2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Történelmi és várjátékok, várak

hollokoAugusztus 20-án középkori hangulatba repülhetünk vissza Hollókő váránál. Akik eljönnek láthatják a fegyveres harcok s csaták hiteles forgatagát, a mutatványosok boszorkányosságát, s a gyönyörű táncosokat, hallhatnak reneszánsz zenét és királyi lakomában lehet részük.

sumegA Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. Látogasson el az ország egyik legszebb középkori várába, élje át a kor hangulatát, tekintse meg kiállításokat, vegyen részt az  egyedülálló programokon!

lovagokA kereszteslovagok Európát behálózó rendjeik és legendás titkaik a mai napig magragadják a képzelőerőt. Ezek a lovagok most a Balaton partján, Szántódpusztán az Idegenforgalmi és Kulturális Központban vertek tábort, ahol történelmi bemutatókkal, ingyenes előadásokkal, sok kipróbálható eszközzel és élménnyel várják a látogatókat minden korosztályból.

csesznekMivel az nehéz időkben az Csesznek Várának Bajnoki mögritkultanak vala, s az hírneves Cseszneki Vár védelmezők nélkül állék az nagy viharok s dúlások közepette, az Csesznek Várának oltalmazó Bajnoki kerestetnek. Az Csesznek Várának Bajnoka peniglen az leend, s Bajnoki Lajtsromba csak az vétetik, ki...

kinizsipalKinizsi Pál a Mátyás királyról szóló meséknek, mondáknak is legendás alakja volt. Már az ő emlékéért is érdemes ellátogatni Nagyvázsonyba. Repüljünk vissza kicsit az időben, érezzük át a korabeli hangulatot, a lovagkor izgalmait! Még hatásosabb lesz az élményünk, ha részt veszünk a nyáridőben naponta megrendezett reneszánsz várjátékok egyikén.

savariaSavaria-Szombathely az egyetlen település a Kárpát-medencében, mely római kori alapítása (Kr. u. 43) óta folyamatosan lakott, s egyben a mai Magyarország legrégibb városi rangú települése. E páratlan történelmi és fizikai alapokra épül Szombathely legnagyobb volumenű, leglátogatottabb kulturális-szórakoztató eseménye a Savaria Történelmi Karnevál, melynek története évtizedekre nyúlik vissza.

lovagitornaA középkorba repíti vissza a látogatókat a XVIII. Csókakői Várjátékok programsorozat a Vértesben. Haditorna-bemutatók, lovagi torna és korhű jelmezekbe beöltözött hagyományőrző csoportok szórakoztató programjai várják a vendégeket. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! Kalandra fel, irány Csókakő szeptember 9. és 10. között!

pilisborosjenoImmáron kilencedik alkalommal rendezik meg a Pilisborosjenői Várjátékok rendezvényt, amely számos érdekes programmal várja a családokat. Lesz íjászat, bábszínház és kirakodóvásár, ízek világa - hagyományos étkek tárháza valamint számos fellépő is ellátogat majd a rendezvényre. A kicsiket lovagoltatás, rovásírás tanítás és játszóház, míg a felnőtteket különleges koncertek várják.

pizsamapartyA pogram keretében a sárospataki Rákóczi vár Vörös-tornyával ismerkedhetnek meg az ottalvós programon a pizsamás felfedezők. A pincétől az ágyúteraszig, az épület legtetejéig jutnak a történelmi hétpróba résztvevői. Izgalmas felfedezések, feladatok közepette fedezik fel a torony járatait, különleges üzeneteit,kincskereső térkép segítségével haladnak a gyerekek.