2022. június 25., szombat - Vilmos

Turizmus

20% kedvezmény jár a MÁV-ra, sokan mégsem élnek vele: így vásárolhatsz olcsóbban vonatjegyet

116

A vonatjegyen is sokat spórolhat az ember, ha ismeri az utazási kedvezményeket, melyekre jogosult lehet.

A vonatos utazások árán is sokat spórolhat az ember, ha ismeri azokat a kedvezményeket, amelyekre jogosult lehet. A MÁV-jegyek vásárlásánál több lehetőségre érdemes figyelni.

A MÁV-START több utazási kedvezményt biztosít az utasai számára, a jogosultságtól függően akár 10-20%-ot vagy ennél többet is spórolhat az ember. Még a jegyvásárlás módja is sokat számít.

Utazási kedvezmények a MÁV-nál

Természetjáró Kedvezménykártya

A Természetjáró Kedvezménykártyával számos kedvezmény igénybe vehető az utazások és a kirándulások során, országszerte rengeteg elfogadóhelyen, többek közt vendéglátóhelyeken, szállásokon, kiállításokon, de a vonatjegyek árán is sokat spórolhattok vele.

A kártyabirtokos számára a MÁV 20%-os kedvezményt biztosít a MÁV applikáción keresztül vásárolt hétvégi teljes árú vasúti jegyek árából, tehát pénteken 0:00 órától vasárnap 23:59-ig, belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon. A feláras járatoknál a felár a megváltott jegyen felül kifizetendő. A kártya ára 4900 forint 13 hónapra, a turistashop.hu weboldalon igényelhető, ha valaki sokat túrázik, különösen érdemes kiváltania a további akciók miatt is.

Interneten, MÁV applikációban és automatában vásárolt jegyek

Az interneten és a MÁV alkalmazásban vásárolt belföldi jegyek árából a vasúttársaság mindenkinek 10%-os kedvezményt garantál, a kedvezményes jegyekre is, az azokra vonatkozó jogosultság dokumentumának bemutatásával.

Számos vasútállomáson és megállóhelyen működik jegyértékesítő automata is, az ebben vásárolt jegyek ugyancsak olcsóbbak a pénztárban váltottaknál, a kedvezmény mértéke ilyen esetben 5%, melyet a fizetés előtt a végösszegből von le a rendszer. Ez készpénzes és bankkártyás fizetésnél egyformán alakul.

Kedvezmények rendezvényekre utazóknak

Egyes rendezvényekkel, fesztiválokkal, tematikus napokkal is kapcsolatban áll a vasúttársaság, remek kedvezményeket lehet kifogniuk az azokra igyekvőknek. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen akár 50%-kal olcsóbbak lehetnek a teljes árú jegyek - a díjszabás mindig az adott alkalomhoz kerül megállapításra, 20%, 33%, 50% is lehet.

Az érvényesítéshez a menettérti jegyet a helyszínen, egy megadott standnál kell lebélyegeztetni általában. Évente számos ilyen alkalom van, sokan igénybe veszik többek között a Gerecse 50 teljesítménytúra, a HVG Állásbörze alatt, de megyeszékhelyek, kisvárosok eseményein is kihasználható. A vasúttársaság oldalára kerülnek ki mindig az aktuális információk.

A MÁV START Klub kártya

A MÁV START Klub kártyája névre szóló, fényképpel és biztonsági elemekkel is ellátott plasztikkártya, mely birtokosának 50%-os kedvezményt nyújt a teljes árú, másodosztályú jegyekből. Az ára 26 éven felülieknek fél évre 19 900 forint, egy évre 34 900 forint, ami elsőre magasnak tűnhet, de a heti vagy kétheti rendszerességgel utazóknak sok költséget megspórolhat.

További kedvezmények is járnak vele: szombatonként a kártyabirtokos egy útitársa is 50%-kal olcsóbban utazhat, sőt nemzetközi út esetében 15% RAILPLUS kedvezmény is járhat a jogosultnak. Budapest közigazgatási határán belül ingyenesen utazhatnak egyes - rombusszal jelölt - személy- és gyorsvonatokon, az elővárosi régióban pedig csak a fennmaradó távolságra kell jegyet venni.

| Forrás: femina.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Kánikulában is BETA bermudában!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Június 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Feltalálók, csillagok, koncertek

Feltalálók, csillagok, koncertek

More details
Meleg, de csapadékos hétvége jön

Meleg, de csapadékos hétvége jön

More details
Property Investment Forum, 2022. szeptember 15.

Property Investment Forum, 2022. szeptember 15.

More details
Eszterházy epercsoda levendulával az idei Balaton Fagyija

Eszterházy epercsoda levendulával az idei Balaton Fagyija

More details
Ingyenes vetítéssel új mozi nyílik Óbudán - 2022. június 30.

Ingyenes vetítéssel új mozi nyílik Óbudán - 2022. június 30.

More details
Megújult a Fradi Múzeum

Megújult a Fradi Múzeum

More details
Jön a séták hétvégéje július elején, 2022. július 1 - 3.

Jön a séták hétvégéje július elején, 2022. július 1 - 3.

More details
Idén ismét Strandok éjszakája - 2022. július 30.

Idén ismét Strandok éjszakája - 2022. július 30.

More details