2024. április 24., szerda - György

Turizmus

A varázslatos Opatija tökéletes hely a húsvéti ünnepekre

484

Opatija nyuszival, tojással, virággal, húsvéti motívumokkal feldíszítve, valamint gazdag kulturális, szórakoztató és sportprogrammal várja vendégeit.

A húsvét Opatijában az izgalmas események, a pihentető kikapcsolódás és az új élmények felejthetetlen kombinációja lesz minden látogató számára. Kiváló gasztronómiai kínálat és kikapcsolódás a wellness- és spaközpontokban, aktív tavaszi séták a friss tengerparti levegőn és az erdei sétányokon, zenei előadások, valamint kulturális és szórakoztató programok várják az idelátogatókat. Vendégeik barátkozhatnak a húsvéti nyuszival és a múlt század eleji ruhába öltözött opatijai dámával, a legbátrabbak pedig úszhatnak az opatijski kukali csapattal, akik az egész évi fürdőzés áldásos hatásait hirdetve már január 1-jén megnyitották a fürdőszezont a városban. És ez csak egy kis ízelítő abból a kínálatból, amellyel Opatija megörvendezteti vendégeit a húsvéti hosszú hétvégén.

opathus2

Opatija város Idegenforgalmi Közössége tökéletes programot állított össze a húsvéti napokra. Az ünnepi hangulatban feldíszített város nyuszival, tojással, virágokkal és más tavaszi jellegzetességekkel várja vendégeit olyan közismert helyszíneken, mint az Angiolina Park, a tengerparti sétány vagy a Juraj Šporer Művészeti Pavilon, valamint vonzó dekorációk díszítik a Slatina strandon található újonnan megnyílt turisztikai információs központot is, amelynek ünnepi berendezésére külön figyelmet fordítottak, így különleges nyuszicsalád vár minden látogatót. A látogatók számára maradandó emlék lehet a nyuszicsaláddal készült fénykép.

opathus3

A szállásadók szerint a húsvéti hétvégére mintegy 15 ezer foglalás várható, nagyrészt a visszatérő vendégek révén. Azonban jó néhány új látogató is csatlakozik hozzájuk, akik megragadják az alkalmat, hogy megismerjék Opatiját egyedülálló hangulatban, és részt vegyenek az áprilisi ünnepi események egyikén.

Április 15-én, pénteken kerül sor a Zágrábi Városi Múzeum A művészet érintése – Mladen Mikulin című kiállításának megnyitójára a Juraj Šporer Művészeti Pavilonban. Másnap, a Villa Angiolina elől délelőtt 10-kor nordic walking túra indul Opatija történelmi ösvényein, miközben az extrém úszás kedvelőinek lehetőségük lesz felfrissülni a tenger hullámaiban. A híres kukali csoport tagjai, akik az egész évben való fürdőzés jó hatásait hirdetik, a Slatina strandra invitálják az érdeklődőket, hogy 12 órától megmártózzanak a tengerben a híres opatijai szobor, a Lány sirállyal vigyázó tekintetétől kísérve. A szombati rendezvények 16 órakor a Baladur klapa énekcsoport előadásával zárulnak a közeli Portić kikötőben.

opathus4

A húsvétvasárnap a zene jegyében telik majd. Tizenkét órai kezdettel a Lovran Fúvószenekar hagyományos húsvéti koncertjét hallgathatjuk meg a Slatina strandon, 16 órakor pedig klapa énekcsoport lép fel a Portić kikötőben. Húsvéthétfőn 10 és 13 óra között hagyományos oldtimer kiállítás nyílik, ezzel egy időben pedig a Slatinán a legkisebbek a húsvéti nyuszi és az opatijai dáma társaságában szórakozhatnak. Mindezt Dino Antonić délelőtt 11-es zenei fellépése teszi hangulatosabbá.

opathus5

A rendezvények és szabadtéri tevékenységek gazdag programjait az opatijai szállodatulajdonosok akciós ajánlatai teszik vonzóbbá, amelyek mindent tartalmaznak, ami egy tökéletes húsvéti pihenéshez kell: rengeteg zenei program, animátorok által vezetett gyermekprogramok a legkisebbeknek, wellness-szolgáltatások és gasztronómiai különlegességek.

| Forrás: aquamagazin.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details
Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

Akkor és Most Jármű Expó, 2024. április 27-28.

More details