2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Utazás, vendéglátás, esemény

szallodaketszemelyesKét személyes a világ legkisebb szállodája. Mindjárt azt is eláruljuk, hol találod. Nincs is messze, érdemes felkeresni. De csakis kettesben! A németországi Ambergben található az Eh’hausl Hotel, amely hivatalosan is a világ legapróbb méretű szállodája. A két nagyobb épület közé ékelt pici ház 1728-ban épült, teljes felújítása és szállóvá alakítása 2008-ban fejeződött be.

siofok1Siófokon nem lehet panasz a nyári szezonra: a szálláshelyek megteltek. Töretlen a növekvő tendencia a vendégéjszakák számában is. Az év első felében 3,2 százalékos volt az emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.Töretlen a növekvő tendencia Siófok vendégéjszakáinak számában.

szallodaszobaAz előzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban az egy évvel korábbinál, az átlagárak 20 százalékkal voltak magasabbak a vizes világbajnokságnak köszönhetően - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére.

budapestBudapest lett Európa ötödik legjobb városa a Travel and Leisure olvasói szerint, akik Európa szállodáit is ugyanígy rangsorolták és ezen a listán az első helyen a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace végzett. A magazin minden évben kihirdeti a világ legjobbjainak listáját különböző kategóriákban, és mindig az olvasóikat kérik meg, hogy ők döntsenek...

szechenyiLegalábbis ezt állítja a Daily Telegraph-ban Anthony Horovitz, akit elbűvölt Budapest. Nemcsak a szokásos kötelező látványosságokat járta végig, de írásából kitűnik, hogy beleszeretett a városba és tanulmányozta a történelmét is. Budapest egy fiatalos város. Az utcasarkokon és a parkokban zene szól. A Szent István bazilikából páratlan kilátás, miközben,,,

bringa„Az Alföldnak aranya, legszebb megye Baranya!"  A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság készített egy térképes ajánlót „Villánytól az Ormánságig két keréken" címmel kerékpáros túrázók részére. A szórólap elsősorban a térség természeti értékeinek megismerésére koncentrál, de emellett a kiemelkedő kulturális, történelmi nevezetességeket is felsorolja.

utazasBár évente számos elemzés készül az utasbiztosítás fontosságáról, mégis a biztos külföldi nyaralásról gondoskodó utazók száma alig nőtt az elmúlt években. Pedig rengeteg pénzbe kerülhet, ha bajunk esik küldföldön. A Netrisk.hu felmérése szerint úti céltól függetlenül az utazók csupán fele köt utasbiztosítást, és ennek 16 százaléka csak az utazás napján.

irottkoKőszeg a nyári forró hónapokban is számtalan lehetőséget kínál az ideutazónak, legyen szó városnézésről, kirándulásról vagy fürdőzésről. Fedezzék fel a történelmi belvárost és kiránduljanak egyet a kőszegi hegyekben!

szechenyiTöltsön el két éjszakát a Benczúr Hotelben, Budapest belvárosában, elegáns környezetben, a világörökség részét képező Andrássy úttal párhuzamosan fekvő Benczúr utcában, könnyen megközelíthető helyen, mégis a város zajától elzárva, és a nyári napokon is frissüljön fel a Széchenyi Fürdő gyógyvizében!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5