeit? Akkor az angol vidéki életet neked találták ki, irány East Midlands és az onnan elérhető Derby valamint Notthingham városa! Egy kiruccanás Notthinghambe és Derbybe akár egy hosszú hétvégébe is belefér!

venhajoetteremA Széchenyi Lánchídjánál álló Kossuth Múzeumhajó, fedélzetén a Vén Hajó Étteremmel 2017. júniusától közelebb áll a legendás hídhoz, hogy eredeti kikötőjében a FINA nagyszabású megnyitó ünnepségét tarthassák meg július 14-én.

roumingJúnius 15-től megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára. Mindez azt jelenti, hogy az EU-n belül felárak nélkül, a hazai díjak szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni.


gyermekvasutJúnius végéig nem kell fizetniük az utazásért a budapesti kisvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják kitűnő bizonyítványukat. A Gyermekvasúton a nyári szünidő első heteiben jutalomutazásban részesülhetnek azok az iskolások, akik magukkal hozzák kitűnő bizonyítványukat.

irottkoSiessen, hogy le ne maradjon! Idén is kivételes előfoglalási akcióval várjuk kedves vendégeinket Kőszegre!.Foglalja le szállását legkésőbb 2017. június 25-ig és 20% kedvezményt kap a nyári reggelis és félpanziós csomagajánlatainkból!

fesztivalElkészítették az index.hu munkatársai Magyarország fesztiváltérképét: összegyűjtötték, milyen magyar városokban lehet nyáron fesztiválozni, és kiszámolták, melyik fesztiválon mennyibe kerül egy nap. Először is összegyűjtötték, hogy mennyibe kerülnek a bérletek a legnagyobb magyar fesztiválokra és megpróbálták kideríteni, melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb fesztivál.

kisvasut2Új típusú jegyekkel és 44 távolsági nemzetközi vonatpárral készül a MÁV a nyári szezonra. A Balaton északi partjára a legolcsóbban a Tekergő gyorsvonattal lehet eljutni, amelyre nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani. Naponta 44 távolsági nemzetközi vonatpár közlekedik Európa különböző országaiba – mondta el Csépke András, a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5