2019. szeptember 15., vasárnap - Enikő

Miskolc 3 milliárdból újjáéleszti a történelmi Avast

avas2Miskolccal kapcsolatban még mindig sok a negatív előítélet, amiket a település rég meghaladott. Már nem füstös gyártelepeiről híres, sőt, az egyik legnagyobb zöldfelülettel rendelkező nagyváros, ahol most a történelmi Avas is megújul. Egy város imázsát megváltoztatni nem könnyű, főleg azok számára,...

...akik nem élnek ott és nem látják a változásokat. Az elmúlt években számos turisztikai fejlesztés történt Miskolcon, így a közigazgatásilag hozzá tartozó Diósgyőri várban éppúgy, mint Lillafüreden vagy Miskolctapolcán, ahol jelenleg is folyamatban van egy giga fürdőfejlesztés.

Egy hajdan virágzó kereskedővárosról van szó, amelynek egyik ikonikus helye az Avas: a Miskolc közepén magasodó, 234 méter magas hegy barlangjaiban több mint 800 pince rejtőzik, némelyik 300-400 éves.

Egy egyetemi kutatókból, építészekből, önkormányzati szakemberekből és pincetulajdonosokból álló munkacsoport évekig dolgozott a sokáig mostoha sorsú történelmi Avas adottságainak, lehetőségeinek felmérésén. Ez a munka alapozta meg azt a mintegy 3 milliárd forint összértékű fejlesztést, amely a hegyen és környékén már elkezdődött.

miskol

Az önkormányzat célja, hogy az egész történelmi belváros rehabilitációja egységes koncepció mentén valósuljon meg, beleértve az Avast is. Fontos célkitűzés, hogy az avasi pincék több irányból könnyen megközelíthetők legyenek. A város vezetői azt remélik, a történelmi Avas területét megújító több milliárdos beruházás maga után vonja, hogy a tulajdonosoknak megérje rendbe hozni és üzemeltetni a borházakat.

A nagyszabású tervek azonban nem korlátozódnak a borpincés hegyoldalra.

High-tech és rekreációs élmények a hegyen

Teljesen megújul a hegy tetején álló, ma is városi szimbólumként számon tartott kilátó. High-tech élményteret alakítanak ki benne, panoráma üveglifttel, igényes vendéglátó hellyel, így rendezvényekre és kereskedelmi funkciók ellátására is alkalmassá teszik. Megszépülnek a sétányok, terek, lépcsők, támfalak.

A hegy egyik, viszonylag sík részén, a Horváth-tetőn a családok számára korszerű rekreációs tér épül – lesznek itt piknikező helyek, korcsoportonként bontott játszóterek, skate- és szabadtéri fitneszpálya, valamint kutya agility pálya és sok más élményelem is. Az erdőt rendbe teszik, több helyen parkok létesülnek. A református templom tetőzetét rekonstruálják.

avas

Kilátóhelyek létesülnek, közvilágítás, kamerarendszer épül, egységes utcabútorokon pihenhetünk majd. A projekt néhány eleme még idén elkészül, a többit 2020-ban adják át.

Szent István tér és Szinva-patak

Az Avas megújulásával együtt a Szent István tér is átalakul, ami közösségi tervezés eredménye. Örvendetes, hogy azok az elvárások, amelyeket a civil szervezetek képviselői és a miskolciak megfogalmaztak a térrel kapcsolatban, beépültek a tervekbe. Ilyen lesz a Szinva-patak medrének kibontása, a parkolás, a közlekedés átszervezése. A tér kinyílik az avasi templom felé, eltüntetik a Szinva-patakról a betonfedelet.

