2024. április 27., szombat - Zita

Turizmus

Budapest 13 legmenőbb rooftop bárja

836

Budapesten számos kilátópont található, ahonnan csodálhatjuk a várost. Most azokat a magaslati helyeket gyűjtöttük össze, ahol egy frissítő itallal és finom falatokkal együtt élvezhetjük a világörökségi kilátást. A tetőterasz bárok többsége a nyüzsgő pesti oldalon található, a legtöbb az elegáns hotelek legfelső szintjén van, ahova a szállóvendégek mellett bárki betérhet.

360 Bar

Az egyik legnépszerűbb tetőterasz bár a 360 Bar, amely az egykori Párizsi Nagyáruház tetején található az Andrássy úton. A napfelkeltekor lehetőség van jógázni, délután pörgő ritmusokat hallgatni és a naplementében táncolni és csodálni a pesti háztetők varázslatos világát. A rooftop bárok nyáron a legnépszerűbbek, de itt télen sem kell elengedni a tetőterasz érzést. A fűtött és átlátszó iglukban megkóstolhatod a téli kedvenceket, mint például a ház forralt borát vagy a lélekmelegítő sajtfondüt.

barr

St. Andrea Wine & Skybar

A Váci 1 irodaház tetején, a Vörösmarty tér felett található a St. Andrea Wine & Skybar. A Váci utcára, a Citadellára és a lábunk alatt megrendezett karácsonyi vásárra is remek kilátás nyílik innen. Shoppingolás után érdemes felugrani ide, hogy utána lefele nézve vizsgálhassuk a hömpölygő tömeget. A bár-étterem egész évben nyitva tart, van üvegfalú zárt része és panorámás külső terasza. A névadó St. Andrea egri szőlőbirtok fehér és vörösborait feltétlenül meg kell kóstolni.

barr2

High Note Skybar

A kreatív italokat, ételeket kínáló High Note Skybar az Aria Hotel tetején található a Szent István Bazilika szomszédságában. A templom harangtornyait szinte meg is lehet innen érinteni. A sokszorosan kitüntetett szálloda a zene tematikájára épült, a skybarban a legmagasabb hangokat a mély ízvilágú, különleges koktélok és azokhoz készült ételek és desszertek fogják kiváltani. Jöhetsz ebédre, vacsorára, de akár csak egy italra is.

barr3

The Duchess

A város legújabb rejtett italbárja a The Duchess a nemrég megnyílt Matild Palota luxushotelben található, ahonnan új értelmet nyer a fővárosi panoráma. A budapesti háztetők felett megbújó, rejtett világot Klotild Mária osztrák főhercegné ihlette, aki a palota építésekor egy pazar rejtekhelyet álmodott meg az épület tetején, ahol az életöröm érzését akarta megosztani a társadalmi elittel. A dekadens koktélok mellé a gasztronómiai élményeket Wolfgang Puck mesterszakács álmodta meg.

barr4

Intermezzo

Az Intermezzo egy szabadtéri körpanorámás terasz a Hotel President tetején, ahonnan látható a Parlament ikonikus kupolája és a Zsolnay tetővel díszített Magyar Államkincstár. Nyáron a terasz a város egyik leghangulatosabb tetőtéri éttermévé alakul át grillételekkel és könnyű fogásokkal. Télen az óriási buborékban lehet egy forró itallal bekuckózni, aminek a helyén pár évvel ezelőtt egy tetőterasz korcsolyapálya is volt.

barr5

Sky Garden

A Mystery Hotel tetején a Sky Garden-ben a város felett megbújó kertben a környék nyüzsgése ellenére különleges kikapcsolódásban lehet részünk. Karnyújtásnyira található az Eiffel által tervezett Nyugati pályaudvar lenyűgöző épülete, a távolban a budai vár és a Gellért-hegy látványa tárul elénk. A dór oszlopokkal díszített tetőterasz egy részét akár kisebb privát eseményekre is ki lehet kölcsönözni. A szálloda szobái és lakosztályai, a wellness részleg és a hotel étterme misztikus hangulatot árasztanak.

barr6

SOLID

A Hotel Rum hetedik emeletén található SOLID egy izgalmas borbár, ami a hotelben található egyedi SALT étterem kistestvére. Itt a budapesti panoráma mellett a boroké a főszerep, legyen szó hazai vagy nemzetközi válogatásról, csendes vagy habzó borokról. A közös nevező mindegyikben a natúr és biodinamikus jegyek. A hosszú nyitvatartás és a különleges reggeli fogások akár egy kiadós villás reggelire is lehetőséget adnak, nemcsak a hotel vendégeinek, hanem mindenkinek.

barr7

Leo Rooftop

Budán a Hotel Clark tetején található a Leo Rooftop, ami egy barátságos dzsungel a város felett és ahonnan szinte megérinthetjük az Alagutat, a Budai Várat és a Lánchidat. Kevés rooftop bár van a budai oldalon, így a panoráma innen kifejezetten egyedi a pesti oldal felé. A különleges koktélokkal hamarosan a Lánchidat őrző oroszlánokra is koccinthatunk, amelyek jelenleg a híddal együtt felújítás alatt vannak.

barr8

Sky Bar & Pool by Cortile Hotel

Élvezd a kivilágított várost és a pesti háztetők romantikáját egy finom itallal és a barátaiddal a Sky Bar & Pool by Cortile Hotel medencés tetőterasz bárjánál. Az apró bár megbújik a környék épületei között, egyedi kilátást biztosítva a környékre. A koktélok mellett az infinity medencét is kipróbálhatod. A szálloda elkötelezett a környezet védelme érdekében, így a törülközőt otthonról kell hoznod.

barr9

Liz and Chain Sky Lounge

A Marriott Budapest elegáns teraszáról páratlan panoráma tárul elénk a budai oldal irányába. Alattunk az ikonikus 2-es villamos szeli a rakpartot, a Dunán városnéző hajók közlekednek, velünk szembe pedig a Gellért hegy és a Budai Vár varázsolnak el. Az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti részén csodás naplementék, a Duna moraja és egyedi koktélok várnak esténként szerdától szombatig. Az augusztus 20-i tűzijáték innen nézve örök emlék lesz.

barr10

Liebling

A Liebling a pesti INSTANT-FOGAS romkocsma komplexum legbékésebb helye. Magaslati rekordokat nem dönt meg az épület, páratlan panoráma sem tárul elénk, a tériszonyoddal sem kell majd küzdened, de cserébe az emeleti teraszon élő zenés esték, remek borok és fiatalos hangulat várnak. Utána pedig irány a buliközpont többi terme és a hamisítatlan pesti romkocsma érzés, ahol hajnalig táncolhatsz.

barr11

Hotel Memories Oldtown Budapest

A Hotel Memories Oldtown Budapest szezonális tetőterasz bárja utánozhatatlan hangulatot áraszt a pesti háztetők között megbújva. Kozmopolita életérzés vár a város felett, kilátással a Citadellára. Lazíts és gyönyörködj a látványban minőségi magyar borok és különleges koktélok társaságában. Az élményt látványkonyha, programok és élőzene egészíti ki.

barr12

Mammut Tető

A belvárosból kiszakadva, mégis mindenhez közel a Széll Kálmán tér mellett egy bevásárlóközpont tetején található a Mammut Tető, ahol most nyáron az Élesztő terasza nyílik meg, 15 sörcsappal, natúrborokkal és a szokásos, szuper gasztró vonallal.

| Forrás: enbudapestem.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details