2020. augusztus 14., péntek - Marcell

Turizmus

Így nyit meg világszerte a Disney Land

148

A koronavírus miatt egy időre bezártak a szórakoztató parkok, ám a Disney bejelentette, mikor nyitnak újra.

A COVID-19 terjedésének következtében a vidámparkok határozatlan ideig bezártak: a kaliforniai Anaheimben és a floridai Orlandóban lévő március 12. óta, míg a shanghaji és a hongkongi január vége óta tart zárva. Február végén becsukta kapuit a tokiói Disney Resort, a párizsi Disneyland március 12-től nem fogad vendégeket.

A zárás ellenére virtuális formában lehet átélni az élményeket a Disney Magic Moments webhelyen, például a látnivalók virtuális átjáróit, a Disney World’s Happily Ever After tűzijátékot, a Disneyland új Magic Happens parádéját és a Dapper Dans együttes fellépését – írja a Cnet. Ezek azonban nem nyújtják ugyanazt az élményt, mint a vidámpark, így felmerül a kérdés: mikor nyit újra?

Disneyland: 2020. július utáni időszak

Az anaheimi Disneyland bejelentette, hogy július 17-én újból megnyitja kapuit a 65. évfordulón, június végén azonban elhalasztották ezt az időpontot.

“Nincs más választásunk, mint késleltetni a szórakoztató parkok és üdülőhelyek újbóli megnyitását mindaddig, amíg a kormánytisztviselők jóváhagyását meg nem kapunk. Amikor megjelennek az irányelvek, akkor tudjuk közölni az újbóli megnyitás dátumát” – közölte a Disney Parks. A Disney bevásárló- és étkezőhelyiségeket július 9-én újból megnyitották, összhangban a kaliforniai éttermi és kiskereskedelmi nyitószabályokkal, melyeket Newsom kormányzó július 1-jén bejelentett intézkedései befolyásoltak.

A Disney június 23-án kiadta útmutatását a Downtown Disney újbóli megnyitásához. 10 és 20 óra között működik, csak a Simba parkoló lesz nyitva, 38 fokos vagy magasabb testhőmérsékletű vendégeket nem engednek be, kézfertőtlenítő és kézmosó állomások lesznek jelen a teljes területen, minden vendégnek saját maszkot kell viselnie és segíteni fogják a védőtávolság betartását.

Disney World: július 11.

A Disney július 11-én újból megnyitotta a Magic Kingdomot és az Animal Kingdomot, július 15-én pedig az Epcotot és a Hollywood Studios-t. Az orlandói Disney parkban előírás a hőmérsékletmérés, a maszkviselés, a védőtávolság betartása és a fogadási rendszer kapacitásának korlátozása.

disnol

A Disney Worldben az üdülőhelyek és szállodák június végén kezdtek újból megnyitni, a Disney Springs bevásárló- és étkezőterület május 20-án nyitott meg korlátozott parkolóval, kevesebb bejárattal, hőmérséklet-ellenőrzéssel a belépés előtt, a maszkviselés itt is elvárás, a távolság betartását pedig vonalakkal és korlátokkal próbálják elősegíteni. Rövidített nyitvatartással, rendszeres fertőtlenítéssel üzemelnek.

Hongkong Disneyland: dupla zárás

A hongkongi Disneyland június 15-én közölte: június 18-án újra nyitnak csökkentett kapacitással, fokozott egészségügyi intézkedésekkel és új foglalási rendszerrel. A parkba való belépéskor minden vendégen hőmérsékleti szűrést végeztek, kötelező volt az arcmaszk, a szoros interakciót igénylő látványosságokat, például a karakterélményt ideiglenesen felfüggesztették. Nem tartott sokáig, ugyanis július 15-én ismét bezárt, miután a régióban a koronavírusos esetek ismét gyarapodni kezdtek, új határidőt nem határozták meg.

“Ahogyan azt a kormány és az egészségügyi hatóságok megkövetelik a Hongkongban zajló megelőzési erőfeszítésekkel összhangban, a Hongkong Disneyland Park ideiglenesen bezárul” – áll a vidámpark honlapján.

Párizsi Disneyland: július 15.

A Disneyland Paris július 15-től várja a vendégeket mind a park, mind a Disney Newport Bay Club szálloda és a Disney Village. Foglalási rendszer működik, korlátozott kapacitással engedik be az embereket, nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai távolodásra és a fertőtlenítésre. Egyszerre csak egy család használhatja a felvonót. A találkozók, felvonulások és a tűzijátékok visszavonásra kerültek, de az Oroszlánkirály színpadi show 2020 nyarán visszatér egy bizonyos időre.

A párizsi Disneyland megnyitása szembemegy azzal, hogy a francia miniszterelnök, Edouard Philippe májusban kijelentette: több mint 5000 embert érintő nyilvános rendezvényeket nem szabad tartani előreláthatóan szeptemberig.

A Disney Parks június 23-án bejelentette: július 1-jén megnyit a tokiói Disneyland és a DisneySea.

Sanghaj Disneyland: május 11.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger május 5-én árulta el: a sanghaji park újból megnyílik május 11-én. Korlátozott a részvétel, a parkba való belépéshez szükséges foglalási rendszerben foglalni, be kell tartani a társadalmi távolodási követelményeket – ezt szalagjelzések is segítik, a maszkviselés kötelező, akárcsak a hőmérséklet ellenőrzése.

(Forrás: startlap.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Milwaukee szerszámakció!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Augusztus 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

Játékok határok nélkül a Skanzenben

Játékok határok nélkül a Skanzenben

More details
A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

More details
Ezek lettek az ország legszebb kertjei és balkonjai

Ezek lettek az ország legszebb kertjei és balkonjai

More details
Jön Magyarország legkeményebb bringás kihívása, a Hungarian Divide

Jön Magyarország legkeményebb bringás kihívása, a Hungarian Divide

More details
100 éves lenne Charles Bukowski, Budapesten is ünnepelnek az évforduló kapcsán

100 éves lenne Charles Bukowski, Budapesten is ünnepelnek az évforduló kapcsán

More details
Musical született Puskás Öcsi életéből

Musical született Puskás Öcsi életéből

More details
Tekerd körbe a Tisza-tavat!

Tekerd körbe a Tisza-tavat!

More details
Betyárfesztivált rendeznek a Mátrában

Betyárfesztivált rendeznek a Mátrában

More details
Lengendás lovagkor – AZ APRÓD TITKOS KÜLDETÉSE Kiállítás és kalandjáték

Lengendás lovagkor – AZ APRÓD TITKOS KÜLDETÉSE Kiállítás és kalandjáték

More details