2023. június 6., kedd - Norbert

Turizmus

Így született újjá Tokaj-Hegyalja ötcsillagos szállodája

290

Terepjárós dűlőtúrával, borkóstolóval és ínyenc borvacsorával kísért grand reopening eseményen próbáltuk ki a tarcali Andrássy Kúria & Spa megújult tereit és szolgáltatásait.

A BDPST Group folyamatos fejlesztésekkel, a portfólió tisztításával, egységes ernyőmárka létrehozásával igyekszik megőrizni versenyképességét, és biztosítani a hosszú távú, sikeres működést. Ennek a koncepciónak a jegyében újult meg a tarcali Andrássy Kúria is – mondta a megérkezésünket követően Somlyai Zoltán, a cégcsoport hotel üzletágának vezérigazgatója.

Az informális köszöntőn elhangzott, hogy a szálloda borászati épületrésze rendezvénytérként született újjá, a Bobajka étterem pedig 2022 nyarától teljesen új arculattal és két új teremmel – egy kávéházzal és egy bankett-térrel – várja a szálloda vendégeit és a betérő látogatókat.

Bensőséges és elegáns

A hotel megújult szobáin és terein a szálloda igazgatója kalauzolta végig a csapatot. Kövesdi Barnabás elmondta, hogy a kúria épülete hosszú ideig az Andrássy családé volt, leginkább vadászkastélynak használták.

Szállodaként először 2008-ban nyílt meg, majd 2019-ben került a BDPST Group tulajdonába.

anku2

A történelmi kúriában 53 szobát, köztük egy elnöki lakosztályt alakítottak ki. A belsőépítészeti koncepció az egyediségre, a történeti háttér és Tokaj-Hegyalja sajátosságainak hangsúlyozására épül, a bensőséges, vidéki atmoszféra eleganciával párosul.

A lakosztályok berendezéséhez az Andrássyak régi családi fotói adták az inspirációt. A vadászat, lovaglás vagy kerti piknik alkalmával készült fényképek másolatai a szobák falán is megjelennek.

anku3
A felújítás során a szálloda wellnessrészlege is kibővült, így a szaunákon, a beltéri barlangfürdőn, az úszómedencén, a pezsgőfürdőn túl nyáron két új kültéri medencét is használhatnak a vendégek. A masszázsok és spa-kezelések sorában természetesen a vinoterápiát is megtaláljuk.

Kulináris élmények a Bobajkában

Az Andrássy Kúria gourmet étterme ugyancsak új arculatot kapott, és Bobajka néven immár az utcáról érkezők előtt is nyitva áll. A konyha irányítását 2021 márciusában vette át Varjú Imre séf, aki szezonális és regionális kistermelői alapanyagokból alkotja meg csapatával a magyar gasztronómiai hagyományokat őrző, mégis újszerű és izgalmas fogásokat.

anku4

Ezt a helyi tradíciókra építő szemléletet közvetíti az is, hogy az étterem a mákos guba zempléni változatáról, a bobajkáról kapta a nevét.

A ház koncepciójához híven – gondos kiválasztási folyamatot követően – kiváló helyi termelőktől szerzik be a sajtokat, a mézet, a gombákat, húsféléket és egyéb alapanyagokat.

Kizárólag olyan gazdálkodókkal dolgoznak együtt, akik elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzése iránt.

A helyi termelőkkel és borászatokkal való együttműködés nemcsak a gasztronómiai koncepció, de a helyi közösség építése és a termelők támogatása miatt is fontos az Andrássy Kúria csapatának.

Egyedülálló borválogatás Hegyaljáról

Az étterem borválasztéka ugyancsak a hegyaljai értékek iránti elköteleződésre épül: a 120 tételes, teljes egészében tokaji borokból álló kínálatot nagyobb, neves borászatok és kisebb, feltörekvő pincészetek legszebb tételeiből válogatta össze Langó Tamás, a BDPST executive sommelier-je (aki Sommelier Award különdíjat kapott a Michelin Guide-tól) és Koór Kitti, az Andrássy Kúria food & beverage menedzsere.

anku5

Ők gondoskodnak arról is, hogy minden alkalommal az egyes fogásokhoz leginkább illő borok kerüljenek a vendégek poharába. A tételek származási helyét az itallapon térképpel is jelzik, így a vendégek pontos képet kapnak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről.

Dűlőtúra nemes borokkal

Az Andrássy Kúria falain túl is számtalan program és kirándulási lehetőség kínálkozik, ebéd után ebből is ízelítőt kaptunk.

anku8

A hoteltől nagyjából negyedórás sétával kapaszkodtunk fel Tarcal egyik nevezetességéhez, az Ó-temető feletti dombon álló 8,5 méter magas Áldó Krisztus-szoborhoz, ahonnan körben kinyílt előttünk a táj. A hegy lábához visszaérve már vártak ránk a terepjárók, hogy bebarangoljuk a környékbeli dűlőket, fel egészen a Tokaj-hegy tetejéig.

A délutáni program a bodrogkisfaludi Patricius Borházban, egy öt borsorból álló – a hegyaljai borok legszebb arcát mutató – kóstolóval zárult Molnár Péter főborász kalauzolásával.

anku7

A nem mindennapi élmény után már csak annyi dolgunk maradt, hogy a szállodába visszaérve élvezzük a Bobajka csapata által megalkotott kilenc fogásos borvacsorát, majd szobáink kényelmébe visszavonulva kipihenjük az egész napos evés-ivást.

| Forrás: turizmus.com

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Az élet legszebb pillanataiban is BETA szerszám!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Június 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Tartalom galéria

Telekomosok fesztiválja ingyenes élménysorozat, 2023. június 1. - augusztus 20. 

Telekomosok fesztiválja ingyenes élménysorozat, 2023. június 1. - augusztus 20. 

More details
Tajvani üzleti fórum - 2023. június 22.

Tajvani üzleti fórum - 2023. június 22.

More details
Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

More details
Ezek Magyarország legjobb luxusszállodái

Ezek Magyarország legjobb luxusszállodái

More details
EMO-Hannover, 2023. szeptember 18-23.

EMO-Hannover, 2023. szeptember 18-23.

More details
Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál, 2023. június 4 - szeptember 14.

Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál, 2023. június 4 - szeptember 14.

More details
Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

Újabb szállodakomplexum épül a Balatonnál

More details
ART Piknik Pannonhalma, 2023. június 10-11.

ART Piknik Pannonhalma, 2023. június 10-11.

More details
ROCK 50 Fesztivál – 2023. június 10.

ROCK 50 Fesztivál – 2023. június 10.

More details