2024. április 26., péntek - Ervin

Turizmus

Újranyitott a sky bar Budapest lebegő oázisában

875

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldásával újra látogathatóvá vált Budapest egyik legegyedibb panorámaterasza a Mystery Hotel Budapest tetején, és egyúttal a városban egyedülálló Sky Garden tetőterasz is várja már a vendégeit.

A helyszínnek a szabadkőműves elemek és a gazdag történelmi múlt kölcsönöz különleges hangulatot, tervezője pedig Varró Zoltán, akinek köszönhetően a szálloda tavaly év végén a hotel- és étterem design Oscar-díját is begyűjtötte az európai luxuslobbik között, de szintén a finalisták közé kerültek a legjobb luxus vendégszoba kategóriában is.

sky3

25 méter magasan, a Mystery Hotel Budapest tetején bújik meg egy város feletti kert, amit sokan csak lebegő oázisként emlegetnek. A Magyarországon párját ritkító tetőterasz tavaly, a szálloda nyitását követően már látogatható volt, és az idei nyáron meglepetésekkel várja vissza régi-új vendégeit.

A Mystery Hotel eklektikus épületét még a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban, és ahogy a szabadkőművesek élete tele volt misztikumokkal, úgy a szálloda tematikáját is titkok övezik.

A hotel egyik kiemelkedő látványosságának számító Sky Garden tetőterasz alkotó eleme egy dór oszlopsor, és az emeleten található összes szoba is a dór oszloprend szerint épült, gyönyörű kilátással a városra.

sky2

A design Varró Zoltán munkáját dicséri. A szakember profizmusát mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy tavaly novemberben a hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett, a vendéglátóipar legrégibb és legrangosabb díjának számító Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design döntőjében az általa tervezett Mystery Hotel Budapesté lett a legjobb európai luxuslobbi, és a finalisták közé kerültek a legjobb luxus vendégszoba kategóriában is.

A bámulatos tetőterasz 50 fő befogadására alkalmas, így nemcsak egyéni vendégeket, hanem csoportokat is fogadnak, rendezvényeket is lehet itt tartani.

„Hétről hétre készülünk egész nyáron saját szervezésű eseményekkel, ahol részben a zene, részben pedig a tematikus kínálat kerül a főszerepbe. Sorozatunk a Mystery Vibes nevet viseli, a részleteket pedig saját csatornáinkon közöljük az érdeklődőkkel. Az első ilyen rendezvényt június 19-én tartjuk, ez a ginek, a régiós jegyekkel ellátott népszerű bárételek és a deep house zene köré épül majd. Fontos kiemelni, hogy a Sky Garden tetőteraszon az exkluzitivást nem az árainkban, hanem a szolgáltatásaink minőségében szeretnénk tükrözni” – mondta el Árvai Zoltán, szállodaigazgató.

A város felett igazán különleges ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. A sajttálakhoz a Balaton-felvidéki Vászoly egy manufaktúrájából érkeznek a sajtok, de a szálloda több kistermelővel is kapcsolatban áll. Az étlapon megtalálható az Eszterházy desszert is, amely a szabadkőművességre utal, hiszen a magyar szabadkőművesek listáján is voltak az Eszterházy család tagjai közül. Aki pedig egy italt is elfogyasztana a lebegő oázisban, az többek között nyolc saját receptúra alapján készülő kreatív koktélból választhat.

sky4

A Mystery Hotel Budapest a járvány végéhez közeledve újult erővel és új szállodaigazgatóval látott hozzá a munkához: június 1-től a 2019-ben Az Év Budapesti Szállodása elismeréssel jutalmazott Árvai Zoltán vette át a szálloda irányítását. Az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakember a létesítmény működésének teljes körű irányításáért felelős, valamint az ő feladata a hotel pozíciójának növelése a helyi, a regionális és a nemzetközi piacokon.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details