2019. október 17., csütörtök - Hedvig

Bővítik a debreceni repteret

debÚj futópályát építenek és bővítik a reptér kapacitását, hogy ki tudják szolgálni a növekvő forgalmat – jelentette be Papp László polgármester. Debrecen és a Wizz Air stratégiai együttműködésének keretében elbontják a jelenlegi futópálya melletti, használaton kívüli betoncsíkot, és a helyén egy teljesen új, 45 méter széles futópályát építenek korszerű,...

...ILS 3 műszeres leszállító rendszerrel.

Papp László polgármester emlékeztetett arra, hogy 2012-ben indult el az első Debrecen-London menetrend szerinti Wizz-járat, azóta már két bázisgép is üzemel a debreceni nemzetközi repülőtéren. Az idei, várhatóan 600 ezres utasszám kiszolgálása céljából jelentősen bővítették a kapacitást az utasbiztonsági zónában, az áteresztőképesség növelésére két új biztonsági kapu próbaüzeme kezdődött meg, két új utasbeszállító kaput is kialakítottak, növelik a parkolókapacitást, a büfé és a shop területét, illetve bővítik a transzferszolgáltatást.

debrecen

Egy korábbi adat szerint 2018 első kilenc hónapjában 300 ezer utas fordult meg a Debrecen Airporton.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hozzátette: az új futópálya megépítése a járatszámok, az úti célok számának növelése mellett lehetővé teszi az együttműködés bővítését más területeken is. Példaként a repülőkarbantartás Debrecenbe helyezését, illetve a debreceni bázisú pilóta- és repülőgépmérnök-képzés beindítását említette.

Bejelentette azt is: a Wizz Air november 19-én Debrecenből is indít szurkolói járatot a magyar labdarúgó válogatott walesi mérkőzésére.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5