Egy sajtóbeszélgetésen elhangzott, kevés a városban felső kategóriás szálloda, pedig szükség volna ilyenekre. Ez ügyben, úgy tűnik, nyitottnak mutatkozik a város a befektetők felé. Azért is lenne kereslet ilyen nívójú szállodákra, mert a Miskolcon működő több ezer vállalkozás között autóipari, légi, sőt, űripari cégek is találhatók, és sok az ide látogató külföldi üzletember is.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

SZERSZÁMNAP! SZERSZÁMNAP!! SZERSZÁMNAP!!!

 BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

2019. szeptember 09-én hétfőn, minden BETA kéziszerszámot 10% kedvezménnyel tud megvásárolni, és megrendelni a

TERMESZ Szerszámszaküzletünkben.

A kedvezményt a bruttó eladási árakból vonjuk le. Az akció kizárólag a kéziszerszámokra érvényes, de egyéb BETA termékekre, mint munkavédelmi ruházat, cipő, kiegészítők, Collection, stb. nem vehető igénybe.

 

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

BETA szerszámkatalógusaink!

       BETA szerszámok Budaörsön a Termesz SzerszámházbanBETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

         BETA szerszámok Budaörsön a Termesz SzerszámházbanBETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu


A megadott kedvezmény készpénzre nem váltható, és kizárólag a megadott napon vehető igénybe, azt követően érvényét veszíti.

 

  King Tony kulcskészletek AKCIÓSAN,

kizárólag az Esemény Menedzser olvasóinak!

 

 

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

 

 King Tony villáskulcs készlet

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 8 részes készlet, tépőzáras tartóban

- 6x7,8x9,10x11,12x13,14x15,16x17,18x19,20x22 méretben

- ipari, professzionális szerszám

- elérhető készletről

- bruttó átadási ára: 11.316.- Ft

- kedvezményes bruttó ár az Eseménymenedzser olvasóinak: 10.185.- Ft

- rendelési kódszám: 1108MR

- rendelhető: [email protected]

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

King Tony csillag-villás kulcs készlet

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 11 részes csillag-villás kulcs készlet

- 8-9-10-11-12-13-14-17-19-22-24mm méretekben

- tépőzáras csomagolásban

- ipari, professzionális szerszám

- elérhető készletről

- bruttó átadási ára: 16.590.- Ft

- kedvezményes bruttó ár az Eseménymenedzser olvasóinak: 14.930.- Ft

- rendelési kódszám: 1211MR

- rendelhető: [email protected]

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

Tekintse meg a 2019. évi King Tony katalógusunkat! ►►

King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

Minden kedves Eseménymenedzser olvasó, aki az alábbi kupont letölti, 10% kedvezményben részesül a TERMESZ Szerszámszaküzletben, KING TONY kulcskészletek átadási áraiból. *

 
King Tony szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 

*Az akció 2019. szeptember 30-ig történő vásárlás esetén érvényes, a fentiekben megadott King Tony kulcskészletek vásárlásakor, vagy megrendelésekor. Az akcióban érvényesíthető 10%-os kedvezmény kizárólag a kupon bemutatásával együtt vehető igénybe. Az akció ezt követően, azaz 2019. szeptember 30-án, 17.00-kor érvényét veszíti!

 

Az ideális "nyomtató munkatárs"


 

A gondtalanság biztosítékai

nyomtatojoTeljesítménykényszer alatt lévő irodai környezetekben a legkisebb fennakadás vagy probléma nagy feszültséget tud gerjeszteni...
 


Nyomtatót béreljek vagy vásároljak?

gazdnyomt2 170A világ legsikeresebb cégei közül a lakáskiadással foglalkozó Airbnb-nek nincsen ingatlantulajdona, a világ legsikeresebb médiafelület...

epsonEgyszerű, megbízható nyomtatóra van egy szakmai ajánlatunk az ön számára. Olcsón és kifogástalanul nyomtat.


 Egy éve verhetetlen a sebességben

epsonuj2Nyomtatott már olyan gyorsan 100 oldalt, hogy egy instant kávét nem tudott a meleg vízben elkeverni? Vigyázzon, ha...