2024. március 19., kedd - József

Turizmus

Osztrák nyaralás? Friss utazási információk Stájerországból

490

Nyári programot, kikapcsolódást, nyaralási helyszínt keresel, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálják a számításukat? Biztonságos külföldi nyaralást tervezel és a tengerparton kívül más is szóba jöhet Nálad?

Akkor a szomszédos Ausztria a legjobb a választás! Hogy miért? Mert Ausztriában csodás hegycsúcsok (ahová nyáron is működő síliftekkel tudsz felmenni), völgyek, gleccserek, erdők, tavak, csodás strandok és finom ízek várnak mindenkit.

Aki az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy a tengerparti nyaralás helyett idén inkább az ausztriai Alpok hegységben hűsíti magát, az gyorsan rádöbbent: Ausztriában a nyári élmények sokkal színesebbek, érdekesebbek, mint télen.

Utazás, határ - mire kell számítani a határátlépéskor?

Ausztria az operatív törzs döntésének értelmében "zöld ország", a határon úgy suhanhatsz át, mintha nem is lenne korona. A zöld jelzésű országokban a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, így a beutazás vállalható. A határátlépéskor nincs várakozás, nincs sor, nincs szükség regisztrációra sem pedig tesztelésre.

Az osztrák autópálya matrica megvásárlásával (ami alig kerül többe, mint 3000 Ft/10 nap) 5-6 óra alatt kényelmesen eljuthatsz Budapestről Ausztria szívébe, bárhová. Mi most Stájerországba (Ausztria egyik tartományába) és azon belül is a Schladming-Dachstein térségbe vezetjük olvasóinkat egy kis virtuális kalandtúrára.

Aktuális helyzet Ausztriában

A boltban kötelező a maszk. Ki van téve a kézfertőtlenítő is. A sílifteken (amik mind járnak nyáron is) is fel kell venni a maszkot, de ennyi kibírható azért a csodáért, amit 2500-3000 méter magasságban látsz majd cserébe. A csúcsra érve a 30 fokos hőség kellemessé szelidül és csodás túrákat tehetsz a természet kincsestárában. Hatalmas vízesések várnak, melyek csodaszép kristálytiszta vizű tavakká csendesülnek a mélyben, és tisztán láthatod a pisztrángokat az áttetsző víztükörben.

ausztrr

Ha elfáradtál, a hütték mind nyitva vannak és hideg csapolt sörrel a kezedben megpihenhetsz, miközben bámulod ahogy a hegyek összeérnek az égbolttal (gőzgombóc is van és sok más finomság!).

Gleccsermászás nyáron - Dachstein

Csodás nyári program és kiváló hűsítő a nagy melegben egy gleccser megmászása. A 2700 méter magasságot is meghaladó gleccser egész nyáron fehér, akár nyári síelésre is alkalmas, de kiváló túralehetőséget is kínál. A Dachstein Stájerország legmagasabb hegye és nyáron is várja a sport szerelmeseit, de azokat is akik csak egy nagyot szeretnének sétálni a közel 3000 méter magasságban, belélegezni a tiszta levegőt és közelről megcsodálni a hófedte hegycsúcsokat. A gyerekek is nagyon élvezni fogják a túrát, hiszen várja őket egy jégpalota és egy lélegzetelállító függőhíd, melyről szédületes látvány tárul a szemünk elé.

Hogy ne unatkozzanak a gyerekek sem, ezek a furmányos osztrákok kitalálták, hogy pl. az egyik hegycsúcsról bobbal tudsz lemenni, míg egy másik hegycsúcsról pedig gokarttal száguldhatsz alá.

Sokminden ingyen van a Sommercard-dal!

Ja! És ami azért fontos: a szálláson kaptunk egy úgynevezett Sommercardot (nyári kártya), mellyel a környék szinte minden attrakciója ingyen vehető igénybe, és nagyon sokmindenre jelentős kedvezményt adnak. Valljuk be, azért elég kellemes úgy nyaralni, hogy csak bedugom a kártyát egy gépbe és nyílik az ajtó...

Hogyan keress szállást Ausztriában?

Ausztriában számos hotel és apartmanház várja az odalátogatókat. Ha szeretnéd, hogy magyar nyelven szóljanak Hozzád, magyar nyelven foglalj szállást és magyarul kapj sok-sok ötletet az ottléted alatt, akkor válasz olyan szállást, ahol magyarul beszélnek. Egy nagyon kedves magyar család által tulajdonolt és vezetett, hegyi panorámás ausztriai apartman szállást találsz egy tündéri kis faluban (Aich-Assach), az osztrák Alpok szívében. Teraszos, nagy nappalis 4, 5 vagy akár 6 fős apartmanjaik minden igényt kielégítenek, kérés esetén akár félpanziós ellátással is. Képzeld el a reggeleket, mikor a kávédat kortyolod a teraszon, miközben nézed a hegy oldalában legelésző teheneket és a csodás hegycsúcsokat. Fantasztikus érzés!

ausztszall

Este az egész napos túrázás után jól esik a szauna és a pihenés a Schneekristall Apartmanház csodás szauna termében.

Magyar nyelvű tájékoztatása szállásról>> ITT

A strandon

Bármily furcsa, a hegyek között strandok is vannak, melyek közül a legtöbb szintén ingyenes a Sommercard-dal. Hegyek-völgyek között csúszdázni, az ám a buli! Így a nyaralás alatt nem kell lemondanunk a pancsolásról sem, és a gyerekeknek is ideális szórakozás lesz!

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

More details
Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

Budapest FotóFesztivál, 2024. március 22 - május 12.

More details
Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

Budapesti Színházak Éjszakája, 2024. március 23.

More details
DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

DiningCity Országos Étterem hét, 2024. március 7-24.

More details
Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

Leipziger Buchmesse – Lipcse, 2024. március 21-24.

More details